Box to Box

Ολυμπιακός: Λέτε να απέκτησαν και οι «ερυθρόλευκοι» το δικό τους... Γουέμπλεϊ;

Ολυμπιακός: Λέτε να απέκτησαν και οι «ερυθρόλευκοι» το δικό τους... Γουέμπλεϊ;

Με την άνοδό της στην Premier League η Νότιγχαμ Φόρεστ απογείωσε τα έσοδά της, τις ποδοσφαιρικές μετοχές της, τη χρηματιστηριακή της αξία, τη δημοφιλία της, υπό προϋποθέσεις ΚΑΙ τον Ολυμπιακό!  

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

«Doing a Fulham», τόσο απλά, και επιγραμματικά, και σε καμία περίπτωση με την... καλή έννοια, αποδίδουν από το 2018 και εντεύθεν οι φίλοι μας οι Άγγλοι τη στρατηγική όποιας ομάδας ανεβαίνει από την Championship στην Premier League και ξοδεύει αλόγιστα χρήματα «ποντάροντας» στη δύναμη όχι του ορθολογικού σχεδιασμού αλλά...του πορτοφολιού! Βλέπετε, ήταν εκείνο ακριβώς το καλοκαίρι που οι «cottagers», αφού επικράτησαν με 1-0 της Άστον Βίλα στον τελικό των πλέι οφ κερδίζοντας μια θέση στον... ήλιο του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, ξόδεψαν περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ για το χτίσιμο μιας ομάδας που τερμάτισε 19η και επέστρεψε...στην αφετηρία! 

Και είναι αυτό ακριβώς, ή και αυτό, που καλείται να αποφύγει η και ελληνικού ενδιαφέροντος, ως ελληνικής ιδιοκτησίας, Νότιγχαμ Φόρεστ! Προφανέστατα η αξία, κυριολεκτικά, επιχειρηματικά, απολύτως πρακτικά, των περίπου 180 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο σύλλογος με τη νίκη 1-0 επί της Χάντερσφιλντ στο Γουέμπλεϊ ούτε αμφισβητείται ούτε ακυρώνεται! Δηλώντας όμως το προφανές, το ζήτημα είναι το πώς ακριβώς αυτά τα χρήματα θα αξιοποιηθούν, θα επενδυθούν και δε θα ξοδευτούν, δε θα σπαταληθούν, ίσως και πάνω στο «μεθύσι» της επιτυχίας! Στην παρούσα φάση άλλωστε το μείζον, αγωνιστικά και οικονομικά, για τo κλαμπ δεν μπορεί παρά να είναι η παραμονή στην κατηγορία την επόμενη σεζόν για να ξεκλειδώσει και το περιβόητο «αλεξίπτωτο» ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ!

«Αλεξίπτωτο» που καθιερώθηκε από την Premier League ως οικονομικό στήριγμα στις ομάδες που υποβιβάζονται έχοντας  αγωνιστεί τουλάχιστον δύο χρόνια σερί στα... σαλόνια, το ιδανικό φυσικά είναι ποτέ να μην το χρειαστείς, τι να το κάνεις αλήθεια αν δεν έχεις... πηδήξει στο κενό! Σε αυτήν ακριβώς την προσπάθεια λοιπόν να παραμείνει... εν πτήσει επιδίδεται ήδη, είναι απολύτως βέβαιο, στην επιστροφή της μετά από 23  χρόνια στο πάρτι η Φόρεστ, όσο περισσότερο καταφέρνει να πετάει, μη σας πω ότι η μισή και παραπάνω δουλειά έχει ήδη γίνει με την... απογείωση της ανόδου, τόσο πιθανότερο είναι να... τραβήξει και τον Ολυμπιακό στα... ψηλά! 

Σε πρώτο επίπεδο το έχει ήδη πετύχει, από τη στιγμή που ιδιοκτήτης και των δύο είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης η όποια αύξηση των επιχειρηματικών του εσόδων, εντυπωσιακή και μάλιστα εν μία νυκτί με ό,τι συνέβη στο Λονδίνο, «αγγίζει» και ωφελεί και τα δύο ποδοσφαιρικά «παιδιά» του! Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία των Άγγλων δεν πρόκειται άμεσα, χρονικά και... τροπικά, να επενδυθούν για τον Ολυμπιακό σίγουρα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, οι δύο σύλλογοι μπορούν να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Και είναι αυτός ένας τρόπος λειτουργίας και... επικοινωνίας που πρέπει να τον περιμένουμε όχι μόνο στο οικονομικό αλλά και στο οργανωτικό-λειτουργικό πεδίο, αν με ρωτάτε ίσως εκεί να κρύβεται και η μεγαλύτερη «ευλογία» για τους Πρωταθλητές Ελλάδας στην περίσταση!

