Box to Box

Ολυμπιακός: Το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα, ζητείται επειγόντως ποδοσφαιρική ταυτότητα!

Ολυμπιακός: Το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα, ζητείται επειγόντως ποδοσφαιρική ταυτότητα!
Για να καταφέρει να προβληματίσει τους αντιπάλους του, ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα να λύσει τη δική του εξίσωση στην οποία, χωρίς ευκρινή φιλοσοφία και ξεκάθαρες ποδοσφαιρικές αρχές, παραμένει...ο άγνωστος «Χ»!
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Ένα ακόμη ευρωπαϊκό pre game στην Cosmote TV το βράδυ της Πέμπτης, μια ακόμη συζήτηση με συναδέρφους στον τηλεοπτικό αέρα με αφορμή την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Καραμπάχ, ανταλλαγή απόψεων από αυτές που εμείς, ελπίζουμε μαζί μας κι εσείς, όσοι μας παρακολουθείτε από το σπίτι, απολαμβάνουμε! Και η αλήθεια είναι πως σε ό,τι έχει να κάνει με τους «ερυθρόλευκους» μοιάζει αυτό ακριβώς, το πόσο...απολαυστικά και ενδιαφέροντα είναι τα debate γύρω από τον τρόπο παιχνιδιού τους, να είναι όχι, προς Θεού, το πρόβλημα αλλά σίγουρα κάτι σαν...απόσταγμα, με ποδοσφαιρικούς όρους και μια κάποια δόση υπερβολής, από «πράξεις και παραλείψεις ιδιαζόντως ειδεχθείς» που λέει, πάντα θα λέει, ποτέ παρελθοντικός χρόνος, κι ο Λαυρέντης!

Έγινε λίγη ώρα πριν από τη σέντρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την ακρίβεια έγινε ΚΑΙ λίγη ώρα πριν από τη σέντρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κουβέντα μεταξύ...studio και γηπέδου για την πιθανή, πριν αυτή γίνει γνωστή, ενδεκάδα του Ολυμπιακού, τόσο για τα πρόσωπα όσο και τη διάταξη! Πολλά και διαφορετικά ήταν τα σενάρια, εκδοχές με τέσσερις στην άμυνα ή με τρεις, με το Βρσάλικο στόπερ ή δεξί μπακ, με τον Παπασταθόπουλο στο αρχικό σχήμα ή εκτός, με τον Μπιέλ σε θέση trequartista που λένε και οι Ιταλοί, πίσω από το σέντερ φορ ή ακόμη και τον ίδιο τον Ισπανό στο «9», με Μασούρα ή χωρίς, με τον Γκάρι στα πλάγια ή δεύτερο επιθετικό, με τον Κούντε βασικό ή όχι, ο Μπουχαλάκης δεν έμοιαζε καν πως είχε πιθανότητες!

Σενάρια επί σεναρίων, το κάθε ένα με τα υπέρ και τα κατά του, ανάλογα με τη φιλοσοφία και την προσέγγιση του παιχνιδιού που περιμέναμε από το Μίτσελ σε ένα παιχνίδι do or die ή σχεδόν για τους Πρωταθλητές Ελλάδας! Σενάρια που είμαι απολύτως βέβαιος πως όπως ακριβώς εμείς κατά τη διάρκεια της εκπομπής έτσι ακριβώς και πολλοί εξ υμών που περιμένατε το ματς είχατε εξετάσει, αναλύσει και συζητήσει μεταξύ σας, δεν ήταν καθόλου εύκολο να μπει κανείς στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού και να προβλέψει σωστά, στην πραγματικότητα κανείς μας δεν είχε τα απαραίτητα στοιχεία! Εδώ δεν ήταν, όπως περίτρανα αποδείχθηκε, απλό να καταλάβει κάποιος πως θα έπαιζε ο Ολυμπιακός ακόμη και μετά από την ανακοίνωση των έντεκα εκλεκτών, τα πρόσωπα έδειχναν, αυτό επικοινωνήθηκε και επισήμως, τετράδα στην άμυνα κι όμως...ο Μίτσελ έπαιξε με τρεις!

