Box to Box

Μαρσέλο: Πόσοι ακόμα θα είχαν έρθει στη Super League με το βεληνεκές του Βραζιλιάνου σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης...

Μαρσέλο: Πόσοι ακόμα θα είχαν έρθει στη Super League με το βεληνεκές του Βραζιλιάνου σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης...

Σε μία περίοδο όπου υπάρχει μόνο μία ελληνική εκπρόσωπος στην Ευρώπη, με τις κορυφαίες ομάδες της Super League να «ψάχνουν» τη χαμένη ταυτότητά τους, να έχουν αργήσει χαρακτηριστικά στη δημιουργία νέων γηπέδων και επένδυσης στις Ακαδημίες, κι’ όμως, έρχονται ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρσέλο.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από τότε που γκρεμίστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ένωση θα ήταν ήδη στο νέο στολίδι της. Ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει προ πολλού το «Απόστολος Νικολαΐδης» και μετακόμισε στο δικό του γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ υλοποίησε τα σχέδια για μία νέα «Allianz Arena». Ο Άρης ανακαίνισε το Χαριλάου και το έκανε... φουτουριστικό.

Την ίδια ώρα τα κλαμπ επενδύουν στις Ακαδημίες τους. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες πιτσιρικάδες «βγαίνουν» απ’ αυτές και σπουδαία κλαμπ της Ευρώπης ερίζουν για εκείνους. Η δουλειά αποδίδει, οι σύλλογοι γίνονται selling clubs, πλουτίζουν (για να επενδύσουν επί μονίμου βάσεως) και τα φώτα στρέφονται στη χώρα μας.

Συνάμα οι Top ομάδες της χώρας ενισχύονται όσο πρέπει, τη στιγμή που πρέπει, έχοντας καταρτίσει άριστα το staff τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να κερδίζουν συνεχόμενες ευρωπαϊκές παρουσίες, όπως τις παλιές καλές εποχές και να είναι πρωταγωνίστριες, όχι κομπάρσοι ομάδων από Ισραήλ, Βουλγαρία, Σλοβενία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία κοκ.

Τέλος πάντων, μιλάμε για ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, με όλη τη... σαντιγί από πάνω και φινετσάτο περιτύλιγμα. Και αναρωτιέμαι εγώ. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, την ΑΕΚ να ολοκληρώνει μόλις τώρα το γήπεδό της, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός να παίζουν στα ίδια, οι Ακαδημίες να μη βγάζουν με τη συχνότητα που θα «έπρεπε» νεαρούς ποδοσφαιριστές ώστε να γίνουν ελκυστικά στα ευρωπαϊκά κλαμπ, μόνο τον Ολυμπιακό να συνεχίζει στην Ευρώπη και πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι της παρούσης, ξαφνικά, έρχεται ο Μαρσέλο.

Ο 5 φορές κάτοχος του Champions League, ο μίστερ 25 τίτλοι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (με τη Ρεάλ Μαδρίτης ρε άνθρωποι), ο 34χρονος Βραζιλιάνος άσος. Τι να του πούμε του μάγου; Ποιός να τον αμφισβητήσει, ποιός να μιλήσει για ένσημα; Οι φίλοι της Ρόμα «καταριούνται» από χθες το βράδυ τους διοικούντες, που δεν τον έφεραν στο Ολίμπικο. Ισπανός Youtuber έκανε πλάκα για ενδιαφέρον της Λέστερ, άρα δεν ισχύει η πιθανή μετακίνηση στην Premier League. Εμιράτα, MLS, Κίνα, Βραζιλία. Πιστεύετε πραγματικά ότι θα είχε πρόβλημα να... κολλήσει ένσημα σε μία απ’ αυτές τις χώρες; Πιστεύετε ότι ο Μαρσέλο είναι κορεσμένος; Όχι δα! Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ έρχεται να απολαύσει ποδόσφαιρο σε μία μεσογειακή χώρα και σε ένα καταξιωμένο κλαμπ, που παίζει στο Europa League. Τελεία...

Συμπληρώστε και την παρουσία των Βρσάλικο, Ντε λα Φουέντε, Μπιέλ, τους δύο Χουανγκ.

Συνάμα, σ’ έναν Παναθηναϊκό που δεν ήταν δεδομένο ότι θα είχε ευρωπαϊκή συμμετοχή, αφίχθησαν ποδοσφαιριστές όπως οι Μπερνάρντ, Σπόραρ και Βέρμπιτς. Ηχηρές μεταγραφές έκανε η ΑΕΚ, που δεν είχε καν εξασφαλίσει συμμετοχή στα προκριματικά της Ευρώπης, και απέκτησε τους Βίντα, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Μουκουντί. Ο Άρης τίναξε την μπάκα στον αέρα με Ζερβίνιο, Μάνου Γκαρθία, Εν’ Κουλού, Γκρέι, Καμάτσο. Οι Ντάντας, Κοτάρσκι, Νάρεϊ, Κουαλιάτα εμπλουτίζουν το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Το ουδέτερο μάτι παρακολουθεί τις μεταγραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα και νιώθει ένα δέος με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να έρχονται στη χώρα μας. Τη στιγμή που το επίπεδο του πρωταθλήματος και η δυναμική των ομάδων (πάντα μιλώντας για ευρωπαϊκό επίπεδο) δεν είναι αυτό που ήταν. Με τα «θα» δεν κάνουμε δουλειά. Ανέκαθεν. Αλλά ποιοί και πόσοι ακόμα ποδοσφαιριστές, τύπου Μαρσέλο και σία, θα βρίσκονταν στη Super League, αν η λειτουργία της Λίγκας ήταν σε ακόμα καλύτερη «μοίρα».

Είναι η απορία (μου) της ημέρας. Προκλήθηκε από τη διαφαινόμενη άφιξη και τη δεδομένη απόκτηση του Μαρσέλο από τον Ολυμπιακό. Του Μαρσέλο. Των 5 τροπαίων Champions League...

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0