Box to Box

Μίλαν: Άφησε πίσω της την Ίντερ, ονειρεύεται το 9Χ9 και είναι τόσο κυνική, όσο χρειάζεται, για να κατακτήσει το «σκουντέτο»!

Μίλαν: Άφησε πίσω της την Ίντερ, ονειρεύεται το 9Χ9 και είναι τόσο κυνική, όσο χρειάζεται, για να κατακτήσει το «σκουντέτο»!

Η 29η αγωνιστική ήταν σημαδιακή στη Serie A και έδειξε μία κυνική Μίλαν, έτοιμη να φτάσει μέχρι το τέλος στην κούρσα για το «σκουντέτο». Ό,τι και να κάνει η Ίντερ στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της, οι «ροσονέρι» θα βρίσκονται στην κορυφή. Εγένετο το πρώτο βήμα…

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Η Μίλαν νίκησε 1-0 την Έμπολι με το γκολ του Καλούλου.

Η Νάπολι επικράτησε στη Βερόνα της Ελλάς με σκορ 2-1, χάρη στα γκολ του Οσιμέν.

Η Ίντερ έπρεπε να «απαντήσει» στις δύο νίκες των πρωτοπόρων. Αλλά «σκόνταψε» στο Τορίνο και θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που απέσπασε το ισόπαλο 1-1 στο φινάλε.

Μίλαν 63 βαθμοί

Νάπολι 60 βαθμοί

Ίντερ 59 βαθμοί (με παιχνίδι λιγότερο)

Αυτή είναι η εικόνα της βαθμολογίας στη Serie A μετά από 29 στροφές και με την Ίντερ να χρωστάει το ένα παιχνίδι της. Ό,τι και να κάνει, όμως, σε αυτό, θα βλέπει την πλάτη της συμπολίτισσάς της. Έστω και στον έναν βαθμό απόσταση.

Η Μίλαν αισθάνεται τη… μοναξιά της κορυφής, ολοκληρωτικά, μετά από την 16η αγωνιστική. Στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, ήταν στις 4 εξ’ αυτών και πάλι πρώτη, αλλά είχε πάντα να βάλει στη ζυγαριά το έξτρα παιχνίδια των «νερατζούρι». Τούτο πλέον δεν την ανησυχεί, διότι όπως προαναφέραμε, τυχόν νίκη της ομάδας του Ιντζάγκι, δεν τη ρίχνει από το θρόνο της Ιταλίας.

Απομένουν 9 αγωνιστικές έως το τέλος της σεζόν. Η Μίλαν του Στέφανο Πιόλι δεν έχει άλλο ντέρμπι στο πρόγραμμά της. Νίκησε Ίντερ και Νάπολι. Έκανε τη… μισή δουλειά. Καιρός είναι πλέον να σοβαρευτεί κόντρα στους «μικρούς» και να σταματήσει, κυρίως τις εντός έδρας, γκέλες. Οι οπαδοί της ονειρεύονται το 9Χ9 σε νίκες. Αν συμβεί αυτό θα φτάσει τους 90 βαθμούς. Πέρυσι η Ίντερ κατέκτησε τον τίτλο με 91 βαθμούς. Όπως και στις 4 από τις 5 προηγούμενες περιόδους, η Γιουβέντους έφτασε ή ξεπέρασε τους 90 βαθμούς.

Μοιάζει ανέφικτο για τη Μίλαν να πετύχει το συγκεκριμένο κατόρθωμα, αν λάβουμε υπόψιν την αστάθεια που παρουσιάζει η ίδια και οι έτεροι διεκδικητές της πρωτιάς. Στο τελευταίο της πρωτάθλημα, το 2011, οι 82 βαθμοί της χάρισαν τον τίτλο. Πιο πιθανό σενάριο, σε τελική βαθμολογία, για τους φετινούς «ροσονέρι». Το τελικό πρόγραμμά της δείχνει «εύκολο». Με τις λογικές παγίδες των αγώνων με Λάτσιο (εκτός), Φιορεντίνα και Αταλάντα (εντός), αλλά και τις επικίνδυνες Βερόνα και Σασουόλο (εκτός έδρας). Οι 5 αντίπαλοι είναι και οι τελευταίοι που θα βρει στο διάβα της, στο δρόμο για το «σκουντέτο». Δύσβατος δρόμος. Στα δύσκολα έδειξε χαρακτήρα. Στα «εύκολα» είναι που στραβοπατά... Η Νάπολι θα κρίνει από μόνη της αν στις 4 επόμενες αγωνιστικές θα παραμείνει στο κόλπο, έχοντας βαρβάτο πρόγραμμα. Σε δύο αγωνιστικές η Ίντερ παίζει στο Τορίνο με τη Γιουβέντους. Καταλαβαίνει κανείς την παγίδα που κρύβει το ντέρμπι.

Είχα την ευκαιρία να μεταδώσω και τη Μίλαν και τη Νάπολι στην CosmoteTV το Σαββατοκύριακο. Μία κυνική Μίλαν. Ο Στέφανο Πιόλι της έχει προσδώσει έναν δυναμικό χαρακτήρα, με νίκες άνευ λάμψης. Το 1-0 κόντρα στην Έμπολι ήρθε με γκολ του Καλούλου. Είναι ο 16ος σκόρερ φέτος για τους «ροσονέρι», με μόλις 52 γκολ στα υπέρ της. 16 διαφορετικούς εκτελεστές έχει και η Ίντερ, αλλά αυτή είναι στα 61 γκολ (Αταλάντα, Φιορεντίνα 17 σκόρερ). Ο πλουραλισμός στην επίθεση, η εύρεση νέας αμυντικής δύναμης (3 νίκες με σκορ 1-0 στα 5 τελευταία ματς), το βάθος στο ρόστερ και η επιστροφή του Ιμπραΐμοβιτς είναι τα όπλα της Μίλαν στην κούρσα για το πάνθεον του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η Νάπολι χρειάστηκε τα γκολ του Οσιμέν για να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Ελλάς Βερόνα. Δύο γκολ του Νιγηριανού, αμφότερα ξεκίνησαν από πλάγιο άουτ. Έξυπνη τακτική, αφέλεια βέβαια και από την αντίπαλη άμυνα. Έδωσε απάντηση μετά την ήττα από τη Μίλαν. Χρειάζεται έναν «κανονιέρη» όπως ο Οσιμέν, ώστε να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα. Υπήρξαν, όμως, πολλές στιγμές, κυρίως μετά το 1-2, όπου φάνηκε επιπόλαιη και φοβισμένη. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν έτοιμος να χάσει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του. Σκαμπανεβάσματα που δεν συγχωρούνται, σε άλλες περιπτώσεις. Τώρα στάθηκε τυχερή…

Η Μίλαν φαντάζει έτοιμη για τον τίτλο, από τη στιγμή που η Ίντερ γκέλαρε με την Τορίνο. Η διαφορά της στη βαθμολογία, πλέον και στην ψυχολογία, της δίνει πόντους. Σημαντικούς πόντους για το φινάλε. Όλα είναι πλέον στο χέρι της. Ίσως όχι για το επικό 9Χ9 σε νίκες, εντούτοις κατέχει τα φόντα για να στεφθεί «βασίλισσα» του ιταλικού ποδοσφαίρου στην τρέχουσα σεζόν…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0