Box to Box

Άιντραχτ - Ολυμπιακός: Οι μεταπτώσεις των «Αετών», σε απόδοση και ψυχολογία, προσφέρουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους»

Άιντραχτ - Ολυμπιακός: Οι μεταπτώσεις των «Αετών», σε απόδοση και ψυχολογία, προσφέρουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους»

Από τη νίκη κόντρα στην Μπάγερν, στην εντός έδρας ήττα με αντίπαλο τη Χέρτα Βερολίνου. Κι’ όμως, τα αποτλέσματα είναι το λιγότερο που θα πρέπει να την απασχολεί. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρίσκεται σε αναζήτηση ταυτότητας και αυτό ακριβώς πρέπει να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός, στη μεταξύ τους μάχη για το UEFA Europa League.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς από τη Φρανκφούρτη

«Ίσως το ρίξω στο αλκοόλ απόψε». Η συγκεκριμένη δήλωση ανήκει στον Όλιβερ Γκλάσνερ, τον προπονητή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ειπώθηκε το Σάββατο στη Συνέντευξη Τύπου μετά την εντός έδρας ήττα 1-2 από τη Χέρτα Βερολίνου. Η ομάδα του είχε να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι 22 αγωνιστικές (!) από το «Deutsche Bank Park». Το ασύλληπτο αυτό ρεκόρ έσπασε. Η εικόνα των «Αετών» ήταν τόσο μα τόσο «λίγη», που δεν χωρά αμφισβήτηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Η περίοδος χάριτος ολοκληρώθηκε με αρνητικό πρόσημο...

Δύο νίκες σε 11 επίσημα παιχνίδια. Μία μόλις σε 8 αγωνιστικές στην Bundesliga. Εννέα γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε προς τα τέλη Οκτωβρίου. Η Άιντραχτ, αποδεδειγμένα πλέον, παραπαίει, ψάχνεται, απογοητεύει, δεν το έχει κουνήσει ρούπι από το... Α! Πως γίνεται μία ομάδα να κερδίζει την Μπάγερν και στη συνέχεια, μετά από δύο εβδομάδες, να χάνει από τη Χέρτα, που μόλις τώρα την προσπέρασε στη βαθμολογία;

Απλό. Κόντρα στην Μπάγερν οι ποδοσφαιριστές υπερβάλλουν εαυτό, έχουν υπερβάλλοντα ζήλο, δίνουν παραπάνω από το 100%, παίζει και ο παράγοντας τύχη, βοήθησαν οι απίθανες αποκρούσεις του Κέβιν Τραπ και, προπαντός, έπαιξε στα 85’ από τα 90’ μόνο άμυνα.

Η Χέρτα κλείστηκε στα μετόπισθεν, η Άιντραχτ έπρεπε να δημιουργήσει ποδόσφαιρο και αυτό ήταν. Φαύλος κύκλος. Το είπε ο ίδιος ο Γκλάσνερ, ότι δηλαδή διαπιστώσαμε όλοι μας. «Δίνουμε τον μπάλα στον Κόστιτς και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει μόνος του». Πιο ακριβής διατύπωση της τωρινής επιθετικής ανάπτυξης της Φρανκφούρτης δεν υφίσταται. Ο Αυστριακός ήταν όσο πιο ξεκάθαρος γινόταν μετά την αποτυχία με την πρωτευουσιάνα. Το ίδιο και ο έμπειρος Μακότο Χασέμπε: «μπροστά δεν κάναμε τίποτα και στην άμυνα πάρα πολλά λάθη».

Λάθος μεταγραφικές κινήσεις, μηδέν δημιουργία, δύσκολη υπόθεση το γκολ!

Τα προβλήματα της πρώην ομάδας του τα προανήγγειλε στο BN Sports ο Γιάννης Αμανατίδης. Τι θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό; Ότι η Άιντραχτ είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα της Bundesliga, η οποία βρίσκεται σε περίοδο αναζήτησης αγωνιστικού στιλ και ψυχολογίας. Διότι τα λάθη φέρνουν γκολ του αντιπάλου και αυτά τις ήττες και αυτές την κακή ψυχολογία. Η επίθεση έως τώρα περιλαμβάνει μία αποτυχημένη μεταγραφή (Λάμερς), έναν Κολομβιανό που μοχθεί, αλλά έως εκεί (Μπορέ), σε βαθμό που αναδύθηκε από τις στάχτες του ο ξεαχμένος (και δανεικός πέρσι στη Σάλκε), Γκονσάλο Πασιένσια.

Προσπάθεια για γκολ; Ένα μεγάλο ερωτηματικό για τους Γερμανούς. Στο κέντρο φαντάζει άγαρμπη, χωρίς λύσεις, μηδαμινή η δημιουργία, απλά παλεύει. Όπου φαντασία και ιδέες, Χάουγκε και Λίνστρεμ, παίκτες επιπέδου Bundesliga; Μάλλον όχι. Στην άμυνα. Οι έμπειροι Χίντερεγκερ και Χασέμπε άρχισαν να κάνουν λάθη. Αυτό τα λέει όλα. Η δεξιά πλευρά θυμίζει σταυρόλεξο. Ντουρμ, Ντα Κόστα, Τσάντλερ, Τουρέ. Ας παίξει επιτέλους βασικός κάποιος, μπας και βρει ρυθμό.

Τα συστήματα δεν έχουν καν σημασία, αυτή τη στιγμή...

Αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρει ο Όλιβερ Γκλάσνερ. Πετυχημένος είναι και θα είναι, το απέδειξε με Λίντσερ και Βόλφσμπουργκ. Τώρα, όμως, πέφτει στο τραπέζι και το μεγάλο ερωτηματικό: πότε; Όχι σύντομα, απαντούμε εμείς. «Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν παίζουμε με τρεις ή τέσσερις στα μετόπισθεν, ούτε αν παίζουμε με έναν ή δύο αμυντικούς χαφ», προλαβαίνει ο Γκλάσνερ τους ειδήμονες των συστημάτων.

Ισχύει. Αυτή τη στιγμή η Άιντραχτ απλά αδυνατεί να θυμίσει την ομάδα που έπαιξε πέρσι αχαλίνωτο, γρήγορο, αποτελεσματικό, επιθετικό και πάνω απ’ όλα, πετυχημένο ποδόσφαιρο. Να ριζώσει σε 2-3 ημέρες, μετά την ήττα από τη Χέρτα, στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών η ιδέα, ότι ξαφνικά θα γίνει η Φρανκφούρτη της περασμένης σεζόν, είναι αδύνατον. Και αυτό παρ’ ότι, το τονίζουμε, οι ποδοσφαιριστές και ο κόουτς κινούνται σε μία ευθεία. Παλεύουν για το κοινό καλό. Θέλουν να δουν την Άιντραχτ ψηλά. Σήμερα, τώρα, απλά δεν γίνεται.

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός, τα καταγράψαμε και μετά το παιχνίδι των Γερμανών με τη Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα του ομίλου, δεν πρέπει να τρομάξει απέναντι σε τούτη την Άιντραχτ. Είναι η ευκαιρία του. Με σωστή άμυνα και με κάθετο παιχνίδι, να αξιοποιήσει τα λάθη και την επιθετική νωθρότητα των «Αετών».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0