Box to Box

Άρης: «Ρούφηξε» την (αρχική) αύρα του Χερμάν Μπούργος και ετοιμάζεται, με δυναμικό τρόπο, για τα play off!

Άρης: «Ρούφηξε» την (αρχική) αύρα του Χερμάν Μπούργος και ετοιμάζεται, με δυναμικό τρόπο, για τα play off!

Φως φανάρι η αγωνιστική ανάταση του Άρη. Ούτε με φανφάρες, ούτε τακτική, ούτε με ποδοσφαιρική μαεστρία. Old school τρόπος. Κουβεντούλα με τους ποδοσφαιριστές, δύο-τρία ψυχολογικά τρικ, βάλε και την επιστροφή των 6 βαθμών που φυσικά βοήθησε, και αυτό ήταν. Η εποχή «Χερμάν Μπούργος» στο Χαριλάου άρχισε!

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Αναρωτιόμασταν τόσα χρόνια για την ένταση και το πάθος που βγάζει ο Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Λες και ο έτερος «λόκο» του πάγκο, ο βοηθός του, Χερμάν Μπούργος, πήγαινε πίσω. Λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο. Κλισέ έκφραση. Μα τόσο αληθινή. Απαραίτητη στο ποδόσφαιρο, ακόμα και στο σύγχρονο, το φουλ τεχνολογίας ποδόσφαιρο, είναι οι λεπτομέρειες που κρίνουν παιχνίδια και πορείες ομάδων. Ήδη - δεν βιαζόμαστε, αλλά έτσι είναι - ο Άρης βγαίνει κερδισμένος από τον Αργεντινό προπονητή.

Να περάσει εξετάσεις στην Ελλάδα ο «El Mono»; Ε όχι δα. Κάθε φορά το ίδιο τροπάριο. Όποιος καταξιωμένος κόουτς πατάει το πόδι του επί ελληνικού εδάφους, το εξής σχόλιος μου τρυπάει το μυαλό: «ναι, αλλά ας τον δούμε στην πραγματικότητα της Super League». Μάλιστα. Άντε, ας τον δούμε λοιπόν ΚΑΙ τον 52χρονο από τη Μαρ ντελ Πλάτα πως θα τα βγάλει πέρα στο ιδιαίτερο αυτό πρωτάθλημα που κατέχουμε. Μικρή και απλή επισήμανση: μήπως, μήπως λέω, ο νέος κόουτς των «κιτρινόμαυρων» είναι πιο ψημμένος στο αγαπημένη άθλημά μας, απ’ όσα απαιτεί το πρωτάθλημα στο οποίο πλέον συμμετέχει;

Κακά τα ψέμματα, δεν έχει να «φοβηθεί» τίποτα από τη Super League ο Μπούργος και από την παρουσία του στον Άρη. Δεν κινδυνεύει, δεν παλεύει για την παραμονή της η ομάδα. Είναι (πλέον) 4ος στη βαθμολογία και φουλάρει για τις ευρωπαϊκές θέσεις. Ο Αργεντινός προπονητής άρχισε την... περιοδεία του στη χώρα μας, με 2/2 νίκες. Ποιοτικό ξεκίνημα, με γκολ και χωρίς να δεχτεί ούτε ένα. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ελάχιστα πράγματα μπορείς να αλλάξεις. Το αναφέρουν άπαντες. Ο ίδιος ήξερε από που να αρχίσει. Βασικό στοιχείο, ο τομέας της ψυχολογίας. «Αποφάσισα να απορροφήσω την πίεση του -6», τόνισε σε δηλώσεις του προ ημερών. Άπαντες καταλαβαίνουμε ότι έχει τη συγκεκριμένη ικανότητα.

Μίλησε στα αποδυτήρια, εμπνέει σεβασμό, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα μυστικά του ποδοσφαίρου, βλέπει όλους τους ποδοσφαιριστές ίσους απέναντι στους άλλους, «διέλυσε» τις όποιες κόντρες υπήρχαν στα ενδότερα. Δεν είναι τυχαίο το «restart» ορισμένων (βλέπε Καμαρά) ή ακόμα και την... επανεμφάνιση άλλων (βλέπε Μπεναλουάν, Χάιροβιτς, ίσως και Μήτρογλου;). Οι ίδιοι οι παίκτες φρόντισαν να πλησιάσουν ξανά στο 100% τη διάθεσή τους, τον ανταγωνισμό τους, την προσπάθειά τους. Νομοτελειακά θα συμβεί αυτό, τη στιγμή που αναλαμβάνει ένα νέο πρόσωπο το τιμόνι του κλαμπ. Και η ανταμοιβή είναι άμεση. Για εκείνους και για τον σύλλογο.

Ο Άρης βρήκε το δρόμο του. Στο σωστό τάιμινγκ κιόλας. Η επιλογή του Θόδωρου Καρυπίδη για τον νέο «τιμονιέρη» αποδεικνύεται (αρχικά) ιδανική. Η συνέχεια θα δείξει. Χρειάζεται υπομονή. Όπως χρειάστηκε υπομονή και στην περίπτωση των... πολύτιμων βαθμών. Αλλά εκεί υπάρχει ο νομικός σύμβουλος, Παναγιώτης Μπιλίρης. Τύπος σαν τον Μπούργος. Aλλάζει ψυχολογία...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0