Box to Box

Παρί Σεν Ζερμέν: Το Game of Thrones, με πρωταγωνιστές τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ, έκανε... πρεμιέρα στο Παρίσι!

Παρί Σεν Ζερμέν: Το Game of Thrones, με πρωταγωνιστές τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ, έκανε... πρεμιέρα στο Παρίσι!

Και είναι μόνο η αρχή. Τα... παράλογα ανάμεσα σε Νεϊμάρ και Εμπαπέ ξεκίνησαν από την πρώτη κοινή επίσημη παρουσία της στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ο «τσακωμός» για ένα πέναλτι απέδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η μπίλια κάθισε, ω τι έκπληξη, στον Κιλιάν Εμπαπέ.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Γαλλικό πρωτάθλημα, 2η αγωνιστική, Παρί Σεν Ζερμέν - Μονπελιέ. Μετά την άνετη νίκη στο Σούπερ Καπ με τη Ναντ (4-0) και την αντίστοιχη της πρεμιέρας κόντρα στην Κλερμόν (5-0), σε συνδυασμό με το σόου του Μέσι, ο Κιλιάν Εμπαπέ επιστρέφει στα δρώμεν των Παριζιάνων. Δείχνει μάλιστα με το καλησπέρα, ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη του Φωτός.

Η ΠΣΖ πιέζει αρκετά τη Μονπελιέ και φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να σκοράρει. Στο 23’ κερδίζει πέναλτι. Ο Νεϊμάρ παίρνει την μπάλα, ο Εμπαπέ πάει από πάνω του, κάτι λένε μεταξύ τους, κοιτάζουν τον προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ, εκείνος (το καλό που ήθελε ο εαυτούλης του) αποφασίζει: Εμπαπέ. Ο διεθνής σταρ, το «αφεντικό» της Παρί Σεν Ζερμέν, αστοχεί. Μνήμες από το χαμένο πέναλτι της Γαλλίας με την Ελβετία στο Euro 2020 έρχονται άμεσα στο μυαλό όλων. Το 5ο χαμένο πέναλτι στην καριέρα του. Με 20 εύστοχα. Δεν το λες και κακό απολογισμό. Ο τρόπος, όμως, ήταν το ζητούμενο. Η επίδειξη δύναμης απέναντι σε έναν εκ των καλύτερων εκτελεστών πέναλτι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (71 εύστοχα, 15 άστοχα ο άσπονδος εχθρός του).

Ο Νεϊμαρ του έδειξε πως γίνεται. Προηγήθηκε με αυτογκόλ η ΠΣΖ (39’) και κερδίζει άλλο ένα πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους. Το 2-0 ο Βραζιλιάνος στο 43’. Ο οποίος βρήκε δίχτυα και στο 51’ για το 3-0. Φετινός απολογισμός σε δύο ματς πρωταθλήματος: 3 γκολ και 3 ασίστ. Την ώρα που τα φώτα περιστρέφονται γύρω από τον «διοικητικό παράγοντα» Εμπαπέ, που πήρε Γη και Ύδωρ για να ανανέωσει στους πρωτευουσιάνους, ο Βραζιλιάνος ορθώνει ανάστημα και αναλαμβάνει δράση.

Κατά τ’ άλλα ο Εμπαπέ άρχισε τα δικά του. Συμμετέχει στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με τους συμπαίκτες του και ο εγωισμός στα ύψη. Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Παρί βγαίνει στην αντεπίθεση, ο Βιτίνια έχει την μπάλα, με τον Εμπαπέ να ανοίγεται αριστερά. Ο Πορτογάλος οδεύει προς τα δεξιά. Η φάση εξελίσσεται, αλλά ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει σηκώσει ήδη απογοητευμένος το χέρι του, σταματά να τρέχει και στο τελείωμα της επίθεσης, αν την είχε ολοκληρώσει, θα ήταν σε θέση για γκολ. Από επίδειξη δύναμης, σε επίδειξη ναρκισσισμού. Τη στιγμή που συμπαίκτες του είναι οι Νεϊμάρ και "κάποιος" Λιονέλ Μέσι.

Ο «πόλεμος» συνεχίστηκε με τη λήξη του αγώνα. Ο Γκαλτιέ ρωτήθηκε για τα πέναλτι και απάντησε: «στο συγκεκριμένο αγώνα νο1 εκτελεστής ήταν ο Εμπαπέ. Και δεύτερος φυσικά ο Νεϊμάρ. Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλη τη σεζόν». Βραζιλιάνικο σάιτ σχολίασε τις δηλώσεις του Γάλλου κόουτς, τις ανέβασε στο Twitter και ο Νεϊμάρ έκανε ένα like, που ρίχνει ολόκληρο μπιτόνι από λάδι στη φωτιά της μεταξύ τους κόντρας. Σε γενικές γραμμές αναφέρει πως όταν υπάρχει ο Νεϊμάρ στην ομάδα, δεν υφίσταται άλλος υποψήφιος εκτελεστής. Συνάμα στάθηκε και στην τοποθέτηση του Γκαλτιέ σχετικά με την ανακήρυξη του Εμπαπέ ως πρώτου εκτελεστή και τη χαρακτήρισε: «απαράδεκτη». Του Βραζιλιάνου του άρεσε, προφανώς...

Κοινό μυστικό ότι οι δύο σούπερ σταρ δε... χωνεύονται. Η ανανέωση του συμβολαίου του Εμπαπέ και η ανακύρηξή του ως «επίτιμου προέδρου» της Παρί Σεν Ζερμέν, κάθισε στο λαιμό του Νεϊμάρ. Είναι υπέρβαση και που έμεινε στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Στη φισούνα πριν από το παιχνίδι δε χαιρετιούνται καν. Στο ζέσταμα δεν εμψυχώνονται, παρά μόνο με τους άλλους συμπαίκτες τους. Πιο εμφανή κόντρα έχουμε να δούμε χρόνια σε τέτοιο επίπεδο.

Ο Νεϊμάρ φροντίζει να απαντά, έπειτα από καιρό η αλήθεια είναι, με την κλάση του. Τα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα του είναι ασύγκριτα. Όταν θέλει. Όταν έχει διάθεση.... Ο Εμπαπέ θα συνεχίσει το τροπάριό του. Άλλωστε έδωσαν πάτημα, και γερό μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του κλαμπ. Θεωρεί τον εαυτό του ως νο1 της γαλλικής πρωτεύουσας. Λογικό. Ολόκληρος Μακρόν πίεσε για την παραμονή του.

Εμείς ζεσταίνουμε το ποπ-κορν, καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ και περιμένουμε. Το Game of Thrones, με έδρα το Παρίσι, είναι στα πρώτα του επεισόδια. Αύγουστος μήνας. Αναμένουμε τη συνέχεια...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0