Box to Box

Ατλέτικο Μαδρίτης: O «καβγατζής» Σιμεόνε χόρεψε τανγκό... παλαιάς κοπής την Πόρτο του Κονσεϊσάο!

Ατλέτικο Μαδρίτης: O «καβγατζής» Σιμεόνε χόρεψε τανγκό... παλαιάς κοπής την Πόρτο του Κονσεϊσάο!

Σε παιχνίδι που κρίνονταν... τα πάντα ο Αργεντινός και η δική του «Ατλέτι» έπαιξαν εκτός έδρας μεν, αλλά... στο δικό τους γήπεδο, για μια ακόμη φορά οι «ροχιμπλάνκος» δεν έθελξαν αλλά πανηγύρισαν!  

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Στις σύγχρονες tanguerias του Μπουένος Άιρες επαγγελματίες, κυρίως, χορευτές επιδεικνύουν τις, αξιοθαύμαστες η αλήθεια είναι, ικανότητές τους σε έναν άκρως απαιτητικό αλλά και σαγηνευτικό χορό. Δεν είναι τυχαίο ότι για να παρακολουθήσει κανείς μια τέτοια παράσταση, διότι περί παράστασης πρόκειται, καλείται να πληρώσει ποσά που προσεγγίζουν, πολλές φορές μάλιστα ξεπερνούν, τα 100 ευρώ κατ' άτομο! Σε ένα περιβάλλον έως και αποστειρωμένο τώρα πια, το φολκλόρ, η λαϊκή παράδοση, βάζουν τα καλά τους, κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται περί... μασκαρέματος, και υποδέχονται κατά κύριο λόγο τουρίστες! Τουρίστες που, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ούτε ενδιαφέρονται ούτε είναι και σε θέση να καταλάβουν το νόημα και την ουσία του χορού που αποτελεί συστατικό έως και δομικό στοιχείο της ταυτότητας ενός περήφανου και ξεχωριστού λαού της Λατινικής Αμερικής!

Προφανώς και τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι, στο ξεκίνημα του τανγκό οι χώροι που φιλοξενούσαν τους ερασιτέχνες μεν, άκρως παθιασμένους δε, θιασώτες του ήταν υποφωτισμένοι, με ατμόσφαιρα από υποβλητική έως και αποπνικτική, πρόκειται για χορό που ξεπήδησε μέσα από τα κατώτερα λαϊκά στρώματα, από τα στέκια των οικονομικά ασθενέστερων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, άρχισε το ταξίδι του! Ως χορός για ζευγάρια, με δεδομένη, και πολύ έντονη μάλιστα, τη σωματική επαφή μεταξύ καβαλιέρου και ντάμας, θεωρήθηκε υπέρμετρα προκλητικός για την εποχή του, διήγειρε τα πάθη, κάπως έτσι εξηγείται και το πολλές φορές εκρηκτικό κλίμα, με τους τσακωμούς και τις συμπλοκές στην ημερήσια διάταξη, όπου κι αν το χόρευαν! Από ένα τέτοιο... χαμαιτυπείο από το... ένοχο παρελθόν του τανγκό είναι που μοιάζει να ξεπήδησε ο «καβγατζής» Ντιέγκο Σιμεόνε με τη δική του Ατλέτικο, ο Κονσεϊσάο έκανε χθες το λάθος αντί να τον... περιμένει στη σύγχρονη, λαμπερή tangueria του ποδοσφαίρου, του Τσάμπιονς Λιγκ του 2021, να κυλιστεί μαζί του, παρέα με την Πόρτο, στη λάσπη και φυσικά... έχασε! 

Στη λάσπη γιατί μη μου πείτε ότι τα όσα παρακολουθήσαμε χθες στο «Ντραγκάο» φιλοξενήθηκαν στο χορτάρι, μόνο ποδόσφαιρο, όπως τουλάχιστον το γνωρίζουμε στη σύγχρονη εκδοχή του, δεν παίχθηκε, ομολογώ ότι παρακολουθώντας την αναμέτρηση στο mute άκουγα μέσα στο μυαλό μου τον ήχο του κουρδιστού πιάνου, έτρεχα νοερά σε γρήγορη ταχύτητα τις σκηνές συμπλοκής μέσα σε σύννεφα καπνού και σκεφτόμουν βινιέτες του τύπου «Μπανγκ», «Μπουμ», «Καπάουτς» περιμένοντας ποιος θα βγει από τον κακό χαμό όρθιος! Και κάθε άλλο παρά έκπληξη ήταν για μένα, φαντάζομαι και για εσάς, το ότι όρθιος βγήκε ο γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μπουένος Άιρες, Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε, σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο κατάφερε, παρά το ότι ήταν εκτός έδρας, να παίξει τελικά στο δικό του γήπεδο και φυσικά να κερδίσει, αυτό που συνέβη χθες στον Κονσεϊσάο, αυτό που δοκίμασε ή αυτό στο οποίο παρασύρθηκε ο, επίσης εκρηκτικός, τεχνικός των «δράκων» οι παλιότεροι το έλεγαν... «έλα παππού μου να σου δείξω τ' αμπελοχώραφά σου!»

