Box to Box

Xάμες Ροντρίγκες: Μια ποδοσφαιρική... «ντίβα» στον Ολυμπιακό, «τρελαίνει» κόσμο στο χορτάρι και στα...social o Κολομβιανός!

Xάμες Ροντρίγκες: Μια ποδοσφαιρική... «ντίβα» στον Ολυμπιακό, «τρελαίνει» κόσμο στο χορτάρι και στα...social o Κολομβιανός!

Έναν πραγματικό σουπερστάρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποκτούν στο πρόσωπο του Χάμες Ροντρίγκες οι «ερυθρόλευκοι», αρκεί να ισορροπήσει την ποδοσφαιρική με τη... δημόσια εικόνα του για να κάνει...θραύση! 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Διάγουμε ημέρες...Μουντιάλ κι ας μην το έχουμε ακόμη καλά καλά συνειδητοποιήσει, ας είμαι εγώ αυτός που θα βάλει το θέμα στο τραπέζι, μόλις 66 ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ! Τελική φάση τα παιχνίδια της οποίας θα διεξαχθούν σε μια πρωτόγνωρη για το ποδόσφαιρο περίοδο, μέσα Νοέμβρη με μέσα Δεκέμβρη, θα...παίζουμε μέχρι και μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, σε μια πρωτόγνωρη για το ποδόσφαιρο περιοχή του πλανήτη, στην αραβική χερσόνησο, μέχρι και κλιματιζόμενα γήπεδα στις παροχές των διοργανωτών για να καταπολεμηθούν οι ιδιαίτερες, άκρως...εχθρικές, καιρικές συνθήκες! 

Μετά από δύο διαδοχικές παρουσίες στο...μεγάλο πάρτι η εθνική ομάδα της Κολομβίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο, για ένα βαθμό έχασε την ευκαιρία να πλασαριστεί έστω στην πέμπτη θέση και να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω της διαδικασίας αγώνα πλέι οφ με αντίπαλο την Αυστραλία στο Κατάρ, έπαιξε, κι έχασε, το Περού! Περού που  ουσιαστικά κέρδισε αυτή την...εναλλακτική οδό, κι ας μην την εκμεταλλεύτηκε τελικά, κερδίζοντας τους «καφετέρος» στο «Ρομπέρτο Μελέντεζ» της Μπαρανκίγια σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του ομίλου με 1-0, το γκολ της μεγάλης αυτής εκτός έδρας νίκης ο Φλόρες στο 85ο λεπτό! Ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ για τους...επιγόνους του Κάρλος Βαλντεράμα, ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ και για το...διάδοχό του, είχε πάρει το χρίσμα πριν από οκτώ χρόνια στα γήπεδα της ΒραζιλίαςΧάμες Ροντρίγκες που έπαιξε σε όλο το ματς αλλά έφυγε, όπως και οι συμπαίκτες του, ηττημένος!

Ομολογώ πως δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για την ακριβή...κατάσταση του ανδρός με το σφύριγμα της λήξης αυτής της αναμέτρησης της 28ης Ιανουαρίου του 2022, έχω αντιθέτως, όπως και πολλοί από εσάς φαντάζομαι, ξεκάθαρη και πολύ έντονη ακόμη στο μυαλό μου την εικόνα του με το σφύριγμα της λήξης της περίφημης αναμέτρησης της 4ης Ιουλίου του 2014! Τότε που έχοντας δώσει τα πάντα στο χορτάρι τόσο στο ματς, προημιτελικός στη Φορταλέζα που βρήκε την Κολομβία να χάνει με σκορ 2-1 από την οικοδέσποινα Βραζιλία, όσο και σε ολόκληρο το τουρνουά, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 6 γκολ και ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα, ξέσπασε σε κλάματα για το όνειρο που...πάγωσε! Ο Νταβίντ Λουίζ έσπευσε να τον παρηγορήσει και να τον...δείξει στο κοινό καλώντας το να τον αποθεώσει, οι δυο τους ίσως και να μην το καταλάβαιναν τότε αλλά τώρα πια το ξέρουμε όλοι, μας χάρισαν μία απολύτως κλασική στο πέρασμα των ετών σκηνή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Ήταν εκείνη ακριβώς η διοργάνωση, το Μουντιάλ της Βραζιλίας, που καθιέρωσε το Χάμες Ροντρίγκες ή που τον...εκτόξευσε καλύτερα στα ύψη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, είχε ήδη κάνει αίσθηση τα προηγούμενα χρόνια με Πόρτο και Μονακό, ήταν εκείνη ακριβώς η διοργάνωση που τον οδήγησε στους...κόλπους της Ρεάλ Μαδρίτης, περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ διέθεσαν οι «μερένγκες» λίγες ημέρες αργότερα για να τον αποκτήσουν υπογράφοντας μάλιστα μαζί του εξαετές συμβόλαιο! Στην πρώτη του σεζόν φρόντισε να...ξεδιπλώσει στο χορτάρι τις αρετές του σε όλο τους το μεγαλείο, 17 γκολ και 18 ασίστ σε 46 παιχνίδια, με δύο χαμένους μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού στο μετατάρσιο, ο εντυπωσιακός απολογισμός του! Προϊόντων των ετών, και παρά το ότι η προσφορά του με βάση τους αριθμούς, 8 γκολ και 10 ασίστ τη σεζόν της κατάκτησης του Champions League το 2015-1611 γκολ και 12 ασίστ την αμέσως επόμενη, το 2016-17, παρέμενε άκρως ικανοποιητική η εμπιστοσύνη του Ζιντάν προς το πρόσωπό του έφθινε, ο Χάμες ζήτησε, και πέτυχε, το δανεισμό του στην Μπάγερν με στόχο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής! 

