Box to Box

ΑΕΚ: Στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου, ερμηνεία Χάρις Αλεξίου, ενορχήστρωση...Ματίας Αλμέιδα!

ΑΕΚ: Στίχοι Λίνα Νικολακοπούλου, ερμηνεία Χάρις Αλεξίου, ενορχήστρωση...Ματίας Αλμέιδα!

Το καλύτερο τους βράδυ στο φετινό πρωτάθλημα έζησαν στο Αγρίνιο οι «κιτρινόμαυροι», την καλύτερή του μέρα στη δουλειά έζησε ο προπονητής τους! 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

«Μετά το ντέρμπι στη Λεωφόρο πήγα σε ένα μέρος για κάτι ψώνια και ένας κύριος μου είπε ότι είμαι τρελός. Μου είπε ότι άλλαξα τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα όταν η ομάδα έχανε. Για μένα αυτή η σκέψη ήταν λίγο αρνητική γιατί φοβόταν. Αν χάνω, τότε το βασικό που θα κάνω είναι επιθετικογενείς αλλαγές για να ισοφαρίσω. Αν σκεφτόμουν ότι μου αρέσει η Αθήνα, τότε θα έβαζα τρεις αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές για να κρατήσω το σκορ. Εγώ όμως θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω το ρίσκο για να ισοφαρίσουμε. Αυτή είναι η ιδέα μου!» Πόσο πιο ξεκάθαρα να μας παρουσιάσει αλήθεια ο Ματίας Αλμέιδα την... «να ζήσω ή να πεθάνω σ΄ένα φλαμένγκο απάνω», ίσως και τανγκό λόγω καταγωγής, φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο απ' όσο το έκανε με τις δηλώσεις του μετά από το 2-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο!

Ένα 2-0 στο οποίο η...πορφυρή ΑΕΚ, άκρως εντυπωσιακή παρεμπιπτόντως, πολύ περισσότερο απ΄όσο περνά από την τηλεόραση, η τρίτη της εμφάνιση, πήρε πολύ περισσότερα πράγματα από τους τρεις βαθμούς της νίκης!  Έχουμε συνηθίσει βλέπετε να εστιάζουμε, αυτή είναι η ανθρώπινη, μη σας πω και η δημοσιογραφική φύση, στα αρνητικά αλλά το βράδυ του Σαββάτου ήταν για την "Ένωση" ένα βράδυ με πολύπλευρα κέρδη! Πρώτο και καλύτερο (κέρδος) η εικόνα αλλά και η αποτελεσματικότητα του Λιβάι Γκαρσία στη θέση του...πρώτου, γιατί ως τέτοιος αγωνίστηκε, επιθετικού δίπλα στο Σέρχιο Αραούχο! Ο 24χρονος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πέρα από το γκολ που πέτυχε, ήταν ξεκάθαρο σημείο αναφοράς για την ομάδα του στην αντίπαλη περιοχή βοηθώντας τη να αποκτήσει οντότητα σε ένα νευραλγικό σημείο του γηπέδου στο οποίο έως και...έλαμπε διά της απουσίας της στα προηγούμενα παιχνίδια!

Αυτό συνέβαινε γιατί ο Αργεντινός αρχηγός της ομάδας συνήθιζε, το συνηθίζει ακόμη, έχει λάβει άλλωστε και σχετικές εντολές, να βγαίνει από την αντίπαλη περιοχή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ή και να...δημιουργήσει κενούς χώρους για τους συμπαίκτες του, η αλήθεια είναι πως αυτό το σχέδιο...δεν πήγαινε και πολύ καλά! Με την προσθήκη του Λιβάι αντιθέτως η ΑΕΚ έχει έναν ποδοσφαιριστή άκρως επικίνδυνο στο ψηλό παιχνίδι μέσα στο κουτί, με πολύ καλή τεχνική και τη δυνατότητα να στήσει συνεργασίες με τους συμπαίκτες του ακόμη και στους...μικρούς χώρους, δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα βάλει πλάτη τον αμυντικό και θα γυρίσει για να εκτελέσει αλλά έχει τη σωματοδομή να προστατεύσει την μπάλα και να τη σπάσει στον...πλησιέστερο διαθέσιμο! Κάπως έτσι ακόμη και ο φανερά «μπλοκαρισμένος», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα τελειώματά του, Αραούχο στάθηκε ακόμη κι αν δεν ήταν στα καλύτερά του απολύτως λειτουργικός και προσέφερε στο σύνολο!

