Basket Talk

Κρίμα για τον συγκινητικό ΠΑΟΚ: Έδωσε τα πάντα, κέρδισε, αλλά αυτό το +7 δεν γύρισε ποτέ…

Κρίμα για τον συγκινητικό ΠΑΟΚ: Έδωσε τα πάντα, κέρδισε, αλλά αυτό το +7 δεν γύρισε ποτέ…

Ο ΠΑΟΚ αν και προσπάθησε, πληγώθηκε από την αστοχία του αλλά και από την κακή αμυντική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Νίκησε με 84- 82 αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των επτά πόντων, χάνοντας την κούπα από την Μπιλμπάο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, γύρισε από το -10, το πάλεψε, προηγήθηκε και με 9 αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα. Η ομάδα του Κανσελιέρι αν και επικράτησε με 84 - 82, δεν πήρε το +8 που έψαχνε, με την Μπιλμπάο να κατακτά το τρόπαιο.

Η Μπιλμπάο μπήκε καλύτερα στο ματς με ένα αρχικό 5 – 0, από εκεί και πέρα η ομάδα του Κανσελιέρι ισορρόπησε. Με σύμμαχο την άμυνα και πρωταγωνιστές τους Άμπσον και Ρέινολντς, προηγήθηκε με 16 – 15. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να… ξεχνά την καλή του άμυνα, έχοντας όμως στήριγμα την επίθεση. Οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους ισόπαλες με 24 – 24.

Στη δεύτερη περίοδο, η Μπιλμπάο ήταν εκείνη που ξεκίνησε πιο δυνατά, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών της τον Χλίνασον. Το μαρκάρισμα του δυσκόλεψε αρκετά τον ΠΑΟΚ, με τους Ισπανούς να προηγούνται με έξι, 24 – 30. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +8, με 25 – 33, όμως ο ΠΑΟΚ επέστρεψε με τον Παπαδάκη να είναι καταλυτικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, για το 34 – 38.  

Κάτι το άγχος, κάτι η αστοχία, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια στο -10, 39 – 49.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΟΚ να… ξεχνά το κακό πρώτο μέρος, επιστρέφοντας στο ματς. Ο Μπάρκλεϊ με κλέψιμο και λέι – απ μείωσε σε 51 – 54. Λίγα λεπτά μετά, ο Χέντερσον με ένα τρομερό κάρφωμα έβαλε μπροστά τον «δικέφαλο» με έναν, 55 – 54.

Η ολική επαναφορά για την ομάδα του Κανσελιέρι ήρθε με ένα επί μέρους 24 – 12 στην τρίτη περίοδο που βρήκε τον «Δικέφαλο του βορρά» μπροστά με δύο πόντους 63 – 61.

Στην τελευταία και πιο κομβική περίοδο, ο ΠΑΟΚ έδειξε το καλύτερο του πρόσωπο, προηγήθηκε μέχρι και με 9 πόντους. Όμως ένα τρίποντο του Φρέι ένα λεπτό πριν το τέλος, η Μπιλμπάο έκοψε τα πόδια του ΠΑΟΚ. Στο τέλος η ομάδα του Κανσελιέρι προσπάθησε, κέρδισε με 84 – 82 αλλά έχασε την κούπα εξαιτίας της διαφοράς του πρώτου αγώνα.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης