Box to Box

Στουτγκάρδη: Φέρνει στο «καράβι» τους Λαμ, Κεντίρα και Γκέντνερ, για να μείνει μακριά από φουρτούνες!

Στουτγκάρδη: Φέρνει στο «καράβι» τους Λαμ, Κεντίρα και Γκέντνερ, για να μείνει μακριά από φουρτούνες!

Την προηγούμενη Δευτέρα (12/09) παρουσιάστηκαν στη Στουτγκάρδη οι Φίλιπ Λαμ, Σάμι Κεντίρα και Κρίστιαν Γκέντνερ. Οι δύο πρώτοι ως σύμβουλοι του προέδρου και ο τελευταίος ως συνδετικός κρίκος της ομάδας με τον τεχνικό διευθυντή, Σβεν Μίσλιντατ. Σοβαρές κινήσεις, με ανθρώπους-γνώστες του ποδοσφαίρου, αρκεί να μην αρχίσει η... εσωτερική φαγωμάρα.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Φανταστείτε να είστε ποδοσφαιριστής της Στουτγκάρδης, καλή ώρα ο Ντίνος Μαυροπάνος, και να περνούν μία βόλτα από την προπόνηση οι Φίλιπ Λαμ (δανεικός από την Μπάγερν τη διετία 2003-05 στη Στουτγκάρδη) και Σάμι Κεντίρα (πρωταθλητής με τους Σουηβούς το 2007). Πρόκειται για Παγκόσμιους Πρωταθλητές με την Εθνική Γερμανίας το 2014. Είναι το «τοτέμ» της Μπάγερν Μονάχου ο Φίλιπ Λαμ (38 ετών), επί χρόνια αρχηγός των Βαυαρών και της «μάνσαφτ». Ο Κεντίρα (35 ετών) αποτέλεσε κομβικό ποδοσφαιριστή στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπως και η εν γένει καριέρα του εξέπληξε ευχάριστα.

Οι δυό τους θα αποτελούν πλέον τους συμβούλους του διευθύνοντα συμβούλου της Στουτγκάρδης, Αλεξάντερ Βέρλε. Τους έφερε στο... καράβι για να είναι ενήμερος περί των αθλητικών θεμάτων, για τα οποία προφανώς ο άνθρωπος δεν έχει μεγάλη ιδέα. Ο τρίτος της παρέας στην παρουσίαση ήταν ο Κρίστιαν Γκέντνερ. Είναι ακόμα ενεργός στην ποδοσφαιρική δράση, καθώς αγωνίζεται στη Λουκέρνη. Αυτά, όμως, έως το Νοέμβριο. Διότι από 1η του Ιανουαρίου θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ρόστερ και την αθλητική διεύθυνση του συλλόγου. Ο Γκέντνερ αναδείχτηκε πρωταθλητής με τη Στουτγκάρδη το 2007, όπως και ο Κεντίρα, και μετρά πάνω από 300 συμμετοχές στην Bundesliga με τους Σουηβούς.

Κίνηση που αν μη τι άλλο εμπλουτίζει και με το παραπάνω την εικόνα της Στουτγκάρδης. Ο Βέρλε κερδίζει σε γνώσεις ποδοσφαιρικές, ήτοι θα μπορέσει να λάβει καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον του κλαμπ. Στηριζόμενος αν μη τι άλλο στην άποψη πρωταθλητών κόσμου, ποδοσφαιριστών με παραστάσεις και με κύρος στο γερμανικό χώρο. Ο Γκέντνερ χαρακτήρισε την πρόταση ως «απόφαση-ζωής» στην οποία δε λες «όχι», ακόμα κι’ αν παίζει τούτο τον καιρό στο ελβετικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Λουκέρνης. Έμπειρος ο πρώην αρχηγός των «ερυθρόλευκων» (37 ετών), είναι γνώριμο πρόσωπο στα αποδυτήρια, ακόμα και με νυν ποδοσφαιριστές και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κλειδί στη λειτουργία του συλλόγου.

Μοναδικό μελανό σημείο της άφιξης του προαναφερόμενου τρίο είναι η... μικρή παράλειψη του προέδρου Βέρλε να ενημερώσει τους νυν τεχνικούς διευθυντές του κλαμπ και κυρίως τον Σβεν Μίσλιντατ. Ο τελευταίος ζήτησε το λόγο από τον ισχυρό άνδρα και βρέθηκε εν τέλει η «χρυσή» τομή. Οι κακιές γλώσσες αναφέρουν πως ο Μίσλιντατ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το επόμενο καλοκαίρι, θα «αντικατασταθεί» από τη συγκεκριμένη τριάδα. Ο Βέρλε το διέψευσε, παραδέχτηκε το λάθος του περί μη ενημέρωσης και η ζωή στη Στουτγκάρδη συνεχίζεται, με έναν πιο έμπειρο κορμό.

Και μόνο το γεγονός ότι κανείς από τους τρεις δεν είναι 40άρης, ότι ολοκλήρωσαν πρόσφατα την καριέρα τους, ότι χαρακτηρίζονται για την πρωτοβουλία τους (ο Λαμ είναι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Euro 2024 στη Γερμανία) δείχνει ξεκάθαρα το στόχο της συνέχισης του έργου στη Στουτγκάρδη. Πρώτιστος σκοπός είναι να παραμείνει για πολλά χρόνια στην Bundesliga. Εν συνεχεία να παρουσιάσει το ίδιο φρέσκο, επιθετικό και ανανεωμένο ποδόσφαιρο, όπως τώρα, η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο. Οι Λαμ, Κεντίρα και Γκέντνερ μπορούν να βοηθήσουν σε πολλά επίπεδο. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ένας Φίλιπ Λαμ (αλήθεια, γιατί δεν έκανε την ίδια προσπάθεια η Μπάγερν Μονάχου;) θα είναι ένας απλός «σύμβουλος» του προέδρου.

Η Στουτγκάρδη βαδίζει σε πιο δυναμικά μονοπάτια. Πράττει σωστά με το να φέρει (κι’ άλλους) επαγγελματίες στο team, αν και στο μυαλό του Μίσλιντατ θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Περισσότερα χέρια, περισσότερα μυαλά, περισσότερες προτάσεις, περισσότερες λύσεις είναι το σκεπτικό. Δε βλέπουμε κάποιο λάθος εδώ...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0