Basket Talk

Σλούκας – Ναν: Το απόλυτο ρεκόρ των… Splash brothers, ανεπανάληπτο στην ιστορία του Παναθηναϊκού στα Final Four! (video)

Σλούκας – Ναν: Το απόλυτο ρεκόρ των… Splash brothers, ανεπανάληπτο στην ιστορία του Παναθηναϊκού στα Final Four! (video)

Κώστας Σλούκας και Κέντρικ Ναν «σάρωσαν» τα πάντα στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το δίδυμο-φωτιά του Παναθηναϊκού, άθροισε επίδοση... χιλιετίας στο σκοράρισμα, ξεπερνώντας… Μποντιρόγκα και Κουτλουάι από το Final Four της Μπολόνια!

Μελετώντας τον απίστευτο θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο Final Four του Βερολίνου, δε σταματούν να ανακύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία, ρεκόρ και επιδόσεις που θα μείνουν στην ιστορία, και αποδεικνύουν πόσο ξεχωριστό είναι το συγκεκριμένο επίτευγμα.

Όπως είναι λογικό, τα περισσότερα βλέμματα τραβάει ο MVP και απόλυτος ηγέτης των  «πρασίνων», ο Κώστας Σλούκας, που πλέον εδραιώνει αδιαμφισβήτητα το στάτους του ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της EuroLeague.

Δίπλα του, στάθηκε επάξια το… πυρηνικό όπλο που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στα ευρωπαϊκά παρκέ, ο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός χαρακτήρισε τον εαυτό του μαζί με τον Σλούκα Splash bothers του Παναθηναϊκού. Και πως να διαφωνήσει κανείς μαζί του, όταν το «καυτό» αυτό δίδυμο, άθροισε 45 πόντους σε τελικό EuroLeague, σε μια επίδοση ανεπανάληπτη στην ιστορία μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης;

Συγκεκριμένα, Σλούκας και Ναν ξεπέρασαν τους Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ιμπραίμ Κουτλουάι, οι οποίοι στον τελικό του 2002, απέναντι στην Κίντερ Μπολόνια, είχαν μαζί 43 πόντους (22 ο Μοντιρόγκα, 21 ο Κοτλουάι)! 

Για την ιστορία, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στον μικρό τελικό του 2005, με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜάικ Μπατίστ (28) και Ιμπραήμ Κουτλουάι (19), είχαν σκοράρει 47 πόντους συνολικά.


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0