Χρειαστήκαμε το πρώτο σφύριγμα του Βόσνιου Πελίτο και τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης για να καταλήξουμε άπαντες στον «ερυθρόλευκο» σχηματισμό, ο Εμβιλά αποδείχθηκε στόπερ, ο κορυφαίος μάλιστα της ομάδας του όσο αγωνίστηκε στη θέση αυτή, ο Ροντρίγκες παρτενέρ, ή κάτι τέτοιο, του Ουί Τζο στην επίθεση! Ο Ολυμπιακός, μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο που έψαχνε τα πατήματά του, έπαιξε με θάρρος, ενέργεια, φρεσκάδα, κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέσα στη σεζόν σε παιχνίδι τέτοιων απαιτήσεων, κατέγραψε ένα πρώτο ημίχρονο με άκρως θετικό πρόσημο αλλά...χωρίς σκορ! Όσο η ώρα περνούσε ο χρόνος και ο χρόνος πίεζε ήταν οι γηπεδούχοι με την...αδήριτη ανάγκη του αποτελέσματος που είχαν το πρόβλημα, στο δίλημμα ρίσκο ή πάσο ο Μίτσελ διάλεξε το δεύτερο και τα υπόλοιπα...είναι ιστορία!

Είχαν, βλέπετε, απέναντί τους οι «ερυθρόλευκοι» την άλλη, πιο...άλλη δε γίνεται, πλευρά του νομίσματος, μια ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή στην άκρη του πάγκου 14 χρόνια τώρα, στις αρχές της σεζόν 2008-09 ανέλαβε ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ! Είχαν απέναντί τους οι «ερυθρόλευκοι» ένα μοντέλο λειτουργίας απολύτως ξεκάθαρο και προφανώς, στα δικά του μέτρα, άκρως επιτυχημένο, οκτώ πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα, νταμπλ το 21-22 τα...απότοκα της συνεργασίας του 50χρονου Αζέρου τεχνικού με την Κάραμπαχ! Είχαν, κυρίως, απέναντί τους οι «ερυθρόλευκοι» έναν αντίπαλο για τον οποίο εδώ και μέρες, μη σας πω εδώ και μήνες, ξέραμε, και δε νομίζω πως ανάμεσά μας κρύβεται κάποιος, έστω και ένας, ειδήμων του αζέρικου ποδοσφαίρου, τόσο τη διάταξη με την οποία θα εμφανιζόταν στο παιχνίδι όσο και, αν όχι σε απόλυτο σίγουρα σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα πρόσωπα που θα την υπηρετούσαν!

Είχαν απέναντί τους οι «ερυθρόλευκοι», και κάπως έτσι καταλαβαίνω πως συνοψίζεται και το μεγάλο τους πρόβλημα, μια ομάδα που, σε απόλυτη αντίθεση με αυτούς, τα θέματά της τα έχει λύσει, τα όποια εσωτερικά...ερωτήματα τα έχει απαντήσει, τις σταθερές της τις έχει δημιουργήσει και κάπως έτσι πορεύεται στο μέτρο που της επιτρέπει η ποιότητα του ρόστερ της, ποιότητα που την αξιοποιεί και την εκμεταλλεύεται στο 100% ακριβώς επειδή έχει φροντίσει να κατασκευάσει τον απαραίτητο ποδοσφαιρικό μηχανισμό! Καμία σχέση, με λίγα λόγια, με τον Ολυμπιακό που βασανίζεται ακόμη με ζητήματα «υπαρξιακά», μοιάζει λογικό με τρεις διαφορετικούς προπονητές και ήδη 38 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές να έχουν αγωνιστεί έστω και ελάχιστα με τα ερυθρόλευκα μέσα στη σεζόν αρχές Οκτώβρη, ! Στερεότυπο, το καταλαβαίνω, αλλά στην περίπτωσή μας απολύτως ακριβές, μέχρι νεωτέρας ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους» είναι ο ίδιος τους ο εαυτός, με παίκτες κλάσης όπως κυρίως, αλλά όχι μόνο, οι Χάμες και Μαρσέλο στο ρόστερ ο αντίπαλος αυτός μπορεί να...νικηθεί, όχι όμως χθες, ήταν πολύ νωρίς για το Βραζιλιάνο, ή σήμερα, αλλά σε βάθος χρόνου με πολλή δουλειά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0