Box to Box

Ο Μιλόγεβιτς καλείται να βρει ισορροπίες και να δώσει ταυτότητα με πολύ καλά υλικά αλλά πόσο χρόνο θα έχει;

Ο Μιλόγεβιτς καλείται να βρει ισορροπίες και να δώσει ταυτότητα με πολύ καλά υλικά αλλά πόσο χρόνο θα έχει;

Σε επίπεδο προσώπων η «Ένωση» αναβάθμισε, μπορούμε ήδη να το πούμε, το ρόστερ της σε εντυπωσιακό βαθμό. «Νέος» και ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός καλείται να το διαχειριστεί και να το... σχηματοποιήσει!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης  

«Άλλαξε προτού είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις», έλεγε ο Τζακ Γουέλτς. Μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο δεν είχε, ούτε και μικρή εδώ που τα λέμε, χημικός μηχανικός, επιχειρηματίας, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GENERAL ELECTRIC για μια εικοσαετία ήταν ο άνθρωπος! Είχε και εξακολουθεί να έχει σχέση όμως ΚΑΙ με το ποδόσφαιρο η συγκεκριμένη, και όχι μόνο η συγκεκριμένη, θα καταλάβετε οσονούπω, φράση του ανδρός, με αφορμή την εικόνα, και κυρίως ό,τι προηγήθηκε αυτής, της ΑΕΚ στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν είναι που τη δανείζομαι! Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια ομάδα που, είτε υποχρεώθηκε είτε όχι, άλλαξε θεαματικά, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά όπως αποδεικνύεται, μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε! 

Όπου... θεαματικά βάλτε κατά νου τόσο το αριθμητικό, 14 νέοι ποδοσφαιριστές σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν στο ρόστερ, όσο και το ποιοτικό του πράγματος, το υποψιαστήκαμε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, το επιβεβαίωσε η ίδια η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ, η αναβάθμιση σε επίπεδο χαρακτηριστικών αλλά και, κυρίως, ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών που φοράνε τη φανέλα της δε φαίνεται απλά, φωνάζει! Αυτό ακριβώς συνέβη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και την εξέλιξη, εν τέλει, του παιχνιδιού και κόντρα στον ΟΦΗ, δε χρειαζόταν δα και μεγάλη προσπάθεια, συνέβαινε έως και ασυναίσθητα, για να κάνει κάποιος, όποιος, τις συγκρίσεις με την... προτέρα κατάσταση και να καταλήξει στα συμπεράσματά του! 

Συμπεράσματα που έχουν να κάνουν, προς το παρόν, περισσότερο με την ατομική λειτουργία στο χορτάρι... κι ας ήταν για περίπου 75 λεπτά έως και πειστική η ομαδική, μπορεί να περιμένει! Κάνοντας την αρχή από τον άνθρωπο που υπερασπίζεται την εστία, ο Στάνκοβιτς είναι πολύ καλύτερος από τους προκατόχους του στο παιχνίδι με τα πόδια, με εξαιρετικά αντανακλαστικά και ελαστικότητα πάνω στη γραμμή της εστίας του, το scouting report του αναφέρει ότι η έξοδος δεν είναι και το καλύτερό του, μέχρι στιγμής δεν έχει... διαψευστεί στο χορτάρι! Αφήνοντας το «1» για το... «2» βρίσκουμε τον Κλεμάν Μισλέν, με ασίστ 35 μέτρων στον Γκαρσία, ανεβάσματα τόσο με εκτέλεση όσο και με πολύ επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή και επαρκή, αν μη τι άλλο, ανασταλτική συμπεριφορά παρουσίασε στην Κρήτη ένα μέρος έστω των... προδιαγραφών βάσει των οποίων αποκτήθηκε από την ΑΕΚ!   

Στα αριστερά, αντίστοιχα, επιχειρεί, μέχρι νεοτέρας, ο Εχσάν Χατζισαφί, κοντρολαρισμένος, ψύχραιμος αλλά και ικανός με την μπάλα στα πόδια, δεν έχει τα πατήματα ούτε τις διαδρομές του Γάλλου... ομολόγου του στην απέναντι πλευρά, έχει πλέον και ακόμη ισχυρότερο ανταγωνισμό στο πρόσωπο του συμπατριώτη του Μιλάντ Μοχαμάντι! Όσο για το κέντρο της άμυνας, με σταθερό το δίδυμο Βράνιες και Τζαβέλλα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κινηθεί η ΑΕΚ και ως δίδυμο πρέπει να κριθούν, σε ταχύτητα, ενέργεια, δυναμισμό και επιθετικότητα στο μαρκάρισμα σε σχέση με το παρελθόν... η μέρα με τη νύχτα! Αυτό που έχει στερηθεί η Ένωση είναι το διάβασμα του παιχνιδιού, η πρόβλεψη, άρα και αντιμετώπιση, του ό,τι θα ακολουθούσε απ΄τον Τσιγκρίνσκι, με τους πολλούς τραυματισμούς του Ουκρανού ,ακόμα και παρουσία του στο ρόστερ, ήταν η... απουσία του που αποτελούσε τον κανόνα!

