Basket Talk

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 75-77: Θρύλος παντού, δεν καταλαβαίνει από έδρες και τραυματισμούς, φέρνει τη σειρά στον Πειραιά! (video)

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 75-77: Θρύλος παντού, δεν καταλαβαίνει από έδρες και τραυματισμούς, φέρνει τη σειρά στον Πειραιά! (video)
Το ‘πε και το ‘κανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όταν δήλωσε πως θα δοθεί έμφαση στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός «έσπασε» την... καυτή έδρα του Παλάου Μπλαουγκράνα και το απίθανο ντέρμπι βάφτηκε «ερυθρόλευκο» με 75-77 (24/04) και η σειρά έρχεται στο ΣΕΦ!

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Ευτυχία Οικονομίδου

Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο Παλάου Μπλαουγκράνα για το πρώτο μεταξύ τους... συναπάντημα στα Play Offs της EuroLeague.


Τι ματσάρα ήταν αυτή; Οι Πειραιώτες επιστράτευσαν την άμυνα τους και με το... καλησπέρα σας έσπασαν την έδρα! Με εξαιρετικούς Κάνααν (14π.) και Γκος (15π.)  η σειρά πλέον έρχεται στον Πειραιά. Σπουδαία εμφάνιση και από τους Μουστάφα Φαλ και Φίλιπ Πετρούσεφ, που σταμάτησαν στους 11 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέρβος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Ερνανγκόμεθ και Τζαμπάρι Πάρκερ, που είχαν αμφότεροι από 13 πόντους, αλλά δεν μπόρεσαν να «κάμψουν» την αντίσταση των Πειραιωτών, που έκαναν το 0-1 στη σειρά!

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού δε θα μπορούσε να είναι ιδανικότερο με τον Μουστάφα Φαλ να είναι ο κυρίαρχος της αντίπαλης ρακέτας οδηγώντας τους Πειραιώτες σε ένα προβάδισμα 0-6, με όλους τους πόντους δικούς του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποτελεσματικότατοι στην άμυνα με τη Μπαρτσελόνα να βρίσκει τους πρώτους πόντους της στην αναμέτρηση από τη γραμμή των βολών μετά από τεσσεράμισι λεπτά (2-6).

Απίστευτες ήταν οι μάχες σώμα με σώμα που δίνονταν στο Παλάου με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να παίρνει τα ηνία της ομάδας του για να την οδηγήσει στην αντεπίθεση. Ο Αμερικανός με 11 δικούς του πόντους είχε όλες τις απαντήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό πλησιάζοντας μία ανάσα μακριά (16-17). Ο Φαλ ήταν ξανά εκεί για το 16-19, όμως ο Άμπρινες έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με buzzer beater δύο πόντων (18-19). 

Στην δεύτερη περίοδο την σκυτάλη πήρε ο Μόουζες Ράιτ που μπήκε εντυπωσιακά στο παρκέ ερκέ με τα γνωστά του καρφώματα (20-23). Ωστόσο, ο Άλεξ Άμπρινες «πλήγωνε» τον Ολυμπιακό από την περιφέρεια δίνοντας στην Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά το προβάδισμα στο 12ο λεπτό (25-23). 

Ένα αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε στον Ράιτ ξεσήκωσε το Παλάου Μπλάουγκράνα και το τρίποντο του Κάνααν για το 32-35 υπέρ του Ολυμπιακού ήρθε σαν το... κερασάκι στην «τούρτα». Ο Γιοκουμπάιτις είχε τις απαραίτητες απαντήσεις για το 34-35, όμως η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έτρεξε ένα σερί 0-9 δια χειρός Πετρούσεφ και Κάνααν για να πάρει διψήφιο προβάδισμα (34-44) και να κλεισει το πρώτο ημίχρονο ιδανικά.

Ο Πάρκερ άνοιξε τον... χορό στο δεύτερο μέρος για το 37-44, οι Πίτερς και Σίκμα όμως διατήρησαν το διψήφιο προβάδισμα (37-47). Ο Τόμας Γουόκαπ συγκέντρωσε γρήγορα τέσσερα φάουλ, όμως αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη δεν πτόησε τον Ολυμπιακό που συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του ματς (40-51, στο 24’). 

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν ασφυκτική άμυνα, όμως, όπως είναι λογικό, η Μπαρτσελόνα πίεζε και με τρίποντο του Ρίκι Ρούμπιο στο 26’ πήρε επιθετική... ανάσα (45-53). Αυτό φυσικά δεν σήμαινε κάτι για τον εξωπραγματικό Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος, που απάντησε με την σειρά του από τα 6.75 (45-56).

Ο Ερνανγκόμεθ ευστόχησε, όμως ο Γκος ήταν ξανά εκεί με έμμεσο τρίποντο για να φτάσει τον Ολυμπιακό στο +13 (47-60). Με τρίποντη... βόμβα ο Άμπρινες «έγραψε» το 50-60 με τον Ερνανγκόμεθ και τον Λαπροβίτολα να ακολουθούν για το 7-0 σερί της Μπαρτσελόνα που... ροκάνισε την διαφορά στο 54-60.

 Με τους Ντα Σίλβα και Ερνανγκόμεθ οι Καταλανοί μείωσαν στους τρεις πόντους (58-61, στο 23') με το ματς να παίρνει διαστάσεις... θρίλερ! Ο Κάνααν ευστόχησε και στις τρεις βολές του βάζοντας και πάλι τον Ολυμπιακό στο +6 (58-64) «ξεκολλώντας» τον επιθετικά.

Παρά τις απαντήσεις της Μπαρτσελόνα, ο Σακίλ ΜακΚίσικ εμφανίστηκε για να δώσει τη δική του... πινελιά την κρίσιμη στιγμή ξαναβάζοντας και πάλι τον Ολυμπιακό στο +10 (59-69, στο 34'30''). Βέβαια, ο Ρούμπιο «μίλησε» με 5 δικούς του πόντους, όταν έπρεπε καθιστώντας σαφές πως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα (65-69) με τον Λαπροβίτολα να ακολουθεί από τα 6.75 σηκώνοντας στο... πόδι όλο το γήπεδο τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (67-69).



Κάνααν με τρίποντο και ο Μιλουτίνοφ με καλάθι και φάουλ τους πήραν τη... χαρά (67-75) και ο Ολυμπιακός με την εξαιρετική του άμυνα έδειχνε πραγματικά απροσπέλαστος. Ο Κάλινιτς έκανε το 70-75 και με το αντιαθλητικό φάουλ του Γουόκαπ ο Ρούμπιο μείωσε στο τρίποντο ένα λεπτό πριν το φινάλε (72-75). Ο Πετρούσεφ τραυματίστηκε κερδίζοντσε φάουλ με τους Πειραιώτες να κάνουν το 72-77 από τη γραμμή των βολών και ουσιαστικά να... καθαρίζουν το ματς!

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-44, 54-61, 75-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0