Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Ήμουν εδώ και το 2009 ως οπαδός του Ολυμπιακού!»

Μπαρτζώκας: «Ήμουν εδώ και το 2009 ως οπαδός του Ολυμπιακού!»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην Συνέντευξη Τύπου ενόψει Final-4 για το κίνητρο που έχει ο Ολυμπιακός την φετινή σεζόν, ενώ αποκάλυψε πως το 2009 βρέθηκε στο Βερολίνο ως οπαδός των «ερυθρολεύκων»!

 Στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πριν το τζάμπολ του Final-4 ο Γιώργος Μπαρζτώκας μίλησε για τις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού τις δύο προηγούμενες χρονιές και το έξτρα κίνητρο που έχουν φέτος οι παίκτες του.

Επίσης αποκάλυψε πως στο Final-4 του 2009 που είχε διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο,  είδε τον αγώνα του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού, ως οπαδός των «ερυθρόλευκων»!

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Έχουμε κίνητρο και μόνο που βρισκόμαστε εδώ, στους κορυφαίους της Ευρώπης. Μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο, δεν θέλουμε έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρυσι. Θα παίξουμε με μια μηχανή νικών, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε παίκτες - μαχητές και πιστεύουμε στην ομάδα μας».

 Για το πόσο άλλαξε ο Ολυμπιακός και το πώς επέστρεψε στο Final Four: «Θα χρειαστεί να δώσω μια μεγάλη απάντηση, μιλάμε για ανθρώπους. Το πιο σημαντικό ήταν να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Χάσαμε σημαντικούς παίκτες πέρυσι, αλλά η ομάδα είναι εδώ. Αυτό σημαίνει πως έχουμε ένα γκρουπ ανθρώπων που μπορούν να μεταφέρουν την νοοτροπία της ομάδας. Πώς θα πρέπει να δουλεύουμε μαζί, να παίζουμε το μπάσκετ μας, να μένουμε ταπεινοί… Δεν είναι εύκολο αυτό που καταφέραμε. Για πρώτη φορά στην ιστορία του κλαμπ είμαστε σε τρία σερί F4. Τις δύο προηγούμενες φορές χάσαμε με buzzer beaters. Είμαστε ακόμα εδώ. Το μυστικό είναι πως οι παίκτες μας δεν είναι εγωιστές. Σέβονται τη φανέλα που φορούν και νοιάζονται ο ένας για τον άλλον».

 Για το αν έχει ξαναδεί αυτές τις μέρες τα προηγούμενα F4: «Ακούστε με. Δεν είδαμε κανένα βίντεο με τα buzzer beaters του Μίσιτς και του Γιουλ. Θα πω στους παίκτες μου να μην του δώσουν του Γιουλ ξανά την ίδια ευκαιρία, να ντριμπλάρει με το δεξί και να σουτάρει. Θυμάμαι πως είχα χάσει και ένα ματς με την Μπαρτσελόνα με τον ίδιο τρόπο. Όλοι είδαν το σουτ του Γιουλ πέρυσι. Δεν χρειάζεται να δούμε κάτι άλλο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα σημαντικά του αγώνα. Ελπίζω πως θα είμαστε ξανά εκεί και μετά θα είμαστε πιο τυχεροί».

 Για το Final-4 του 2016 στο Βερολίνο: «Ήμουν με την Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήταν άλλη η κατάσταση. Ήταν απίστευτη η πρόκριση, παίξαμε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Όπως λέω πάντα η πρώτη σου συμμετοχή είναι πάντα περίεργη. Όλη αυτή η κατάσταση με τα media, το πώς πρέπει να παίξεις. Χρειάζεται χρόνο και φορές για να πάρεις το τρόπαιο. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον πρωτάρη να τα καταφέρει. Ήμουν εδώ και το 2009 ως οπαδός του Ολυμπιακού, βλέποντας τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Το Βερολίνο είναι φανταστικό. Ελπίζω πως φέτος θα δημιουργήσω διαφορετικές αναμνήσεις με την κατάκτηση του τίτλου».

 www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0