Μπροστά, ακριβώς όμως, από τα δύο σέντερ μπακ εντοπίζεται ο Νταμιάν Λε Ταλέκ, κλασικό 6άρι περισσότερο κάλυψης χώρου παρά αντιπάλου αν και αποτελεσματικός όταν πηγαίνει στην προσωπική μονομαχία, ικανός στον αέρα και με τουλάχιστον αξιοπρεπή μεγάλη μεταβίβαση για να ανοίξει το παιχνίδι, τα κάνει όλα, δεν είναι ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, και συμφέρει! Κάπου εκεί, στο Γάλλο αμυντικό χαφ, εξαντλούνται τα της ανασταλτικής...αλλαγής και το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον, η μεγαλύτερη, σε όλα τα επίπεδα, υπέρβαση της ΑΕΚ μοιάζει, και είναι, η απόκτηση του Στίβεν Τσούμπερ! Ποδοσφαιριστής που σε δυσκολεύει, μη σας πω ότι το κάνει σχεδόν αδύνατο, να καταλάβεις ποιο πόδι είναι το καλό του, τα χειρίζεται αμφότερα με άνεση και αποτελεσματικότητα, ποδοσφαιριστής με ικανότητα έως και θράσος στο ένας με έναν, συνεχή κίνηση, τακτική παιδεία, παιχνίδι στον ελεύθερο χώρο, τεχνίτης αλλά και εργάτης για την ομάδα, πολυτέλεια για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο!  

Κοντά του, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, στη διάταξη του Μιλόγιεβιτς, όσο και εκτός, από την άποψη βιογραφικού αλλά και ειδικού βάρους, ο Νόρντι Άμραμπατ, ο Μαροκινός δύσκολα πείθει για 34χρονος, «λιοντάρι» πραγματικό, αυτό είναι άλλωστε και το παρατσούκλι του! Με ισχυρό κίνητρο τη συμμετοχή του με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Μουντιάλ του Κατάρ αλλά και worκ ethic που εξηγεί την καριέρα που έχει πίσω του, με ικανότητα αλλά και εμπειρία να κρατά πολύ ψηλά τα ποσοστά...ουσίας στο παιχνίδι του, θυμηθείτε την πάσα πέφτοντας  για το 1-0 κόντρα στον ΟΦΗ, συμπληρώνει ιδανικά τον Τσούμπερ, και οι δύο μαζί τον Σέρχιο Αραούχο! Αραούχο τον οποίο το...ρεπορτάζ ήθελε να ψάχνει ένα γκολ για να ξεμπλοκάρει, το βρήκε κόντρα στον ΟΦΗ, οι δυνατότητες του είναι γνωστές, δοκιμασμένες και...εγκεκριμένες και από τους φίλους της ΑΕΚ, μακράν το πιο αγαπημένο παιδί της εξέδρας, απειλείται εσχάτως από τον Τσούμπερ, όλα παίζουν το ρόλο τους!

Όπως προφανώς καλείται να παίξει το δικό του ρόλο και ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, ρόλο που δε θα είναι καθόλου εύκολος, ναι μεν η ΑΕΚ συγκρινόμενη με τον όχι και τόσο παλιό της εαυτό δείχνει, πιθανότατα είναι κιόλας, σκάλες ανώτερη σε ότι αφορά το επίπεδο του ρόστερ, τις επιτυχίες τις φέρνει το σύνολο και όχι τα πρόσωπα! Έχοντας παρακολουθήσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια του δικεφάλου στο πρωτάθλημα είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τα υλικά είναι κατάλληλα για αποτελέσματα, κάπου εδώ επανέρχεται η εισαγωγική προσέγγιση, θεαματικά καλύτερα από αυτά των τελευταίων ετών, στο τέλος της ημέρας δε θα κριθούν τα υλικά αλλά η συνταγή που τα παντρεύει! Μεγάλη, κάθε μέρα και πιο πιεστική, για τον Μιλόγιεβιτς η πρόκληση, το αυτό ισχύει και για τον σύλλογο τον ίδιο, με Τζακ Γουέλτς, μη με ρωτάτε το γιατί, σας υποδεχτήκαμε, με αυτόν θα σας αφήσουμε, κάτι ακόμη που είχε πει ταιριάζει, επίσης, γάντι στην περίσταση... «Έλεγξε το πεπρωμένο σου γιατί αλλιώς... κάποιος άλλος θα το κάνει στη θέση σου!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0