Box to Box

Τότεναμ: Η περίοδος της... αυτοκαταστροφής άρχισε, αν και ο Αντόνιο Κόντε την κρατά στην 3η θέση της Premier League!

Τότεναμ: Η περίοδος της... αυτοκαταστροφής άρχισε, αν και ο Αντόνιο Κόντε την κρατά στην 3η θέση της Premier League!

Η ήττα στο ντέρμπι από την Άρσεναλ και ορισμένες χαμένες ευκαιρίες με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (0-0) είναι αρκετές για να «καθυστερήσουν» τις... εργασίες προόδου στην Τότεναμ. Πάνω-κάτω έτσι αποκαλεί ο Αντόνιο Κόντε το χρόνο που χρειάζεται η ομάδα για να βρει τα (φετινά) πατήματά της.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Μάλλον συνάντησα την Τότεναμ όταν το φεγγάρι βρέθηκε στη λάθος μεριά του ηλιακού συστήματός μας. Προέρχονταν από την ήττα με την Άρσεναλ και ήταν έτοιμη να αγωνιστεί στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ, για την 3η αγωνιστική του Champions League. Το 1-3 στο τοπικό ντέρμπι αποτέλεσε την πρώτη αποτυχία της στην τρέχουσα σεζόν της απαιτητικής Premier League. Απάντηση ηχηρή στη συγκεκριμένη, χειρότερη φετινή, εμφάνιση δεν πήραν ποτέ οι φίλοι των Λονδρέζων. Τουλάχιστον όχι στη Φρανκφούρτη. Και η αμφισβήτηση προς τον Αντόνιο Κόντε, κυρίως για τους χειρισμούς του Ιταλού εκλέκτορα, άρχισε...

Υπάρχουν δύο επιλογές να διαχειριστείς μία αποτυχία και δη σε ντέρμπι. Κάθε ήττα «πονά» πόσω μάλλον όταν λέγεσαι Τότεναμ και χάνεις από την Άρσεναλ. Ή δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης στους ποδοσφαιριστές που τα έκαναν... μαντάρα ή αλλάζεις τη μισή 11άδα. Απέναντι στους Γερμανούς ο Κόντε επέλεξε να χρησιμοποιήσει τους ίδιους ένδεκα με τους οποίους ξεκίνησε στο «Emirates». Κίνηση που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς φανς των «πετεινών».
“Μα ο Κόντε δεν είναι αυτός που γκρίνιαζε ότι θέλει δύο παίκτες σε κάθε θέση. Γιατί τώρα δεν τους βάζει να αγωνιστούν;”.
Μία από τις - όχι και τόσο υποτιθέμενες - ατάκες που γράφτηκαν ή ακούστηκαν λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Ο ίδιος ο Ιταλός προπονητής πρόλαβε καταστάσεις στη Συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης ημέρας του παιχνιδιού. Αν και φάνηκε να εκθέτει εντελώς τον Ματ Ντόχερτι βάζοντας τον Ιρλανδό στην ίδια πρόταση με το «δεν είμαι ηλίθιος, δεν μου αρέσει να χάνω», προφανώς εννούσε πως έπειτα από Covid και τραυματισμό, ο ακραίος αμυντικός δεν είναι σε θέση να αποτελέσει αξιόπιστη λύση, άρα γιατί να τον βάλει βασικό καθ' ότι ανέτοιμος. Και απ’ αυτούς διαθέτει πολλούς στο ρόστερ ο «τιμονιέρης» της Τότεναμ.

Στην ίδια ευθεία μπορούν κάλλιστα να τοποθετηθούν οι Μπισουμά, Σκιπ, Χιλ, Σπενς. Όλοι τους, πάντα σύμφωνα με τον άνθρωπο που φέρει την ευθύνη των επιλογών του, ανέτοιμοι να κρατήσουν την ομάδα του στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο, με τους 12-13 που χρησιμοποιεί τούτη τη στιγμή. Το παράπονο που είχε πέρσι άλλωστε, φτάνοντας στην επίτευξη των στόχων του με τον προαναφερόμενο αριθμό ποδοσφαιριστών. Τώρα ο Παρατίτσι εμπλούτισε το ρόστερ, εντούτοις ο 53χρονος τους... αγνοεί. Ο ίδιος εξηγεί ότι «το ροτέισον δεν είναι εύκολη υπόθεση» και ζητά «υπομονή και πίστη στις δυνατότητές του».

Γεγονός είναι - επανέρχομαι στο παιχνίδι το οποίο μου προκάλεσε την αιτία του συγκεκριμένου άρθρου - ότι η Τότεναμ έκανε πολλά σωστά κόντρα στην Άιντραχτ. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που έχει πρόβλημα στην αξιοποίηση της τελικής προσπάθειας. Άλλες φορές θα ρολάρει, άλλες όχι στο συγκεκριμένο τομέα. Απόλυτα λογικό αυτό που συμβαίνει. Μία πάσα πιο χαμηλά και ο Κέιν θα είχε σκοράρει. Ένα φάλτσο λιγότερο και ο Πέρισιτς θα είχε ανοίξει το σκορ. Μία καλύτερη έμπνευση και ο Έμερσον θα έδινε πάσα πάρε-βάλε στον Σον. Σίγουρα ο Ριτσάρλισον ήταν έξω από τα... νερά του, οι Σον και Κέιν «πεσμένοι» σε σχέση με πέρσι, ο Πέρισιτς δεν πιάνει τα υψηλά στάνταρ του, ο Κουλουσέφσκι ήταν εκτός με τραυματισμό, οι «βιονικοί» Μπεντανκούρ και Χόιμπιεργκ κάποια στιγμή θα κουραστούν.

Και στην τελική, ο Κόντε τούτη τη στιγμή κρατάει τους Λονδρέζους στην 3η θέση της Premier League (17 από τους 24 πιθανούς βαθμούς στο σακούλι της), στο +4 από την 5η θέση, σκόραρε 21 και δέχτηκε 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, είναι 2η στον ευρωπαϊκό όμιλό της, όχι στο Conference League (όπως πέρσι), αλλά στο Champions League. Σε λίγο οι φίλοι της Τότεναμ θα μας παρομοιάσουν την ομάδα τους με την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. Τουλάχιστον αν μεταφράζουμε σωστά τις ανησυχίες που διατηρούν περί «αμυντικού παιχνιδιού».

Τρίτο ματς μέσα σε μία εβδομάδα και στο... καπάκι έρχεται η Άιντραχτ στο Λονδίνο. Αναγκαστικό ροτέισον από τον Αντόνιο Κόντε. Η έκταση αυτού, θα φανεί. Καιρός για αγρανάπαυση δεν υφίσταται στη βόρεια πλευρά της αγγλικής πρωτεύουσας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0