Box to Box

Απόλλων Σμύρνης: Η ακατάσχετη προπονητοφαγία, η 6η φορά του Μπάμπη Τεννέ και τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Απόλλων Σμύρνης: Η ακατάσχετη προπονητοφαγία, η 6η φορά του Μπάμπη Τεννέ και τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Ο Απόλλων Σμύρνης άλλαξε για μία ακόμα φορά προπονητή. Κόντρα στον Ατρόμητο κάθισε στον πάγκο του για 6η φορά στην καριέρα του, ο Μπάμπης Τεννές. Έξι προπονητές και μόλις μπήκε ο Μάρτιος. Τη στιγμή που σε Bundesliga και Ligue 1 έχουν γίνει από 4 απολύσεις προπονητών, σε κάθε Λίγκα.  

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς 

Πηγαίνεις σε παιχνίδι του Απόλλωνα Σμύρνης, είτε ως φίλαθλος, είτε ως δημοσιογράφος και αναρωτιέσαι αν θα δεις τον ίδιο προπονητή στον πάγκο του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Τη Δευτέρα (28/02) απέναντι στον Ατρόμητο είδαμε έναν παλιό γνώριμο να καταφθάνει στη Ριζούπολη. Για 6η φορά. 6η φορά! Ο Μπάμπης Τεννές ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και είναι ο 6ος κόουτς φέτος για την ουραγό της βαθμολογίας.  

Οι Γιάννης Πετράκης (3 ματς), Τζιανλούκα Φέστα (2 θητείες, 16 ματς), Λευτέρης Βελέντζας (υπηρεσιακός, 1 ματς), Μάρκο Γκρότε (5 ματς) ήταν οι προηγούμενοι. Υπόψιν πως οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στο βυθό της βαθμολογίας με δύο νίκες. Λογικό. Απολύτως φυσιολογικά. Δεν χρειάζεται καν να μπούμε σε διαδικασία ανάλυσης του ρόστερ, σχετικά με την ποιότητά του. Οι τόσες αλλαγές προπονητών αρκούν για να μας εξηγήσουν πως δεν μπορεί καν να βρει ρυθμό η ομάδα, να μην αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές τα θέλω του νέου προπονητή. Για να μην αναρωτηθούμε πως γίνεται να αποχωρεί για 2η (!) φορά ένας προπονητής που πέρασε και πριν από τον πάγκο του συλλόγου, τη στιγμή που προφανώς γνωρίζεις τι έχει να σου προσφέρει (βλέπε Φέστα).  

Ας ρίξουμε μία ματιά τι συμβαίνει στους άλλους ουραγούς των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και αν προχώρησαν σε προσλήψεις άλλων προπονητών κατά τη διάρκεια της σεζόν. 

«Μητέρα» των απολύσεων η Γουότφορντ... 

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γουότφορντ φημίζεται για τις αλλαγές στον πάγκο. Και φέτος δεν τσιγκουνεύτηκε. Τέλος ο Μουνιόθ τον Οκτώβριο και ακολούθησε ο Ρανιέρι τον Ιανουάριο. Τρίτος κόουτς ο Ρόι Χότζσον. Στο βυθό της βαθμολογίας βρίσκεται η Νόριτς, η οποία θεώρησε ότι το Νοέμβριο είχε δώσει αρκετό χρόνο στον Ντάνιελ Φάρκε για να αποδείξει αν θα μπορέσει να την κρατήσει στην κατηγορία.  

Οι συνολικές αλλαγές προπονητών στην Premier League έως σήμερα ανέρχονται στις 9 (χωρίς τους υπηρεσιακούς), με τελευταία του Μαρσέλο Μπιέλσα. Σχεδόν οι μισές δηλαδή. Μόνο η Γουότφορντ άλλαξε δις.  

Δύο αλλαγές η Σαλερνιτάνα στην Ιταλία! 