Και να σκεφτεί κανείς ότι τόσο οι συνθήκες υπό τις οποίες ταξίδεψε στην πανέμορφη πόλη του πορτογαλικού βορρά όσο και οι συνθήκες όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δε θα μπορούσαν να ήταν χειρότερες! Χωρίς όλη του την άμυνα στα πρόσωπα των Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε και Χιμένες ξεκίνησε την προσπάθεια ο «Τσόλο», πολύ γρήγορα έχασε με τραυματισμό το Λουίς Σουάρες, η Λίβερπουλ γύρισε γρήγορα το ματς κόντρα στη Μίλαν άρα στον αντίπαλο αρκούσε και η ισοπαλία, έμεινε και με παίκτη λιγότερο με την αποβολή του Καράσκο η «Ατλέτι»! Και ήταν αυτές ακριβώς οι συνθήκες που από... χειρότερες δυνατές αποδείχθηκαν, για μια ακόμη φορά, οι... ευνοϊκότερες, τόσο η χθεσινή βραδιά όσο και η ιστορία η ίδια, τουλάχιστον επί ημερών Σιμεόνε, μας έχουν αποδείξει ότι  ο Αργεντινός τεχνικός και το δημιούργημά του αρέσκονται να λειτουργούν και να θριαμβεύουν υπό καθεστώς πίεσης έως και... απελπισίας! Το έχει πει άλλωστε και ο αρχηγός αυτής της ομάδας, τόσο ταιριαστός ως ο μακράν πιο... ατάλαντος αλλά και ταγμένος αρχηγός σε ομάδα από το πάνω ράφι, στον Κόκε φυσικά αναφέρομαι, μετά από μια νίκη με σκορ 2-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο τον περασμένο Μάιο, νίκη που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου στην Πριμέρα«Είμαστε η Ατλέτικο, αν δεν υποφέρουμε δεν είμαστε ο εαυτός μας!»

Και είναι αλήθεια πως όσο κι αν δεν μπορείς να... θαυμάσεις αυτόν ακριβώς τον...εαυτό της ομάδας που ο Κόκε περιγράφει, σε ότι με αφορά φτάνω έως και να τον απεχθάνομαι, δεν μπορείς παρά να τον παραδεχθείς, πόσες και πόσες φορές έχουμε πιστέψει ότι ο κύκλος του Σιμεόνε στους «ροχιμπλάνκος» έκλεισε, μετά και από το χθεσινό είμαι πεπεισμένος ότι δε θα κλείσει ποτέ! Δε θα κλείσει γιατί προπονητής και ομάδα έχουν γίνει ένα, δε χωρίζονται ούτε με χειρουργική επέμβαση! Kαι πώς να χωριστούν όταν μέσα σε 10 χρόνια κοινής πορείας έχουν κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 2 Γιουρόπα Λιγκ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και έχουν δώσει το «παρών» και σε 2 τελικούς Champions League! Επιτυχίες που δεν ήταν δα και κανόνας, μη σας πω ότι ήταν και έως όνειρο απατηλό, για την Ατλέτικο στην προ Σιμεόνε, ιδίως στο τελευταίο της κομμάτι, εποχή! Επιτυχίες που θα κρατήσουν τον... κύκλο ζωντανό ακόμη κι όταν, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, οι δρόμοι των δυο τους χωρίσουν! Πιθανολογώ ότι αυτό θα γίνει σε ανύποπτο χρόνο, κόντρα στα... προγνωστικά, όπως αρέσκεται να πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια η Ατλέτικο του Σιμεόνε! Εδώ μία και μοναδική φορά, στην αρχή της τρέχουσας σεζόν, την έχρισαν φαβορί για τον τίτλο στην Ισπανία και είναι 4η, στο -10 από την κορυφή! Βγάζεις άκρη; 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0