Basket Talk

Άλμπα, Κίμκι, Νταρουσάφακα: Η σύγκριση των… σάκων του μποξ της σύγχρονης EuroLeague! (video)

Άλμπα, Κίμκι, Νταρουσάφακα: Η σύγκριση των… σάκων του μποξ της σύγχρονης EuroLeague! (video)

Με τη φετινή της παρουσία, η Άλμπα «απείλησε» την Κίμκι για τον... τίτλο της χειρότερης ομάδας του νέου format της EuroLeague, με την Νταρουσάφακα να τις ακολουθεί. Ποια από όλες, λοιπόν, δικαιούται περισσότερο αυτόν τον χαρακτηρισμό;

Άλλη μια σεζόν που εξελίχθηκε σε «αγγαρεία», έλαβε τέλος για την Άλμπα Βερολίνου, που έχασε τα τελευταία 11 παιχνίδια της, για να ολοκληρώσει με ρεκόρ 5-29 την κανονική περίοδο της EuroLeague!

Κι όμως, από την 23η αγωνιστική και τη νίκη της επί του Ερυθρού Αστέρα (89-80), που ήταν η πέμπτη και τελευταία της, είχε διασφαλίσει πως δε θα είναι η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ στη σύντομη ιστορία του νέου format της EuroLeague (από το 2016-17).

Ας όψεται η Κίμκι της σεζόν 2020-21, που υπό τις οδηγίες του Ρίμας Κουρτινάιτις, «κατόρθωσε» το απίστευτο 4-30!

Μια σεζόν που είχε ξεκινήσει με όνειρα και φιλοδοξίες, με ένα σύνολο ταλαντούχων παικτών (Σβέντ, Γιόβιτς, Γιερέμπκο, Μίκι, Μπούκερ, Μονρό), εξελίχθηκε στον απόλυτο μπασκετικό «εφιάλτη», αποτελώντας τη… χαρά όσων αντιπάλων την έβρισκαν στο δρόμο τους! Την πρώτη αγωνιστική, μάλιστα, λίγο είχε λείψει να επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού, παρά τις πολλές απουσίες της.

Συγκρίναμε λοιπόν τα βασικά στατιστικά των δύο ομάδων, για να συμπεράνουμε το ποια πραγματοποίησε τη χειρότερη χρονιά:

 

Κίμκι (2020-21)

Άλμπα (2023-24)

Ρεκόρ

4-30

5-29

Πόντοι υπέρ

76.9

76.2

Πόντοι κατά

89.7

86.6

Τόσο τα ρεκόρ, όσο και η διαφορά πόντων, δείχνουν μια ελαφρώς πιο καλή εικόνα της Άλμπα, αν και είναι ξεκάθαρο πως το αγωνιστικό ταβάνι της Κίμκι ήταν πολύ υψηλότερο, αν δεν παρατούσε τη σεζόν από πολύ νωρίς, λόγω και των ασταμάτητων τραυματισμών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως και οι δύο ομάδες σημείωσαν από μια τρομερή νίκη στη διάρκεια αυτών των περιόδων, «σοκάροντας» και πλήττοντας βαθμολογικά ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό στη διοργάνωση!

Η Άλμπα, φέτος «βραχυλύκλωσε» την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο την 15η αγωνιστική και τη νίκησε με 74-70, ενώ η Κίμκι ήταν για μια βραδιά η ομάδα που θα μπορούσε, όταν είχε επικρατήσει στη Μόσχα της Ρεάλ Μαδρίτης με 78-77, για την 27η αγωνιστική της σεζόν 2020-21!


Επιλαχούσα, άλλα άξια αναφοράς, έχοντας όμως καλύτερο ρεκόρ (λόγω λιγότερων αγώνων) από τις δύο ομάδες που αναλύσαμε, ήταν η Νταρουσάφακα της σεζόν 2018-19, που ολολήρωσε τη σεζόν με 5-25, σκοράροντας 74.6 πόντους ανά παιχνίδι, και δεχόμενη 85.6, με πολλές ήττες της να έρχονται στο όριο, και τον Ολυμπιακό να χάνει από αυτήν στην Τουρκία.


Αξίζει να θυμίσουμε πως η Νταρουσάφακα είναι η ομάδα που «σύστησε» στο επίπεδο της EuroLeague, παίκτες που έμελλε να διανύσουν σπουδαία διαδρομή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, στις προηγούμενες εμφανίσεις της στη διοργάνωση, όπως είναι οι Γουίλ Κλάιμπερν, Σκότι Γουίλμπεκιν και Άντε Ζίζιτς.

Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0