Δεν ήταν κακές αλλά ούτε και...εντυπωσιακές οι δύο σεζόν που έμεινε στους Βαυαρούς, ακόμη χειρότερη για τα δικά του υψηλά στάνταρντς η τελευταία, αυτή της επιστροφής, στη «Βασίλισσα» το 2019-20, έπαιξε μόλις 728 λεπτά, πέτυχε ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ και ύστερα...ήρθε η Έβερτον! Ήταν ο Κάρλο Αντσελότι, ο άνθρωπος που τον είχε επιλέξει και για τη Ρεάλ, που του έδωσε την ευκαιρία, ευκαιρία που ο Κολομβιανός, με βάση την εικόνα του αλλά και τις επιδόσεις του στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, φάνηκε να αρπάζει από τα μαλλιά! Προσέξτε, έχει πολύ μεγάλη σημασία, δε μιλάμε για το μακρινό παρελθόν αλλά για μόλις δύο χρόνια πίσω, τότε ήταν που ο Χάμες μπήκε φουριόζος στον κόσμο της Premier League με τρία γκολ και τρεις ασίστ στα πρώτα πέντε του παιχνίδια με τη φανέλα των «ζαχαρωτών» που με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία φιγουράριζαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας! Αρκετούς τραυματισμούς και μια αλλαγή προπονητή αργότερα, ο Καρλέτο έφυγε, ο Ράφα Μπενίτεθ που δεν εκτιμούσε και πολύ, όπως αποδείχθηκε, το Ροντρίγκεζ τον διαδέχθηκε, τα πράγματα είχαν αλλάξει έως και θεαματικά, στο τέλος της σεζόν ο Ισπανός προπονητής εισηγήθηκε την παραχώρησή του χρεώνοντάς του πέρα από σωματική ευαισθησία έως και...πνευματική αναισθησία!

Κάπως έτσι ο σουπερστάρ του Ολυμπιακού τώρα πια...κατέφυγε στη λύση της Αλ Ραγιάν του Κατάρ, σίγουρα προξενεί εντύπωση το ότι δεν ενδιαφέρθηκε, ή δεν τον συγκίνησε με την προσφορά της, κάποια μεγάλη ,ή και όχι τόσο, ευρωπαϊκή ομάδα! Το θετικό, πέρα από το μετρήσιμο των 5 γκολ και των 7 ασίστ τη σεζόν 2021-22 σε ένα περιβάλλον που κάθε άλλο παρά τον...συγκίνησε, έχει να κάνει με το ότι καθόλου δεν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έρχεται υγιής και, κυρίως, με ισχυρότατο κίνητρο να βγει και πάλι, μέσω Γηραιάς Ηπείρου, στον αφρό! Σε εξαιρετική ηλικία, στα 31 του χρόνια, με χαρακτηριστικά, μακρινό σουτ, κάθετη πάσα, «θανατηφόρος» στο ένας με έναν, άψογη τεχνική κατάρτιση, ηγετική φυσιογνωμία, που λείπουν, και φωνάζουν, από το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», και με 46 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram συνεχώς συντονισμένους να παρακολουθούν κάθε του κίνηση...ευχή και κατάρα! 

Αυτή ακριβώς η δημοφιλία του αλλά και η εξωστρέφειά του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν άλλωστε, κυρίως, που του κόστισε και τη θέση του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Μπενίτεθ δήλωνε στο Τύπο πως ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν σε θέση να παίξει λόγω κακής φυσικής κατάστασης, ο Χάμες τον διέψευδε λίγα λεπτά αργότερα μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, αυτό δεν πήγε και πολύ καλά! Σίγουρα δε μιλάμε για μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα επιπέδου Μαρσέλο, αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν έχουμε να κάνουμε με... «ντίβα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν μείνει υγιής και δείξει τον απαραίτητο επαγγελματισμό...θα τρίβουμε τα μάτια μας, ήδη τρίβουν τα χέρια τους οι φίλοι του Ολυμπιακού! Στο τέλος της ημέρας, όπως κι αν...πάει αυτό, «ας μην είμαστε και πλεονέκτες» που έλεγε κι ο Κώστας Χατζηχρήστος στον «Ηλία του 16ου», αν κάποιος έλεγε πριν από ένα μήνα πως Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες θα φορούσαν τα «ερυθρόλευκα» θα τον περνούσαν για τρελό και θα του απαντούσαν κάτι του τύπου... «σιγά μην έρθει κι ο Ρονάλντο!» Προς το παρόν ο Πορτογάλος απλά...συμπληρώνει την τριάδα στη φωτογραφία...   

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0