Box to Box

Παναθηναϊκός: «Διπλό» στο Αγρίνιο με κέντρο που... δαγκώνει και διαχείριση από Γιοβάνοβιτς δέκα με τόνο!

Παναθηναϊκός: «Διπλό» στο Αγρίνιο με κέντρο που... δαγκώνει και διαχείριση από Γιοβάνοβιτς δέκα με τόνο!

Συνεχίζει την επέλασή του στη Super League ο Παναθηναϊκός και έδειξε χαρακτήρα στο Αγρίνιο. Η νίκη επί του Παναιτωλικού είναι το ένα κομμάτι. Η διαχείριση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι το άλλο. Αμφότερα με θετικό πρόσημο.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Ο χαρακτήρας της πρωτοπόρου ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτυπώθηκε (εκ νέου) στο Αγρίνιο. Η νέα νίκη του Παναθηναϊκού (1-0) την κράτησε σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Μόνο εύκολο δεν ήταν το πέρασμα από την έδρα του Παναιτωλικού. Τρία χρόνια είχε να σκοράρει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Είναι πάντα απρόβλεπτη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ασχέτως αν οι «πράσινοι» τη συνάντησαν σε μομέντουμ που έχει δυσκολία στο σκοράρισμα και κράτησαν το... μηδέν στα μετόπισθεν. Τέσσερις μόλις οι αντίπαλοι που παραβίασαν την εστία του Μπρινιόλι. Συμπληρώσαμε 12 αγωνιστικές...

Τα προβλήματα γνωστά. Τον συντροφεύουν από την αρχή της σεζόν. Προστέθηκε αυτό του Παλάσιος μετά το ντέρμπι αιωνίων. Βρήκε λύση ο Γιοβάνοβιτς. Όσο κι’ αν αυτή να μην αρέσει στον Βέρμπιτς, που αρέσκεται να πατάει περιοχή (το γνωρίζει ο κόουτς του Παναθηναϊκού, αλλά τι να κάνει όταν λείπουν Αϊτόρ και προαναφερόμενος;), αναγκάζεται δε να απλώνεται στο γήπεδο και να πατάει γραμμή. Σπάνια είχε φέτος στη διάθεσή του ο Σέρβος προπονητής όλα τα όπλα στη φαρέτρα του. Ίσα-ίσα, το αντίθετο. Ανέκαθεν βλέπει κάποιο σημαντικό εργαλείο να μένει εκτός πλάνων. Τα βάζει κάτω με τους βοηθούς του, αξιοποιεί κάθε μονάδα του ρόστερ και πορεύεται έτσι.

Τι κι’ αν ο Σπόραρ παραλίγο να γίνει (ξανά) μοιραίος με τις χαμένες ευκαιρίες του; Αξιοσημείωτο, ότι οι φάσεις του Σλοβένου είναι συνήθως κλασικές, δείγμα της προσπάθειας που καταβάλλει ο Παναθηναϊκός, επί το πλείστον με ορθολογικό τρόπο, με τον δικό του τρόπο. Μπήκε ο Φώτης Ιωαννίδης και έδωσε τη λύση. Με τύχη; Ναι, διότι αυτή βοηθάει τους τολμηρούς και όσους επιμένουν έως το τέλος. Ειδικά ο νεαρός στράικερ έχει ανάγκη να μπει στο φως των προβολέων. Το κατάφερε με το κερδισμένο πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό, τώρα ακόμα περισσότερο, μιας και χάρισε όλους τους τρεις βαθμούς στον πρωτοπόρο, χάρη στο τελικό 1-0. Τρίτο ματς στα τέσσερα τελευταία που ένα γκολ του αρκεί για να πάρει νίκη ή θετικό αποτέλεσμα.

Κομβική υπόθεση για τον ΠΑΟ αυτό το διάστημα είναι η τριάδα του στο κέντρο. Ίσως και η πιο αποτελεσματική στην κατηγορία. Με Ρουμπέν, Κουρμπέλη και Τσέριν, στην ουσία ο Σέρβος προπονητής δεν έχει λόγους ανησυχίας. Γνωρίζει ότι θα πάρει σημαντικά στοιχεία από τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Σε όλους τους τομείς. Ανάπτυξη, μαχητικότητα, δύναμη, πρέσινγκ, ταχύτητα, κάθετη μπαλιά, ενίοτε και γκολ. Είναι πολλά. Έτσι εκμηδενίζει τα τυχόν προβλήματα ή την κακή μέρα στην οποία θα βρεθούν αυτό το διάστημα (διότι αυτοί παίζουν τώρα) οι Μπερνάρντ και Βέρμπιτς.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από το Αγρίνιο, τη στιγμή που προέρχονταν από ένα κοπιαστικό και ψυχοφθόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Συνεχίζει το δρόμο του, με τις αρετές που έχει μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του ο Ιβάν Γιοβάνιοβιτς. Ένα τελευταίο εμπόδιο στον, ούτως ή άλλως, καπαρωμένο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, είναι ο Ατρόμητος. Πιο ύπουλο ματς απ’ ότι ίσως να φαντάζονται οι φίλοι των «πρασίνων». Υπάρχει, ωστόσο, κανείς που να μην πιστεύει ότι ο Γιοβάνοβιτς θα βρει τη λύση (ξανά);

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0