Δεύτερο πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Αλμέιδα κόντρα στον Παναιτωλικό η παρουσία, πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα στη...σχεδόν φυσική του θέση, του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής! Σε αυτό το απολύτως εύπλαστο έως και χαμαιλεοντικό 4-2-2-2 με Σιμάνσκι και Πινέδα μπροστά από την τετράδα της άμυνας, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς στο κέντρο με το Σουηδό να τραβιέται περισσότερο στις πτέρυγες και το Σέρβο να κρατά τη θέση του πιο κλειστά ήταν οι εξαιρετικές τους αποφάσεις και οι προωθητικές του πάσες, το κάνει καλύτερα από τον καθένα στην ομάδα, σε συμπάικτες ανάμεσα στις γραμμές που βοηθούσαν το παιχνίδι του «Δικεφάλου» να...ρέει στο χορτάρι! Γλύκανε πολύ την κυκλοφορία της μπάλας ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, πάτησε και την αντίπαλη περιοχή, δεν είναι ο πιο δεινός σκόρερ αλλά η δύναμη των «κιτρινόμαυρων» στο επιθετικό τους τρίτο ήταν κόντρα στον Παναιτωλικό και στο...πλήθος τους απέναντι από την αντίπαλη εστία! 

Προφανώς θετικό το πρόσημο, με γκολ και κάποιες καίριες επεμβάσεις, και για τον Αρόλντ Μουκουντί στο ντεμπούτο του, θηριώδης, επιβλητικός, ικανότατος και στην προώθηση του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν, έως και αναπάντεχα τολμηρός αλλά και ακριβής στις μεταβιβάσεις του, όχι όμως και χωρίς θεματάκια στο παιχνίδι του ο Καμερουνέζος! Με το βαρύ κορμί του έδειξε να δυσκολεύεται αρκετά στις στροφικές κινήσεις και τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, δύο φορές έχασε μάλιστα την ισορροπία του και λίγο έλειψε να το πληρώσει η ΑΕΚ, στη μία έξ αυτών ήταν πάντως ο ίδιος που διόρθωσε! Σε κάθε περίπτωση έδειξε απολύτως ικανός να μπει για τα καλά στο rotation και να δώσει μια ακόμη λύση στον προπονητή του, του λείπει άλλωστε ο αγωνιστικός ρυθμός και ίσως να είναι και αυτή μια εξήγηση για τα όποια ζητήματα στο παιχνίδι του, ο χρόνος θα δείξει!

Χρόνος που...όλα τα γιατρεύει, γιάτρεψε, και πολύ χαιρόμαστε γι΄αυτό, μέσα από μια επίπονη διαδικασία χειρουργείου και τεράστιας, επίπονης προσπάθειας αποκατάστασης από τον ίδιο που κράτησε πάνω από ένα ημερολογιακό έτος και τον Κώστα Γαλανόπουλο, τόσο έλειψε από τα γήπεδα ο 24χρονος μέσος που έκανε στο Αγρίνιο την πολυαναμενόμενη και πολυπόθητη επανεμφάνισή του! Μιλάμε ίσως για τον ποδοσφαιριστή με το μεγαλύτερο...potential από όλους όσοι βρίσκονται στο ρόστερ, το μόνο που χρειάζεται είναι να παραμείνει υγιής και όλα τα άλλα θα έρθουν! Αυτό που σίγουρα ήρθε ήδη για την ΑΕΚ ήταν η πρώτη ξεκάθαρη νίκη της φιλοσοφίας του προπονητή της στο χορτάρι, η πρώτη ευκρινής δικαίωση του δημιουργικού ποδοσφαιρικού χάους που μοιάζει αποφασισμένος να...διδάξει και να...υπηρετήσει, δεν έχω, το ομολογώ, ακόμη καταφέρει να καταλήξω αν με την ιδέα του για το ποδόσφαιρο θα πετύχει αυτά που ονειρεύεται, είμαι απολύτως βέβαιος ότι η ιδέα του είναι και ενδιαφέρουσα και διαφορετική!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0