Box to Box

Φοβερό: Η χάλκινη στο Ευρωμπάσκετ Εθνική Γερμανίας ούτε καν στις… 35 υποψήφιες «ομάδες της χρονιάς» για τη χώρα μέσα στο 2022!

Φοβερό: Η χάλκινη στο Ευρωμπάσκετ Εθνική Γερμανίας ούτε καν στις… 35 υποψήφιες «ομάδες της χρονιάς» για τη χώρα μέσα στο 2022!
Μπορεί τα γήπεδα στο Βερολίνο για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ να ήταν γεμάτα, μπορεί το πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας να είναι από τα διαρκώς ανερχόμενα σε όλη την Ευρώπη ποιοτικά και κυρίως εμπορικά, όμως για τους δημοσιογράφους της χώρας το μπάσκετ φαίνεται πως είναι… παρακατιανό έως ανύπαρκτο!
Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι στην ψηφοφορία για την «ομάδα της χρονιάς» που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργάνωσε το «Διεθνές δίκτυο ανταποκριτών» της Γερμανίας ανάμεσα σε αθλητικογράφους της χώρας η χάλκινη στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ Εθνική ανδρών της χώρας δεν ήταν καν ανάμεσα στις 35 προτεινόμενες υποψήφιες ομάδες!

«Πρόκειται για κάτι πέρα για πέρα προσβλητικό» σχολίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας Ίνγκο Βέις. «Έμεινα άφωνος όταν είδα τη λίστα», πρόσθεσε τονίζοντας πως το μπάσκετ αγνοήθηκε επίτηδες από τους αθλητικογράφους.

Ο ιδρυτής του «Διεθνούς δικτύου ανταποκριτών» που εκλέγει κάθε χρόνο τους κορυφαίους Κλάους Ντόμπρατζ είπε πως «η απόφαση να μην είναι η Εθνική μπάσκετ στη λίστα ήταν συνειδητή αφού επιλέχθηκαν μόνον ομάδες που πήραν την 1η ή τη 2η θέση σε άθλημά τους» όμως η ίδια η λίστα τον διέψευσε αφού στους προτεινόμενους για αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς υπήρχαν γυμναστές που είχαν κατακτήσει χάλκινα μετάλλια.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι «ομάδα της χρονιάς» ψηφίστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, 2η καλύτερη η ομάδα σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 γυναικών στον στίβο και 3η καλύτερη η Εθνική Γυναικών ποδοσφαίρου.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0