Box to Box

Νίκλας Φίλκρουγκ: Η λύση στο επιθετικό πρόβλημα της Εθνικής Γερμανίας και το κλασικό 9άρι μπαίνει εκ νέου στο προσκήνιο!

Νίκλας Φίλκρουγκ: Η λύση στο επιθετικό πρόβλημα της Εθνικής Γερμανίας και το κλασικό 9άρι μπαίνει εκ νέου στο προσκήνιο!

Ξεκίνησε φουριόζος στην Bundesliga. Ο στράικερ της Βέρντερ Βρέμης πιάνει ποσοστά που είχε μόνο ο σπουδαίος Ρούντι Φέλερ με τους «πράσινους». Και η έλλειψη ενός κλασικού 9αριού στην Εθνική Γερμανίας, φέρνει τον Νίκλας Φίλκρουγκ ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Άλλη μία περίπτωση χαμένης καριέρας. Όχι λόγω... μυαλού, αλλά ελέω των πολλών τραυματισμών. Ξεκίνησε ελπιδοφόρα ο Νίκλας Φίλκρουγκ, εντούτοις τα πλήγματα ήταν αρκετά. Ο 29χρονος επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης έχει χάσει στην ποδοσφαιρική πορεία του πάνω από 1.000 ημέρες δράσης. Δούλεψε, επανήλθε, προσπάθησε, μόχθησε και άρχισε να σκοράρει ξανά. Μπαίνοντας μάλιστα στο κάδρο των υποψήφιων προσώπων που θα επιλέξει ο Χάνσι Φλικ για την Εθνική Γερμανίας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Είναι υγιής πάνω από έναν χρόνο. Πέρσι βοήθησε τη Βέρντερ Βρέμης με 19 γκολ και 8 ασίστ, ώστε να επιστρέψει από την Τσβάιτε και πάλι στα σαλόνια της Bundesliga. Η Βρέμη έχει το φονικό δίδυμο των Φίλκρουγκ και Ντουκς στη διάθεσή της και με... ελεύθερο επιθετικό πνεύμα πορεύεται στις πρώτες αγωνιστικές της φετινής σεζόν. Αποκορύφωμα το σόου του Σαββάτου (01/10) στο Βέζερ Στάντιον, όπου μέχρι το 15’ η Βέρντερ διέσυρε 3-0 την Γκλάντμπαχ, στο δρόμο για το τελικό 5-1. Δύο γκολ και μία ασίστ ο απολογισμός του Φίλκρουγκ, «Lücke» το παρατσούκλι του (το κενό δηλαδή), γιατί έχει το κενό στο μπροστινό μέρος των δοντιών του. Συνολικά μετρά 7 γκολ και μία ασίστ στη «φρέσκια» σεζόν των 8 αγωνιστικών στη Γερμανία. Οκτώ γκολ στις πρώτες 8 αγωνιστικές είχε σημειώσει ο κορυφαίος Ρούντι Φέλερ τη σεζόν 1985/86.

Τα ματς της Εθνικής στο Nations League άφησαν εκ νέου το κλασικό ερώτημα, που τέθηκε και το καλοκαίρι για μεγαθήρια, σε συλλογικό επίπεδο. Τη στιγμή που Σίτι και Λίβερπουλ αποκτούσαν τους Χάαλαντ και Νούνιες, μήπως επανήλθαμε ξανά στην εποχή των κλασικών φορ περιοχής, του 9αριού όπως το γνωρίσαμε και το θαυμάσαμε στην εποχή μας; Εύλογη απορία και το συγκεκριμένο παίρνει φωτιά στα ενδότερα της χώρας. Βλέποντας ακριβώς την απόδοση του Φίλκρουγκ, την άνεση που διαθέτει στο σκοράρισμα. Την είχε ανέκαθεν, χωρίς να είναι φυσικά σούπερ σταρ, εντούτοις οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να έχει διάρκεια.

Χάβερτς, Γκνάμπρι, Μίλερ, Βέρνερ, Σανέ. Από ψευτο9άρια έχει «χορτάσει» ο Φλικ. Ουδείς από τους παραπάνω πείθει (απόλυτα) στη συγκεκριμένη θέση. Βασικά, για να μιλάμε ξεκάθαρα, αν δεν χωρέσει ο Φλικ στην 11άδα, έστω και στη συγκεκριμένη επιθετική επιλογή, τον Κάι Χάβερτς, τότε θα μιλάμε για μέγιστο σκάνδαλο. Ο Μίλερ μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον φορ, αλλά και στα δεξιά. Στο κόλπο της... πρόκρισης για το τελικό ρόστερ μπαίνει και ο Μάριο Γκέτσε, μιας και επέστρεψε σε κορυφαίο επίπεδο με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Αλλά... Γκέτσε (τέτοιου τύπου εννοούμε) έχει πολλούς ο Γερμανός εκλέκτορας, (τύπου) Φίλκρουγκ δεν έχει κανέναν.

Ο ίδιος είχε ένθερμο υποστηρικτή στην 5άρα επί της Γκλάντμπαχ. Ο Λόταρ Ματέους ήταν ξεκάθαρος. «Δε νομίζω ότι είναι τυφλός», η ατάκα του με αποδέκτη τον Χάνσι Φλικ, για το αν καταγράφει τις επιδόσεις του 29χρονου στράικερ της Βέρντερ. Μπήκαμε στον Οκτώβριο. Και όσο θα συνεχίσει να σκοράρει ο Φίλκρουγκ, τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής της «μάνσαφτ» θα βρίσκεται σε δίλημμα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0