Box to Box

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Ένα γκολ που… φωνάζει: «η Χρυσή Μπάλα είναι δική μου»!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Ένα γκολ που… φωνάζει: «η Χρυσή Μπάλα είναι δική μου»!
Το γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με υπέροχο ψαλιδάκι, κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου αποτέλεσε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Προς όλους αυτούς που θα ψηφίσουν για τη «Χρυσή Μπάλα». Ότι το τρόπαιο είναι δικό του!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Σεμιναριακού επιπέδου το γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο χιονισμένο τερέν του «Ολιμπίνσκι» στο Κίεβο. Γκολ-ψαλιδάκι το οποίο είτε το έχεις στη φαρέτρα σου, είτε δεν το έχεις. Δύσκολα δουλεύεται αυτή η κίνηση. Χρειάζεται ένστικτο, ικανότητα, ποιότητα. O 33χρονος Πολωνός στράικερ διαθέτει όλα αυτά και με το παραπάνω. Το «φώναξε», το επιβεβαίωσε, το έπραξε.

Εσχάτως έχει στην τροπαιοθήκη του και το Champions League του 2020 με τη φανέλα των Βαυαρών. Τότε, για έναν παράξενο λόγο, η απονομή της «Χρυσής Μπάλας»… πάγωσε. Άδικη απόφαση, μαχαιριά στην καρδιά του φιλόδοξου Λέβα. Δεν είχε αντίπαλο τη συγκεκριμένη χρονιά. Ξεκάθαρα!

Η «Χρυσή Μπάλα» προ των πυλών

Την επόμενη εβδομάδα (28/11) θα απονεμηθεί η «Χρυσή Μπάλα» στο Παρίσι. Πολυπόθητο το χρυσό αγαλματίδιο. Το… Όσκαρ του ποδοσφαίρου. Γερό χαρτί του Λεβαντόφσκι είναι τα γκολ του. Και σκοράρει πολλά. Έφτασε τα 82 σε 101 ματς στο Champions League. Είναι το Νο3 πίσω από Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι στην αιώνια λίστα. Σκόραρε για 9ο σερί ματς στο θεσμό. Επίτευγμα που το σημειώνει για δεύτερη σεζόν, μετά το 2019-20. Μοναδικός! Κατανοούμε όλοι μας πως στη σημερινή εποχή, το να «κλέβεις» ένα ρεκόρ στο Champions League από τους Μέσι και Ρονάλντο, αποτελεί άθλο.

Η εικόνα του γκολ, ειδικά όταν το περιγράφεις για λογαριασμό της CosmoteTV, σου αφήνει την αίσθηση της υπεροχής, της γκλαμουριάς, της λάμψης που ψάχνει ο Λεβαντόφσκι, ώστε να τυγχάνει της αποδοχής όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Διότι συνεχώς αναζητείται αυτό το «κάτι» που λείπει. Τίποτα δεν λείπει πλέον. Από πέρσι ισχύει αυτό. Κάτοχος Τσάμπιονς Λιγκ το 2020 (συν άλλα 5 τρόπαια), ρέκορντμαν με 41 γκολ στην Bundesliga το 2021, τρόπαια, επιτεύγματα, ρεκόρ, Golden Player για τη χρονιά σύμφωνα με την Tuttosport. Με την Πολωνία είναι δεδομένο πως είναι δύσκολο να φτάσει κάπου σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Γνωστό αυτό…

Βγάζει νοκ-άουτ τους αντιπάλους του!

Οι βασικοί συνδιεκδικητές του είναι οι Λιονέλ Μέσι, Καρίμ Μπενζεμά και Ζορζίνιο. Για τον Μέσι αποτελεί ατού η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή. Σε ατομικό επίπεδο, το δεύτερο μισό της σεζόν με την Παρί Σεν Ζερμέν, δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τον Πολωνό.

Ο Καρίμ Μπενζεμά μάλλον βγαίνει αυτομάτως νοκ-άουτ μετά την περιπέτεια φυλάκισης και την (αγωνιστική) απώλεια του τίτλου με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία.

Στο κάδρο μπαίνει και ο Ζορζίνιο, καθώς ο μέσος της Τσέλσι κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ με Τσέλσι και Euro με την Ιταλία. Σήκωσε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενώ αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στα βραβεία της UEFA. Πιο πρόσφατα τα επιτεύγματά του. Αν πιάσει κανείς τη διετία, θα έπρεπε να δοθεί δια περιπάτου στον Λεβαντόφσκι. Αν μείνεις στα τρόπαια από το Μάιο και μετέπειτα, τότε ο Ζορζίνιο έχει τον πρώτο λόγο.

Ο επιθετικός «πουλάει» περισσότερο

Πλεονέκτημα του Λεβαντόφσκι είναι ότι ο επιθετικός έχει άλλη πέραση στην κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας», σε σχέση με τους μέσους. Τη διαφορά την έκανε ο Λούκα Μόντριτς το 2018. Μπορεί να την κάνει φέτος και ο Ζορζίνιο. Τα κριτήρια, όμως, της «Χρυσής Μπάλας» τα πληρούν περισσότερο οι Λεβαντόφσκι και Μέσι. Θέαμα και γκολ, τα οποία συνδυάζονται με τα τρόπαια. Αυτό το έχει ο Λεβαντόφσκι. Και είναι η δική του σειρά να το κατακτήσει. Ας του το δώσουν, για να τελειώνουμε…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0