Basket Talk

Τι παθαίνει ο Σλούκας στα Play Offs; Εμφανίσεις για... όσκαρ και «εντολή» για Final 4! (video)

Τι παθαίνει ο Σλούκας στα Play Offs; Εμφανίσεις για... όσκαρ και «εντολή» για Final 4! (video)

Η φάση των Play Offs, μοιάζει να είναι η... αγαπημένη περίοδος της σεζόν για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος δείχνει να «εκτοξεύει» την απόδοσή του σε αυτά τα παιχνίδια! Θα καταφέρει, ο έμπειρος γκαρντ, να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο Final 4 του Βερολίνου; 

Εδώ και περίπου τρεις μήνες, ο Κώστας Σλούκας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και διανύει πιθανότατα την καλύτερη φάση της καριέρας του, ενώ είναι και ο ηγέτης του Παναθηναϊκού.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της EuroLeague με 12.1 πόντους, 5.7 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 15.2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά ματς και με τις εμφανίσεις του στην... τελική ευθεία, ανέβαζε κατακόρυφα την απόδοση, ολόκληρης της ομάδας.  

Πλέον, οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για τις «μάχες» των Play Offs κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με στόχο την επιστροφή τους στο Final 4, μετά από 12 χρόνια και ο Σλούκας είναι το βαρόμετρο της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Για τον ίδιο, πλησιάζει το... αγαπημένο του σημείο της σεζόν, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια, η απόδοσή του «εκτοξεύεται» στα παιχνίδια των Play Offs της διοργάνωσης.  

Και αυτό φαίνεται στους αριθμούς του. Συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2021-22, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Σλούκας μέτρησε 11.4 πόντους (39.3% τρίποντο), 2.4 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ και 14.1 στην αξιολόγηση, την ώρα που στα ματς της 8άδας με αντίπαλο τη Μονακό, ο έμπειρος γκαρντ είχε κατά μέσο όρο 14.8 πόντους (57.9% τρίποντο), 3.6 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 18.2 βαθμούς στο ranking.  

Κάτι ανάλογο, συνέβη και την περσινή σεζόν, όπου στην κανονική διάρκεια, ο Σλούκας πετύχαινε 10.7 πόντους (30.9% τρίποντο), μάζευε 2.2 ριμπάουντ, μοίραζε 5.9 ασίστ και είχε 14.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ανά ματς. Κι όμως, στη σειρά των Play Offs, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε, ο διεθνής γκαρντ ήταν ο απόλυτος ηγέτης των Πειραιωτών, καθώς είχε κατά μέσο όρο 14.6 πόντους (47.1% τρίποντο), 1.8 ριμπάουντ 4 ασίστ και 16.6 PIR, ενώ στην ιστορία έχει μείνει και το τεράστιο σουτ που είχε πετύχει στην Κωνσταντινούπολη, με το οποίο είχε πάρει πίσω το break για τους «ερυθρόλευκους».



Φυσικά και στις δύο χρονιές, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 4, κάτι το οποίο οφείλει σε μεγάλο βαθμό - και - στις εμφανίσεις του Κώστα Σλούκα, ο οποίος έδειχνε να είναι... άλλος παίκτης, στα κρίσιμα παιχνίδια.

Μένει να φανεί εάν η ιστορία θα επαναληφθεί και τη φετινή σεζόν και εάν κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Σλούκας θα συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις ή θα είναι ακόμη καλύτερος!  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0