Basket Talk

Ο διακόπτης έπεσε ξανά: Το στέμμα της Ρεάλ ξέμεινε στην Αθήνα - Ήττα - πισωγύρισμα από την Παρτίζαν για τον Παναθηναϊκό!

Ο διακόπτης έπεσε ξανά: Το στέμμα της Ρεάλ ξέμεινε στην Αθήνα - Ήττα - πισωγύρισμα από την Παρτίζαν για τον Παναθηναϊκό!
Ο Παναθηναϊκός ξέμεινε στο ντελίριο του buzzera beater του Τζέριαν Γκραντ και στη μέθη της λήξης στο «Telecom Center» κι ολοκληρώνει τη διαβολοβδομάδα με μια «κακή» ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν με σκορ 78-62. Μέχρι και στο -26 η διαφορά (68-42), κατώτεροι των περιστάσεων οι «πράσινοι». 

Με τον Τι Τζέι Σορτς να ξεκινάει “ζεστός” και να πετυχαίνει πέντε γρήγορους πόντους, οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα (3-7). Με τις δύο ομάδες να έχουν ορισμένες νευρικές επιλογές το σκορ κινήθηκε χαμηλά στα πρώτα λεπτά με τον Κώστα Σλούκα να έρχεται από τον πάγκο και να βρίσκει το πρώτο τρίποντο των πρασίνων για το 7-12.

Σε εκείνο το σημείο όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν συνεχόμενες αποτυχημένες επιθέσεις, επιτρέποντας παράλληλα εύκολα καλάθια στην Παρτίζαν, η οποία ολοκλήρωσε τα πρώτα 10′ μπροστά με 20-19. Η είσοδος του Φαρίντ έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Αμερικανός με την είσοδό του κέρδισε μονομαχίες, πήρε ριμπάουντ και το τριφύλλι πέρασε ξανά μπροστά με 26-29 στο 15ο λεπτό. Όπως και στην πρώτη περίοδο, οι πράσινοι είχαν ένα νεκρό διάστημα με τη σερβική ομάδα να τρέχει σερί 10-0 και να περνάει μπροστά με οκτώ (38-30). Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς οι γηπεδούχοι ανέπτυξαν διψήφια διαφορά και πήγαν στα αποδυτήρια στο +12 (45-33). 

Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού τόσο στη δημιουργία, όσο και στην άμυνα συνεχίστηκαν και μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 14-7 στα πέντε πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου έφτασαν στο +19 (59-40). Με την ψυχολογία των παικτών του Πενιαρόγια στα ύψη, η Παρτίζαν σκόραρε με ευκολία, ενώ οι πράσινοι δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν στην επίθεση.

Έτσι η σερβική ομάδα βρέθηκε στο +23 (65-42) όταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αντιδρώντας σε πανηγυρισμό του Λάκιτς μπροστά του, τον γκρέμισε με τον ώμο και αποβλήθηκε απευθείας. Με την έκταση της διαφοράς το τελευταίο δεκάλεπτο έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός, κυρίως με τον Σορτς, μείωσε τη διαφορά (68-51) με ένα σερί 9-0, όμως δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Έτσι οι πράσινοι γνώρισαν την 11η ήττα τους στη EuroLeague συνολικά και 7η μακριά από το Telekom Center Athens.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-33, 66-42, 78-62

Τα ομαδικά στατιστικά της Παρτίζαν: 24/39 δίποντα, 6/23 τρίποντα, 12/15 βολές, 35 ριμπάουντ (28 αμυντικά – 7 επιθετικά), 20 ασίστ, 8 κλεψίματα, 12 λάθη, 1 μπλοκ, 19 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 19/38 δίποντα, 4/19 τρίποντα, 12/14 βολές, 31 ριμπάουντ (25 αμυντικά – 6 επιθετικά), 13 ασίστ, 6 κλεψίματα, 20 λάθη, 1 μπλοκ, 22 φάουλ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης