Box to Box

Derby D’ Italia: Ίντερ vs Γιουβέντους ή αλλιώς η απόλυτη επιθετική μηχανή του Μιλάνου κόντρα στον κυνισμό των Τορινέζων

Derby D’ Italia: Ίντερ vs Γιουβέντους ή αλλιώς η απόλυτη επιθετική μηχανή του Μιλάνου κόντρα στον κυνισμό των Τορινέζων

Ίντερ και Γιουβέντους προσθέτουν μία ακόμα έκδοση του κορυφαίου ντέρμπι της χώρας, υπό το φόβο να μείνουν, από την 9η αγωνιστική της σεζόν, μακριά από την υπόθεση τίτλου.

Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ντέρμπι. Το πιο σπουδαίο στην Ιταλία. Αποκαλείται Derby D’ Italia και η μονομαχία επικεντρώνεται ανάμεσα σε Ίντερ και Γιουβέντους. Η μία βρίσκεται στο -8 και η έτερη στο -11 από την πρωτοπόρο Μίλαν. Διαφορά που μπορεί πριν από την έναρξη του ματς να αυξηθεί. Εκκρεμεί βλέπετε και μία ακόμα μεγάλη αναμέτρηση το βράδυ της Κυριακής (24/10), Ρόμα - Νάπολι.

Πρωταθλήτρια που «δαγκώνει»

Ολοκληρώθηκαν 8 αγωνιστικές στη Serie A. Η Ίντερ διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 23 γκολ, σχεδόν τρία γκολ ανά παιχνίδι. Μόνο η Μίλαν, μετά την 4άρα κόντρα στην Μπολόνια, μετρά πάνω από 20 γκολ. Αν τα υπολογίσουμε στις 38 συνολικά αγωνιστικές, τότε μπορεί να ξεπεράσει τα 90 γκολ. Περισσότερα απ’ όσα σημείωσε στην περσινή ξέφρενη πορεία της (89 συνολικά γκολ).

Η σημαντική αύξηση στην πάραγωγή των γκολ δεν είναι τυχαία. Η παρουσία του Σιμόνε Ιντζάγκι στον πάγκο των «νερατζούρι» δίνει μία παραπάνω ώθηση σε δημιουργία και εκτέλεση. Ο ερχομός του Τζέκο (6 γκολ) φυσικά της δίνει πόντους στο σκοράρισμα, εντούτοις είναι η γενικότερη φιλοσοφία της, να έχει αρκετές τελικές προσπάθειες και να βρίσκει δίχτυα κατά βούληση.

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την περασμένη σεζόν του τίτλου, είναι πως ο 45χρονος κόουτς αρέσκεται στο ρίσκο, να βλέπει την άμυνα ψηλά, να γίνεται το πρέσινγκ ασφυκτικό και να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέρμα, τη στιγμή του... κλεψίματος από τον αντίπαλο. Στοιχεία που απαιτούν άριστη φυσική κατάσταση και άμυνα που δεν κάνει λάθη. Το «πλήρωσε» με την Αταλάντα εντός έδρας (2-2), το «πλήρωσε» την περασμένη αγωνιστική από τη Λάτσιο του Μαουρίτσιο Σάρι (1-3). Δείγμα ότι τα γκολ και μόνο που σκοράρει, δεν είναι αρκετά για να φέρουν τις νίκες. Ξεκάθαρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στους πρωταθλητές και το 3-5-2 του Ιντζάγκι μοιάζει κάθε άλλο παρά κινούμενο στην εντέλεια.

Συν τοις άλλοις, η λέξη «φαβορί» μπορεί να έχει τοποθετηθεί απόψε στο... κούτελο της Ίντερ, αλλά η παράδοση του Derby D’ Italia διαφωνεί κάθετα. Σε τρία περσινά παιχνίδια (δύο πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου) δεν νίκησαν καν οι «νερατζούρι». Τα πρόσφατα 9 μεταξύ τους ντέρμπι είδαν τους Μιλανέζους να επικρατούν μόλις σε ένα!

Επιστροφή στο αγαπημένο 1-0...

Χάθηκε από προσώπου Γης το... έκτρωμα της Γιουβέντους το μήνα Αύγουστο. Η δυσκοίλια αρχή της αποτελεί παρελθόν. Ισοπαλία με Ουντινέζε, ήττα από Έμπολι και αρχές Σεπτεμβρίου η νέα αποτυχία (1-2) από τη Νάπολι. Άρχισε η Ευρώπη, έμεινε εν συνεχεία στο 1-1 με τη Μίλαν και έκτοτε μετρά μόνο νίκες. Έξι συνεχόμενες. Οι τέσσερις τελευταίες αναφέρουν ως σκορ το 1-0. Αντίπαλοι; Τσέλσι, Τορίνο, Ρόμα, Ζενίτ...

Εκκρεμούν άλλα τρία ματς μέσα στον Οκτώβριο, εντούτοις είναι αυτά που θα κρίνουν αν η Γιουβέντους θα παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου ή αν θα αναγκαστεί να στρέψει αλλού το βλέμμα της στο υπόλοιπο της Serie A. Σε περίπτωση μη νίκης στο Μιλάνο, μπορεί να μείνει πάντα εκτός εξάδας και από 10 έως 12 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας (είτε Νάπολι, είτε Μίλαν). Από τα τρία επόμενα παιχνίδια, σίγουρα η κόντρα με την Ίντερ είναι το πιο μεγάλο τεστ για τον Μαξ Αλέγκρι.

Ο 54χρονος προπονητής της έχει προσδώσει εκ νέου το στιλ της κυνικής Γιουβέντους. Αυτής που τρομάζει την υπόλοιπη Λίγκα. Κι’ ας είναι τούτη τη στιγμή που γράφουμε τις γραμμές αυτές, στην 7η θέση του πίνακα. Είναι ο τρόπος, είναι ο δικός της τρόπος, ο μη αρεστός στον απλό φίλαθλο, ο τρόπος «σπάω τα νεύρα κάθε αντιπάλου γιατί ξέρεις ότι θα χάσεις». Τον ένιωσε η Τσέλσι, τον ένιωσε η Ρόμα, τον ένιωσε η Ζενίτ.

Εν μέσω των νικών, ο παίκτης που μπορεί να μοιάζει ορισμένες φορές ανόρεκτος, μουρμούρης, χαμένος στον... κόσμο του, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι. Γύρω από το όνομά του ο ντόρος απέχει από τον αντίστοιχο του συμπατριώτη του, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Σπάνια, όμως, στο Τορίνο επαναπαύονται στα πόδια ενός (σχετικό αυτό) πιτσιρικά, ο οποίος διαθετεί τις ικανότητες ενός leader. Σκόραρε το γκολ της νίκης στη Ρωσία. 3/3 νίκες στο Champions League και το «κλείδωμα» της πρόκρισης επιτεύχθηκε νωρίς, για να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα.

Ίντερ vs Γιουβέντους...

Ντέρμπι μπροστά σε 57.000 κόσμο. Τα γήπεδα στην Ιταλία φιλοξερνούν ολοένα και περισσότερους θεατές. Αυτός ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος εν μέσω πανδημίας. Την κατάλληλη στιγμή, στήνεται ένα υπέροχο σκηνικό. Πολύς κόσμος, μία φουλ επιθετική Ίντερ και μία αποτελεσματική Γιουβέντους. Αναμένουμε ένα απολαυστικό Derby D’ Italia.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0