Σε ότι αφορά το οργανωτικό του πράγματος μιλάμε για στελεχιακό δυναμικό, ήδη παράγοντες που γνωρίσαμε επί σειρά ετών στον Πειραιά εργάζονται, με πολύ μεγάλη επιτυχία εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, στα Μίντλαντς! Περνώντας λοιπόν με την αγγλική ομάδα στην επόμενη, την υπέρτατη, πίστα μόνο να κερδίσουν έχουν σε εμπειρίες, παραστάσεις, επαφές, τεχνογνωσία, όλη αυτή η συσσωρευμένη γνώση και δικτύωση προφανώς και μπορεί να ταξιδέψει προς τα μέρη μας είτε με... κομιστή κάποιο από αυτά ακριβώς τα πρόσωπα είτε και με εσωτερικές μετακινήσεις άλλου τύπου! Αρκεί να είναι ανοιχτός, που θα είναι, ο δίαυλος επικοινωνίας και δύο τόσο διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί κόσμοι, αγγλικός και ελληνικός, ποιος να μας το 'λεγε, θα μπορούν κάλλιστα να λογίζονται ως ένας, όλοι μας καταλαβαίνουμε προς τα που θα γέρνει η πλάστιγγα των... ευεργετημάτων!

Όσο για το λειτουργικό, ίσως και το πιο απτό από τα προσδοκώμενα οφέλη, με τον Ολυμπιακό να έχει εδώ και χρόνια φροντίσει να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό, άκρως αποτελεσματικό, δίκτυο επαφής και συνεννόησης με την... κοινωνία των μάνατζερ το σημείο εκκίνησης είναι έως και προνομιακό! Ούτως ή άλλως οι «ερυθρόλευκοι» είναι εδώ και καιρό σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι... μια κατηγορία μόνοι τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πόσω μάλλον τώρα; Όσο πιο win win μπορεί να γίνει μια περίσταση και εξηγούμαι... μιλά η Νότιγχαμ, γιατί θα μιλήσει σίγουρα, με τους ισχυρότερους ατζέντηδες της Υφηλίου για ποδοσφαιριστές Premier League, μόλις τελειώσει η συζήτηση... «ελάτε να πούμε κάτι και για τον Ολυμπιακό!». Μιλάει ο Ολυμπιακός, γιατί τώρα πια θα μιλήσει σίγουρα, με τους ισχυρότερους ατζέντηδες της Υφηλίου για ποδοσφαιριστές επιπέδου Σουπερλίγκ, μόλις τελειώσει η συζήτηση... «ελάτε να πούμε κάτι και για τη Νότιγχαμ!»

Είμαι απολύτως βέβαιος πως δεν υπάρχει ούτε ένας... μεταγραφικός μεσίτης εκεί έξω που αν βρισκόταν σε μία τέτοια συνάντηση, είτε σε αγγλικό είτε σε ελληνικό έδαφος, δε θα μπορούσε να... διαβάσει το δωμάτιο, διαφορετικά δε θα έκανε αυτή τη δουλειά, και να καταλάβει! Να καταλάβει ότι είτε έτσι είτε αλλιώς, σε ένα και μόνο ραντεβού, μπορεί να... ακουμπήσει δύο διαφορετικές, έως και εκ διαμέτρου αντίθετες αγορές, να προωθήσει ποδοσφαιριστές πάσης φύσεως, αγοραστικής αξίας και ηλικίας, να «ψήσει» ή και να δοκιμάσει κάποιους στα μέρη μας με απολύτως υπαρκτή προοπτική, σε περίπτωση που το αξίζουν, για την Premier League, να «διαλέξει» από ολόκληρο το φάσμα του πελατολογίου του καλύπτοντας ένα πολύ ευρύ, ευρύτερο δε γίνεται, φάσμα αναγκών των ανθρώπων που έχει απέναντί του! Με αυτές τις προδιαγραφές, το λες και... dream date

Dream date με... ερυθρόλευκα, και στη μία και στην άλλη περίπτωση, απέναντι, η ευκολία με την οποία, λογικά, θα κινείται σε αυτό το «γήπεδο» ο Ολυμπιακός, αυτός είναι το θέμα του κειμένου, περιμένω να είναι έως και παροιμιώδης! Ευκολία που προφανώς θα έχει να κάνει και με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ποιος μπορεί να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε επαγγελματία να βλέπει, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τους «ερυθρόλευκους» ως εφαλτήριο που θα μπορούσε να τον «εκτοξεύσει» στο όνειρο του... Νησιού! Είναι πάρα πολλά 23 χρόνια απουσίας από τα... πράγματα για μια ομάδα που έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και μάλιστα back to back, για όποιον δεν το γνωρίζει αυτή είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ, ποιος θα το πίστευε ότι με την επιστροφή στο... φυσικό της χώρο θα έβαζε και μια ελληνική ομάδα στον... χορό! Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να ακολουθήσει... το ρυθμό!   

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0