Box to Box

Ντόρτμουντ: Τέρμα η παιδική χαρά - τα νέα συστατικά της επιτυχίας από τον Έντιν Τέρζιτς

Ντόρτμουντ: Τέρμα η παιδική χαρά - τα νέα συστατικά της επιτυχίας από τον Έντιν Τέρζιτς

Επτά επίσημα ματς μετρά φέτος η Ντόρτμουντ. Τα πέντε εξ’ αυτών τα κέρδισε με... μηδέν παθητικό. Αρκετά με το ισχνό 1-0. Αλλάζει ρότα η Μπορούσια. Ναι στο θέαμα, αλλά στην... ελεγχόμενη έκδοση πλέον. Η άμυνα έχει τον πρώτο λόγο. Το πλάνο του Έντιν Τέρζιτς συνδυάζεται με επιτυχίες.

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Μπήκε στη σεζόν με αρκετούς προβληματισμούς. Αυξήθηκαν κιόλας ελέω των τραυματισμών. Αλέ, Αντεγιέμι, Μάλεν, Νταχούντ, Μπάινο-Γκίτενς. Όλοι τους νοκ-άουτ, για διάφορους λόγους. Δεν είναι να ζηλέψει κανείς την Ντόρτμουντ. Ούτε τον Έντιν Τέρζιτς. Ο νεαρός κόουτς, ωστόσο, που... επαναπατρίστηκε από τους «κιτρινόμαυρους» μετά την πετυχημένη προπέρσινη σεζόν και την περσινή αποτυχημένη του Μάρκο Ρόζε, γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύλλογο και το υλικό που διαθέτει.

Ο ίδιος το ζήτησε. Ο ίδιος το έστησε μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Σεμπάστιαν Κελ. Η Ντόρτμουντ επένδυσε εκεί που πονούσε: στην άμυνα. Απέκτησε δύο διεθνείς στόπερ, τους Νίκλας Ζίλε και Νιλς Σλότερμπεκ. Επίσης, στο κέντρο ήρθε το... μηχανάκι, ο Σαλίχ Οζτσάν από την Κολωνία. Χρήσιμοι όλοι τους για το νέο εγχείρημα στη Βεστφαλία. Τέρμα η παιδική χαρά. Πρώτιστος στόχος να σταματήσουν τα εύκολα λάθη στην άμυνα. Γεγονός είναι πως η κατεύθυνση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, τείνει να μας πείσει ότι είναι η σωστή.

Ούτε το 1-0 της πρεμιέρας με τη Λεβερκούζεν ήταν τυχαίο. Ούτε η ανατροπή με τη Φράιμπουργκ, όπου ο Τέρζιτς κέρδισε μόνος το ματς με τις αλλαγές του. Η... σφαλιάρα από τη Βέρντερ (2-0 στο 89’, 2-3 στο τέλος) της έδωσε ένα γερό μάθημα. Νίκες 1-0 επί Χέρτα και Χόφενχαϊμ. Τρεις βαθμοί είναι και αυτοί. Μόνο με τη Φράιμπουργκ έως τώρα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κι’ όμως, η 1η θέση είναι δική της. Το... μηδέν στην άμυνα είναι πλέον το μεγάλο όπλο της. Ο νεαρός κόουτς την «έστρωσε». Ακόμα κι’ αν χρειάζεται να τοποθετήσει τον Χούμελς στον πάγκο. Είναι η όλη λειτουργία της Ντόρτμουντ που δουλεύει για το συγκεκριμένο σκοπό. Μέχρι πρότινος παρουσιάζονταν «κενά» στο παιχνίδι της. Φέτος οι παραπάνω κερδισμένες μονομαχίες αποτελούν μία πολύ μεγάλη βελτίωση. Εξυπακούεται ότι αυτές προσφέρουν εν συνεχεία περισσότερες ευκαιρίες και ο αντίπαλος μένει μακριά από την εστία της.

Κόντρα στην Κοπεγχάγη επικράτησε με το εύκολο 3-0. Αν και απειλήθηκε στο 1ο λεπτό με το δοκάρι του Ζέκα. Ο Ρόις πέτυχε ξανά το 1-0, ο Γκερέιρο, μετά από ωραίο συνδυασμό, το 2-0. Χωρίς τον βασικό γκολκίπερ Κόμπελ, απουσία τελευταίας στιγμής και τον Αζάρ να αποχωρεί στο 23’. Το βάθος στον πάγκο της επιτρέπει να δείχνει ποιότητα. Μπραντ, Ρέινα, Ρόις (2 γκολ+2 ασίστ στην Bundesliga), Μπέλιγκχαμ στο κέντρο είναι δημιουργικοί και αποτελεσματικοί. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Αντονί Μοντέστ απέχει ακόμα από την απόλυτη προσαρμογή στην επίθεση. Δεν είναι Χάαλαντ, δεν είναι Αλέ. Φαίνεται. Ήταν ένας πολύ καλός στράικερ στην Κολωνία, αλλά η Ντόρτμουντ δεν είναι... Κολωνία. Η διαφορά επιπέδου δυσκολεύει τον 34χρονο φορ.

Οι... εξετάσεις μόλις τώρα αρχίζουν για την Μπορούσια. Μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες θα έχουμε γίνει σοφότεροι για το που βρίσκεται η ομάδα. Παιχνίδια με Λειψία, Κολωνία, Μπάγερν, Ουνιόν Βερολίνου στην Bundesliga. Κοντάρεται με Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη στον όμιλο του Champions League. Εκεί θα αποδείξει τι ψάρια πιάνει κι' αν ο βαθμός που θα πάρει ο Τέρζιτς θα είναι άριστος ή έστω πάνω από τη βάση...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0