Basket Talk

Ώρα να τελειώσουν τα... Deja Vu του Αταμάν: Έτσι θα στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! (video)

Ώρα να τελειώσουν τα... Deja Vu του Αταμάν: Έτσι θα στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! (video)
Η πρώτη ολόκληρη σεζόν του Εργκίν Αταμάν στην Εφές ήταν ανάλογη με αυτή που διανύει φέτος ο Παναθηναϊκός. Λίγες ώρες όμως πριν από τον μεγάλο τελικό της EuroLeague, θα πρέπει να μπει ένα... φρένο στις συμπτώσεις, έτσι ώστε το «τριφύλλι» να ανέβει εκ νέου στην κορυφή της Ευρώπης! 

Η μεγαλύτερη ημέρα της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού έφτασε, με τους «πράσινους» να αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης (26/05, 21:00) στον τελικό της EuroLeague, στοχεύοντας στο 7ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο!

Ο οργανισμός του «τριφυλλιού» βρίσκεται πλέον στο καλύτερο σημείο των τελευταίων ετών και αυτό οφείλεται τόσο στις επενδύσεις που έλαβαν χώρα εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών, όσο και - φυσικά - στην έλευση του Εργκίν Αταμάν.  

Μέσω του BN Sports έχουμε αναφέρει ότι ο Τούρκος τεχνικός έχει αναμορφώσει πλήρως τον Παναθηναϊκό, κάτι το οποίο είχε κάνει και με την Αναντολού Εφές.

Κι όμως, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του «τριφυλλιού» ενδεχομένως να μην περίμενε πως από την πρώτη του κιόλας χρονιά στον σύλλογο, ο Αταμάν θα οδηγήσει τους «πράσινους» στον τελικό και θα τους φέρει μια... ανάσα από το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του από την άκρως επιτυχημένη θητεία του στην Εφές. Στην πρώτη του ολόκληρη χρονιά στον σύλλογο από την Κωνσταντινούπολη, ο Αταμάν είχε κατορθώσει να «μεταμορφώσει» την Εφές και από την τελευταία θέση της σεζόν 2017-18, να την οδηγήσει - αρχικά - στην 4η θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague και στο πλεονέκτημα έδρας.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη φάση των Play Offs, η Εφές είχε αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, την οποία είχε αποκλείσει στο 5ο ματς, ενώ στο Final Four της Βιτόρια, είχε νικήσει με 92-73 τη «συμπολίτισσα» Φενέρμπαχτσε. Κάτι ανάλογο έκανε και φέτος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κυριάρχησε απέναντι στην ομάδα του Σάρας Γιασικέβιτσιους.

Πάντως, στον τελικό της Βιτόρια, η Εφές του Αταμάν είχε ηττηθεί με 91-83 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δεν είχε κατορθώσει να κατακτήσει - τότε - το τρόπαιο. 

Η σεζόν εκείνη μοιάζει σαν μια... αντιγραφή της φετινής που διανύει ο Παναθηναϊκός, με τον Αταμάν να βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται.

Από 17ος, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 2ος στην κανονική διάρκεια, στη συνέχεια απέκλεισε στο Game 5 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στον ημιτελικό του Final Four, νίκησε με... χαρακτηριστική άνεση τη Φενέρμπαχτσε.

Κάπου εδώ όμως, τα... Deja Vu που βιώνει ο Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να λάβουν τέλος, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης - σε αντίθεση με ότι είχε κάνει η Εφές κόντρα στην ΤΣΣΚΑ - και να... ράψει το 7ο αστέρι στη φανέλα του!  

Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0