Box to Box

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Τέσσερις μήνες «πράσινης»...ανάπτυξης τον ντύνουν στα «κιτρινόμαυρα»!

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Τέσσερις μήνες «πράσινης»...ανάπτυξης τον ντύνουν στα «κιτρινόμαυρα»!

Δοκιμασμένη, υψηλής ποιότητας και πιστότητας λύση για την "Ένωση" ο Σέρβος, τέσσερις μήνες στον Παναθηναϊκό είδε, έμαθε, προσαρμόστηκε και ετοιμάζεται για την πρώτη γεμάτη, από κάθε άποψη, σεζόν...αλλά με διαφορετική φανέλα!  

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

«Eβδομάδα προσαρμογής»...όσοι εκεί έξω έχετε εκπληρώσει τις στρατιωτικές σας υποχρεώσεις ή βρίσκεστε σε φάση...φαιοπράσινη ακόμη και διαβάζοντας αυτό το κείμενο γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τη χρησιμότητα του πράγματος, για τους υπόλοιπους εμείς είμαστε εδώ! Πρόκειται για τις πρώτες ημέρες του έφεδρου στο Τάγμα, κάτι σαν περίοδο χάριτος, βρίσκεται απαλλαγμένος από υπηρεσίες και καθημερινά εξοδούχος προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή για εκείνον η...μετάβαση στη νέα πραγματικότητα και στις ανάγκες που καλείται να καλύψει! Σε θεωρητικό επίπεδο πρόκειται για  διάστημα που βοηθά το φαντάρο να χωνέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και...ανώδυνα το που έχει βρεθεί αλλά και το τι καλείται να προσφέρει από τη νέα του θέση στη Μαμά Πατρίδα

Στην ουσία, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν είναι παρά λίγες ημέρες ανεμελιάς πριν αρχίσουν τα λιγότερο ή περισσότερο δύσκολα, βοηθά τουλάχιστον στο να μη βρεθείς με το «καλημέρα» να φυλάς σκοπιά, θαλάμους ή...«Θερμοπύλες» άγνωστος μεταξύ αγνώστων! Προλαβαίνεις να κάνεις κάποιες γνωριμίες και να αισθανθείς ελαφρώς πιο οικείο το περιβάλλον, προφανώς και θα βοηθούσε πολύ περισσότερο αν δε μιλούσαμε για μόλις μία εβδομάδα αλλά για κάποιους μήνες! Αυτή είναι η και περίπτωση του...καλού στρατιώτη, αν κρίνουμε από τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό που διέπουν την...ποδοσφαιρική πολιτεία του ανδρός, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, από τον Ιανουάριο στον Παναθηναϊκό του πήρε λίγο χρόνο η αλήθεια είναι αλλά προσαρμόστηκε απολύτως στον όμορφο, όχι και τόσο αγγελικά πλασμένο, κόσμο της Super League! Με τη διαφορά ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής ακριβώς της προπαρασκευαστικής περιόδου για το Σέρβο διεθνή δε θα τα καρπωθεί, όπως όλα δείχνουν, το «πράσινο» αλλά «κιτρινόμαυρο» τάγμα! 

Οι λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γκατσίνοβιτς στην ΑΕΚ, κίνηση πολύ έξυπνη και με εξαιρετικές πιθανότητες επιτυχίας για την «Ένωση» χάρις και σε αυτό ακριβώς το εξάμηνο που πέρασε ο ποδοσφαιριστής στη χώρα μας κι ας φορούσε διαφορετική φανέλα! Ήρθε στα μέρη μας χωρίς αγωνιστικό ρυθμό, έπαιζε ελάχιστα έως καθόλου στη Χόφενχάιμ, αγωνιστικό ρυθμό βρήκε, πρόλαβε μέσα σε τέσσερις μήνες να παίξει σε 17 παιχνίδια, συνολικά 1105' τα λεπτά συμμετοχής του, έδωσε τρεις ασίστ, δίχτυα δε βρήκε! Ήρθε στα μέρη μας σε μια προσπάθεια να ανεβάσει και πάλι τις μετοχές του αλλά και την αυτοπεποίθησή του, μετά από την αποχώρησή του από την Άιντραχτ έψαχνε τρόπο να γίνει και πάλι σημαντικός στο χορτάρι, και τα κατάφερε! Ήρθε στα μέρη μας, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, και για να τσεκάρει αν του...κάνουμε ως ποδοσφαιρικός προορισμός όχι μόνο προσωρινού αλλά και μονιμότερου χαρακτήρα, φαίνεται πως του κάνουμε...ανεξαρτήτως χρώματος! 

