Box to Box

Βλάντιμιρ Νταρίντα: Όσα μπορεί να προσφέρει ο Τσέχος μέσος στον Άρη...

Βλάντιμιρ Νταρίντα: Όσα μπορεί να προσφέρει ο Τσέχος μέσος στον Άρη...

Ποδοσφαιριστής με 224 συμμετοχές στην Bundesliga, 22 γκολ και 32 ασίστ δεν είναι τυχαίος. Εξ’ ου και η περίπτωση του Βλαντιμίρ Νταρίντα, του νεοφερμένου Τσέχου μέσου του Άρη, είναι ξεχωριστή και έτοιμη να βοηθήσει άμεσα τους «κίτρινους». 

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Προπονητές αλλάζουν ανά πάσα στιγμή στα κλαμπ. Εκείνοι αποφασίζουν, εκείνοι διαλέγουν τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα πορευθούν και θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι και ο Σάντρο Σβαρτς αφίχθη το καλοκαίρι στο Βερολίνο για λογαριασμό της Χέρτα και έκανε τις επιλογές του. Προτίμησε (λογικό) τους Σούνγιτς, Σερντάρ, Τουσάρ για τη μεσαία γραμμή, έφερε και τον αγαπημένο του (από εποχής Μάιντς) Μποέτιους και... έδεσε το γλυκό για τον Βλάντιμιρ Νταρίντα. Ο Τσέχος μέσος, γερόλυκος της πρωτευουσιάνας αφού πέρασε εκεί τα τελευταία 7 χρόνια, έμεινε στα αζήτητα. Τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 28 λετπά δράσης και άλλα 48’ στο Κύπελλο τον Αύγουστο. Τίποτα παραπάνω. Αυτά ως λύση στην απορία όσων αναρωτήθηκαν τι συνέβη φέτος και ο Νταρίντα δεν αγωνίζεται με τη Χέρτα

Ούτε «χάλασε» ο παίκτης, ούτε ήταν αδιάφορος, ούτε πέρασε η... μπογιά του. Απλά ένας νεοφερμένος κόουτς προτίμησε άλλους ποδοσφαιριστές, κυρίως νεοαποκτηθέντες, αφού ήταν δική του επιλογή. Τι πιο λογικό. Το ίδιο συνέβη και με τον Ασκασίμπαρ που προτίμησε να φύγει το καλοκαίρι από τη Χέρτα για την Κρεμονέζε, το ίδιο και με τον Πέκαρικ, ο οποίος επίσης έψαχνε τη φυγή του αυτόν τον Ιανουάριο, το ίδιο και με τον Πιόντεκ, δανεικός πλέον στη Σαλερνιτάνα. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Κουμάντο κάνει ο προπονητής και η 11άδα είναι δική του. 

Κεφάλαιο Χέρτα τέλος. Ο Νταρίντα αφίχθη για λογαριασμό του Άρη. Τι κερδίζει η ομάδα του Άλαν Πάρντιου από τη συγκεκριμένη μεταγραφή; Καλές στατικές φάσεις, έναν τρεχαλατζή δημιουργικό μέσο και μία ισχυρή προσωπικότητα. Αγωνίστηκε για παραπάνω από 220 ματς στην Bundesliga, ανήκει στο εν λόγω πρωτάθλημα από το 2013, μετρά συνολικά 76 συμμετοχές και 8 γκολ με την Εθνική Τσεχίας. Δεν κρύβεται στο γήπεδο, δεν ειναι φειδωλός στο να καλύπτει χώρους, δεν είναι αμυντικός μέσος, είναι περισσότερο 10άρι. 

Κόρνερ και φάουλ είναι η σπεσιαλιτέ του, όπως και τα μακρινά σουτ. Η κάθετη πάσα του είναι θανατηφόρα. Κόντρα σε κλειστές άμυνες είναι από τους παίκτες που ανέκαθεν τους... κατεβαίνουν καλές ιδέες και τη διασπούν με διάφορους τρόπους. Του «κόβει» ως παίκτης, ήρεμη προσωπικότητα, με καίριες αποφάσεις. Από τρέξιμο; Τα είπαμε. Δεν μας πιστεύετε; Στο φινάλε της σεζόν 2019-20 ήταν ο παίκτης που έστησε δύο νέα ρεκόρ... κατάποσης χιλιομέτρων σε ένα παιχνίδι της Bundesliga, ήτοι άνω των 14 χλμ./ανά ματς (14,65 συγκεκριμένα). Αυτό ως απάντηση για το γεγονός ότι μερικοί αναφέρουν τα 32 του χρόνια ως μειονέκτημα. 

Ένα εξάμηνο ο Νταρίντα δεν γκρίνιαξε, δεν ακούστηκε, δεν έκανε... κιχ, παρ’ ότι ήταν στα αζήτητα του Σβαρτς. Στα φιλικά του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου άφησε ξανά τη σφραγίδα του με τη γερμανική ομάδα. Θέλει βέβαια να είναι πανέτοιμος για τις επικείμενες αναμετρήσεις του Άρη. Είναι μία αλλαγή στην καριέρα του, μία μεγάλη στροφή. Εμείς καταγράψαμε τα δρώμενά του στην Bundesliga τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία του Μπράμπετς θα τον βοηθήσει στην προσαρμογή στη Θεσσαλονίκη και στη νέα ομάδα του. 

Προσωπική άποψή μου είναι ότι ποδοσφαιριστές που έρχονται από την κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας, οφείλουν να είναι μία κλάση ανώτεροι από τους υπάρχοντες, σε οποιαδήποτε ομάδα. Το ίδιο ισχύει για παίκτες τύπου Χάμες, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς. Ο Νταρίντα έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από τον Άρη, κι’ αν ορισμένοι τα έχουν, δεν τα έχουν δείξει έως τώρα. «Καίγεται» να παίξει μπάλα ο Τσέχος. Θέλει να αποδείξει, στον εαυτό του, ότι είναι έτοιμος για τη δική του αντεπίθεση. Τα χαρακτηριστικά του είναι εξαιρετικά. Αναμένουμε την υλοποίηση στο χορτάρι...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0