Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: «Θόλωσε» και... πέταξε ένα τέλειο ματς, ψάχνει αντίδραση σε δύο μέρες! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: «Θόλωσε» και... πέταξε ένα τέλειο ματς, ψάχνει αντίδραση σε δύο μέρες! (video)
Ματς «όνειρο», μετατράπηκε σε εφιάλτη, με ένα... black-out στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει τον πρώτο αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τρεις περιόδους, αλλά στο φινάλε δεν βρήκε «αντίδοτο» στον Κόλσον, λύγισε (23/04, 87-91), έχασε το πλεονέκτημα έδρας και καλείται να βγάλει άμεσα αντίδραση, για να φέρει τη σειρά των Play Offs της EuroLeague σε ισορροπία.

Έδειχνε να κάνει με συνοπτικές διαδικασίες το 1-0, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε διαδοχικές λάθος επιλογές στο τελευταίο μέρος και είδε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να παίρνει το πρώτο ματς στη σειρά των Play Offs της EuroLeague (23/04, 87-91), κάνοντας το 0-1, για να «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρας.

Μεγάλο ματς για τους «πράσινους» από τον Ματίας Λεσόρ, που σταμάτησε στους 22 πόντους, αλλά και από τον αρχηγό τους, Κώστα Σλούκα, που πέτυχε double-double, 12 πόντων και 13 ασίστ. Για την ομάδα του Όντεντ Κάτας ξεχώρισαν οι γνωστοί πρωταγωνιστές, με τον Μπόνζι Κόλσον να μετρά 18 πόντους και τους Μπράουν και Μπάλντγουιν 16 και 15 αντίστοιχα.

Καλείται να βγάλει άμεσα αντίδραση ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται ξανά τη Μακάμπι σε δύο μερές στο ΟΑΚΑ (25/04, 21:15), ώστε να κάνει το 1-1.

Το ματς

Ο Μήτογλου ξεκίνησε… καυτός πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, για να πετύχει το πρώτο καλάθι του αγώνα, με τις δύο ομάδες ωστόσο να παραμένουν σταθερά κοντά, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου.

Με τον Ναν να αποτελεί την «αιχμή» του δόρατος, οι γηπεδούχοι διατηρούνταν μπροστά, μέχρι την στιγμή που ο Κοέν έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στη Μακάμπι με 7-9, στο 5’. Μάλιστα, οι Ισραηλινοί ξέφυγαν ακόμα και πέντε πόντους (14-19 στο 7’), αλλά τότε Γκριγκόνις, εις διπλούν, και Σλούκας βρήκαν κρίσιμα τρίποντα, για να φέρουν την ισορροπία (23-23), λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Η «πράσινη» έκρηξη ήρθε στα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι… κρυφοί άσοι στο μανίκι του Εργκίν Αταμάν, αυτή τη φορά ήταν ο Λούκα Βιλντόζα και ο Τζέριαν Γκραντ, που με εξαιρετική άμυνα και κρίσιμα καλάθια έδωσαν αέρα πέντε πόντων, για να έρθει ο Λεσόρ και να γράψει εμφατικά το 37-30 στο 14’!

Ο Αργεντίνος γκαρντ όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Πέτυχε ακόμα δύο σερί τρίποντα, έβαλε… φωτιά στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και χάρισε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα του Παναθηναϊκού, με 43-42 στο 16ο λεπτό!

Κάπου εκεί, οι παίκτες του Αταμάν πήραν τα «ηνία» του παιχνιδιού, «έσβησαν» κάθε προσπάθεια της Μακάμπι να «ψαλιδίσει» τη διαφορά και έχοντας ένα απίστευτο απόλυτο στα δίποντα, με 11/11 σουτ, πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους στο 50-42.

Με την ίδια ταχύτητα μπήκε και στην επανέναρξη ο Παναθηναϊκός. Αρχικά, ο Σλούκας έφερε και πάλι την ομάδα του στο +10, για να ακολουθήσει ο Γκριγκόνις με δύο εύστοχες βολές και να γράψει το 56-44 στο 22’. Κάπου εκεί, η ισραηλινή ομάδα αντέδρασε, ο Μπράουν με τρίποντο μείωσε στους έξι (60-54 στο 25’), αλλά οι «πράσινοι», με τον ηγέτη τους σε μεγάλη δημιουργική ημέρα, έφτασαν ξανά σε απόσταση 10 πόντων (64-54, στο 26’).

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, βρήκαν ξανά λύσεις και με ένα σερί 5-0, μείωσαν στους πέντε, για το 64-59, στα 3’22’’ για το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί που η Μακάμπι έδειχνε να απειλεί, εμφανίστηκε άλλο ένα διαφορετικό… όπλο στη «φαρέτρα» του Τούρκου τεχνικού. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης όχι μόνο είπε προσέφερε μία εντυπωσιακή τάπα στον Ριβέρο, αλλά έβγαλε και την άμυνα, κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στις δύο βολές και έστειλε την ομάδα του στο τελευταίο μέρος, στο +7 (70-63)!

 


Εκεί, ο Μπάλντγουιν με πέντε σερί πόντους σε λιγότερο από ένα λεπτό, έφερε την διαφορά σε απόσταση καλαθιού (70-68), για να πάρει τη σκυτάλη ο Κόλσον και να ισοφαρίσει με τρίποντο σε 71-71, φέρνοντας το ματς στην κόψη του ξυραφιού. Ο Λεσόρ είχε τον πρώτο λόγο στην επίθεση του Παναθηναϊκού, όμως ο Αμερικανός φόργουορντ της Μακάμπι είχε ζεσταθεί και με νέο τρίποντο, έβαλε μετά από ώρα σε θέση οδηγού την ομάδα, για να τον μιμηθεί έπειτα ο Μπράουν και να γράψει το 77-81, έξι λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Γκραντ ήρθε να δώσει ανάσα, με δύο πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί. Η Μακάμπι ήταν ψυχραιμότερη στο φινάλε, δεν λύγισε από την ισοφάριση του Ναν στα 52'' και με τον Μπράουν να πετυχαίνει ένα κρισιμότατο καλάθι στα 35'' και τον Σλούκα να κάνει λάθος στην επίθεση που ακολούθησε, έκανε το 0-1, επικρατώντας με 87-91, για να πραγματοποιήσει το break στην έδρα του τριφυλλιού.

 

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 50-42, 70-63, 87-91

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0