Πρώτη στάση, η Ιταλία. Τελευταία στον πίνακα είναι η Σαλερνιτάνα. Στη Serie A είναι... φίλοι με τις αλλαγές προπονητών. Αλίμονο. Αλλά ακόμα και η ομάδα από το Σαλέρνο προχώρησε σε μόλις δύο διορθωτικές κινήσεις. Τον Οκτώβριο απολύθηκε ο Καστόρι και ήρθε ο Κολαντουόνο, ο οποίος... χαιρέτησε μόλις στις 15 Φεβρουαρίου, για να αφιχθεί ο Ντάβιντε Νικόλα.  

Συνολικά στο ιταλικό πρωτάθλημα μετράμε 9 αλλαγές προπονητή, με τις 4 να μοιράζονται σε δύο ομάδες (Σαλερνιτάνα, Τζένοα). 

Η Λεβάντε «χαλάει» την πιάτσα στην Ισπανία 

Χάλια σεζόν για τη Λεβάντε. Βλέπει τις υπόλοιπες από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τρεις νίκες σε 26 αγωνιστικές. Τριετία ήταν στον πάγκο της ο Πάκο Λόπεθ, ο οποίος μας... χαιρέτησε τον Οκτώβριο. Ο Χαβιέρ Περέιρα άντεξε ένα δίμηνο πάνω-κάτω και ήρθε ο Αλέσιο Λίσκι. Καμία αλλαγή. Η ομάδα παραπαίει. Και πάλι: προχώρησε σε δύο αλλαγές, όχι κάτι ασυνήθιστο.  

Στις 7 αλλαγές συνολικά ανέρχεται ο αριθμός προπονητών στην Ισπανία. Μεστά πράγματα. 

Ο... βυθός στη Γαλλία έκανε δουλειά! 

Μετά από 26 στροφές ισοβαθμούν 4 ομάδες στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Πρόκειται για τις Τρουά, Μετς, Σεντ Ετιέν και Μπορντό. Εκτός από τη Μετς, οι άλλες 3 έχουν αλλάξει προπονητή. Έναν μόνο! Η Μετς είναι στα... Τάρταρα και συνεχίζει με τον Φρεντερίκ Αντονετί στο τιμόνι. Βάλτε και τη Μονακό στο ισοζύγιο και μιλάμε συνολικά για 4 «διαζύγια» ανάμεσα σε 20 ομάδες.  

Στη Γερμανία δεν το σκέφτονται καν... 

Η Bundesliga είναι αρκετά φειδωλή φέτος με τις απολύσεις προπονητών. Περίεργο βέβαια. Εκτός από την αναμενόμενη του Μαρκ Φαν Μπόμελ (Βόλφσμπουργκ), ήταν και οι... επιβεβλημένες από ένα σημείο και μετά των Χέρτα (Ντάρνταϊ), Λειψία (Μαρς). Ουραγός η Γκρόιτερ Φιρτ. Σε αντίστοιχη κατάσταση με τον Απόλλων. Μέτριο έως κακό ρόστερ, μηδαμινές ελπίδες παραμονής, μόλις 3 νίκες, αλλά ήδη γνωστό ότι θα συνεχίσει του χρόνου στην Τσβάιτε Λίγκα με τον προπονητή που της χάρισε την άνοδο, τον Στέφαν Λάιτλ.  

Η λογική λέει να αλλάξεις έναν προπονητή, όταν η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη. Όσο προχωράει το πρωτάθλημα και δεν διαφοροποιείται κάτι, γύρω στο Φεβρουάριο - Μάρτιο, κάνεις την ύστατη προσπάθεια και φέρνεις έναν «πυροσβέστη», ώστε να σώσει την παρτίδα. Αυτό παρατηρούμε και στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όπως προείπαμε, περαιτέρω ανάλυση για το φαινόμενο Απόλλωνα Σμύρνης, μη απαραίτητη. Η εικόνα (στη βαθμολογία) μιλάει από μόνη της... 

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0