Όσο για το αν ο ίδιος κάνει στην ΑΕΚ, εδώ κι αν δεν τίθεται θέμα! Το ρεπορτάζ θέλει τον Αλμέιδα ενθουσιασμένο και πώς να μην είναι, μιλάμε για ποδοσφαιριστή κομμένο και ραμμένο για το 4-3-3 που φιλοδοξεί να εφαρμόσει στο «δικέφαλο» ο Αργεντινός! Όπως ακριβώς και στον Παναθηναϊκό λογικά προορίζεται για τη μία από τις δύο θέσεις μπροστά από το καθαρό «εξάρι», εσωτερικός μέσος ή «οχτάρι», όπως θέλετε πείτε το, η ουσία δεν αλλάζει! Στους «πράσινους» ο κανόνας τον ήθελε δίδυμο με το Βιγιαφάνιες σε αυτή τη θέση, πολύ λιγότερες οι...απαιτήσεις του Γκατσίνοβιτς για επαφές με την μπάλα, πόσω μάλλον για διαδρομές! Άκρως οικονομικός στο παιχνίδι του, δεν έμπαινε στα χωράφια του Αργεντινού παρτενέρ του, βοηθούσε στην ανάπτυξη με άμεσο, κάθετο παιχνίδι, είτε πασάροντας, συχνότερα, στην πλάτη των πλάγιων μπακ ψάχνοντας τους εξτρέμ, είτε ψάχνοντας, πιο σπάνια, κινήσεις από τους ακραίους ή και το φορ μέσα στην περιοχή, κάπως έτσι είχε σερβίρει στον Αϊτόρ το 1-0 με την ΑΕΚ στα πλέι οφ!   

Σε φάση ανάπτυξης έμοιαζε αποφασισμένος για ακαριαίες...αποφάσεις και ενέργειες, πέρα από την ταχύτητα στα πόδια ήταν η ταχύτητα στη σκέψη που τον βοήθησε να ξεχωρίσει, ένα ακόμη χαρακτηριστικό του οι συνεχείς αλλαγές θέσεων, δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που να πατούσε σε περισσότερα σημεία του γηπέδου στην περσινή εκδοχή του «τριφυλλιού»! Όσο για τα ανασταλτικά του καθήκοντα, απολύτως συνεπής, κάτι σαν...ταγμένος, χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του το επιθετικότατο πρέσινγκ στον αντίπαλο μόλις ο Παναθηναϊκός έχανε την κατοχή, ποτέ δεν παρέλειψε να...μείνει και να επιμείνει στο μαρκάρισμα, πολύ συχνά ακολουθώντας αντίπαλο και μπάλα βρισκόταν στο ύψος της περιοχής της ομάδας του, ή και μέσα σε αυτήν, να δίνει τη μάχη της...επανάκτησης! Για να σας προλάβω, για τον Γκατσίνοβιτς το κείμενο και όχι για τον...Κίμιχ, δεν ήταν, δεν είναι όλα ρόδινα στο παιχνίδι του Σέρβου, πρώτα και πάνω από όλα, σε αντίθεση με την εικόνα του στην Άιντραχτ, αντιμετώπισε πρόβλημα στο γκολ, μέτρια, όλα άστοχα, τα τελειώματά του στην...«πράσινη» περίοδο!

Ένα ακόμη ζήτημα οι αντοχές του, ίσως και η διαχείριση αυτών, σα να βιαζόταν να...ξοδευτεί, ο κανόνας τον ήθελε «τούρμπο» για περίπου μία ώρα αλλά με εμφανή ζητήματα δυνάμεων στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού! Κάπως έτσι εξηγείται και το ότι ουκ ολίγες φορές ο Γιοβάνοβιτς τον τράβηξε, ακόμη και σε πολύ καλές βραδιές του, λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά, στον πάγκο! Με το deal να μην είναι ακόμη οριστικό αλλά εξαιρετικά πιθανό μοιάζει η απόκτησή του από την ΑΕΚ με κίνηση πολύ χαμηλού ρίσκου, όσο κι αν ΚΑΙ στο ποδόσφαιρο οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές ο πρότερος ελληνικός βίος του Γκατσίνοβιτς μοιάζει σχεδόν να διασφαλίζει την επιτυχία! 'Εχοντας περάσει όλες τις «παιδικές ασθένειες» σε περιβάλλον Super League, έχοντας ήδη κατακτήσει και έναν τίτλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γνωρίζοντας πολύ καλά πλέον και που βρίσκεται και τι περιμένουν από αυτόν ο Σέρβος έχει προοπτική να...απογειωθεί, τέτοιον παίκτη στο ρόστερ της η ΑΕΚ πέρσι δε διέθετε, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δίδυμο με Μάνταλο στο «8» και...πέστε να με φάτε!  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0