Basket Talk

Γουόκαπ και Φαλ… όπως πέρσι, φέτος και Μιλουτίνοφ: Για άλλη μια φορά, η Ρεάλ «εξαφάνισε» τα ατού του Ολυμπιακού! (video)

Γουόκαπ και Φαλ… όπως πέρσι, φέτος και Μιλουτίνοφ: Για άλλη μια φορά, η Ρεάλ «εξαφάνισε» τα ατού του Ολυμπιακού! (video)

Γουόκαπ και Φαλ βίωσαν αυτούσιο τον «εφιάλτη» του Κάουνας απέναντι στη Ρεάλ, και ο Μιλουτίνοφ... μιμήθηκε τα υπόλοιπα «5άρια» της περσινής ομάδας. Οι αριθμοί πραγματικά σοκάρουν, με τη Ρεάλ όχι απλά να εξουδετερώνει τα ατού του Ολυμπιακού, αλλά να τα μετατρέπει σε αδυναμίες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στον ημιτελικό του Final Four με τον Ολυμπιακό με το πόδι στο γκάζι.

Η ευστοχία της στο μακρινό σουτ, στο βαθμό που ήρθε, ενδεχομένως να μην ήταν εντός προγράμματος, ακόμα και για μια ομάδα αυτής της ποιότητας.

Από τη στιγμή που η επίθεση της Ρεάλ κυλούσε τόσο ομαλά και αβίαστα, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσει. Είχαμε ήδη επισημάνει, εξάλλου, πως στη δική του επίθεση, δε διαθέτει τα «όπλα» για να πληγώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον τρόπο που προσπαθούν οι περισσότερες ομάδες να το κάνουν.

Παρ’ όλα αυτά, όσο κι αν δυσκολεύεται ο Τόμας Γουόκαπ και τα «5άρια» του Ολυμπιακού από τον τρόπο που αμύνεται η Ρεάλ Μαδρίτης, οι αριθμοί τους στον ημιτελικό του Βερολίνου και τον τελικό του Κάουνας δεν παύουν να είναι σοκαριστικοί.

Ο Τόμας Γουόκαπ, στα δύο αυτά παιχνίδια, σε περίπου 55 λεπτά συμμετοχής, έχει αθροίσει 4 πόντους με 0/11 τρίποντα (!), εμφανώς επηρεασμένος από τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι Μαδριλένοι, προκαλώντας τον ανελλιπώς να σουτάρει.

Ο Μουσταφά Φαλ, σε κάτι παραπάνω από 53 λεπτά συμμετοχής, μετράει συνολικά 2 πόντους, με 1/4 σουτ και 0/2 βολές!

Όσον αφορά τα υπόλοιπα «5άρια» του Ολυμπιακού; Τζοέλ Μπολομπόι, Ταρίκ Μπλακ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μόουζες Ράιτ (στο ελάχιστο που αγωνίστηκε), έχουν αθροίσει 2 πόντους και 1 ριμπάουντ στα δύο παιχνίδια!

Αντίθετα, μια θετική ομοιότητα μπορούμε να εντοπίσουμε στην παραγωγικότητα του Ολυμπιακού από τη θέση «4». Πέρυσι, ο συγκλονιστικός Βεζένκοφ είχε σταματήσει στους 29 πόντους, ενώ φέτος ο Πίτερς σκόραρε 23.

Όλα αυτά αποτελούν μοτίβα, που αν και το δείγμα είναι μικρό, σίγουρα αποδεικνύουν πράγματα για τον τρόπο με τον οποίο η Ρεάλ αμύνεται απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και για την αποδοτικότητα ορισμένων κομβικών παικτών των «ερυθρολεύκων», απέναντι στη «Βασίλισσα», στα μεγάλα μετακύ τους ραντεβού.


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0