Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Άλμπα Βερολίνου 84-75: Με «φύλακα» Αντετοκούνμπο και Ναν των ρεκόρ... κλείδωσε την δεύτερη θέση! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Άλμπα Βερολίνου 84-75: Με «φύλακα» Αντετοκούνμπο και Ναν των ρεκόρ... κλείδωσε την δεύτερη θέση! (video)

Η Άλμπα Βερολίνου, που έπαιζε για την τιμή των… όπλων, έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό AKTOR στην τελευταία αγωνιστική της EuroLeague, όμως εκείνος βρήκε… τον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον «καυτό» Κέντρικ Ναν και κλείδωσε την δεύτερη θέση της βαθμολογίας με σκορ 84-75 και το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχτηκε την «ουραγό» Άλμπα Βερολίνου στο ασφυκτικά γεμάτο ΟΑΚΑ, για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της EuroLeague.

Ακόμη κι αν για τα πρώτα 30' οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν, οι λύσεις βρέθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην κατάληψη της δεύτερης θέσης στην βαθμολογία που του προσφέρει και το πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν σε βραδιά... καριέρας με 28 πόντους και 5/8 τρίποντα με τον Κώστα Σλούκα να ακολουθεί με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ την παράσταση έκλεψε ο κρίσιμος Κώστας Αντετοκούνμπο με πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 (!) κοψίματα.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν που την έβλεπε να δυσκολεύεται κόντρα στους Γερμανούς που έπαιζαν χωρίς άγχος. Από πολύ νωρίς στο ματς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο double score με την πολύτιμη βοήθεια του Χέρμανσον (5-10, στο 5’). Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να αρχίζει να βρίσκει τον ρυθμό του σπάζοντας το 0-7 σερί που έτρεχε η Άλμπα με την βοήθεια του Ντίνου Μήτογλου. Εν συνεχεία, δυο καρφώματα από τους Γκριγκόνις και Λεσόρ ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για να ξεσηκωθεί το ΟΑΚΑ (11-15, στο 7’). Η χαλαρότητα των «πράσινων» σε συνδυασμό με την αστοχία τους στο πρώτο δεκάλεπτο (1/7 τρίποντα) συντέλεσαν στο να πάρουν οι φιλοξενούμενοι το πάνω χέρι στο παιχνίδι (17-23, στο 10’).

Στη δεύτερη περίοδο ο κόουτς Αταμάν θέλησε να δώσει έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και μάλιστα μέσω του τριπόντου του Λούκα Βιλντόζα πλησίασε στον… πόντο για το 22-23, όσο ο Κουμάτζι έκανε τη δουλειά για την Άλμπα.

Με εύστοχο σουτ του Σλούκα από τα 6.75 επήλθε και η ισοφάριση (27-27, στο 14’) και με τις βολές των Ναν (που έχασε για πρώτη φορά βολή στην EuroLeague μετρώντας μέχρι εκείνη την στιγμή 54/55) και Μήτογλου ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά (30-27, στο 15’). Πέντε διαδοχικοί πόντοι της Άλμπα της έδωσαν και πάλι το προβάδισμα (30-32), όμως η ατομική προσπάθεια του Κώστα Αντετοκούνμπο και μάλιστα δις έφερε το «Τριφύλλι» ξανά σε θέση οδηγού (36-35, στο 18’30’’).

Μάλιστα ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και βρέθηκαν ξανά μπροστά στο σκορ (36-37), ο Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που συνεχίζοντας το εντυπωσιακό του «κρεσέντο» των 7 πόντων και των απίθανων 2 μπλοκ, διατήρησε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού πριν το ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα, 5 σερί πόντοι δια χειρός Κέντρικ Ναν έδωσαν προβάδισμα στους «πράσινους» (43-37), που όμως έβλεπαν άμεσες απαντήσεις από την Άλμπα, όσο ο Αμερικανός συνέχιζε να… πυροβολεί από τα 6.75 (46-40). Όπως ήταν λογικό οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας χωρίς ανησυχία, έβρισκαν λύσεις και γρήγορα μείωσαν στο 48-46 με τη βοήθεια του Σαμάρ. Οι 12 από τους 14 πόντους του Παναθηναϊκού στο πρώτο πεντάλεπτο ανήκαν στον Ναν και με τον εύστοχο από την περιφέρεια Γκριγκόνις, το «Τριφύλλι» συνέχιζε να διατηρεί το προβάδισμά του (55-48, στο 26’).

Η Άλμπα δεν πτοούταν όμως κι έτρεξε ένα σερί 9 αναπάντητων πόντων για να φέρει ξανά το ματς σε ισορροπία (57-57) στο 28ο λεπτό και να πάρει και το προβάδισμα (57-59). Ο Σλούκας ήταν εκεί για την ομάδα την κρίσιμη στιγμή κάνοντας το 60-59 με εύστοχο τρίποντο με τους φιλοξενούμενους όμως να καταφέρνουν να διατηρούνται και πάλι μπροστά (60-63).

Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε και πάλι τα… μαγικά του χωρίς να αφήνει καλάθι να μπει στην αντίπαλη ρακέτα με τον Γκριγκόνις και τον Σλούκα να ακολουθούν με τρίποντα για το 68-63 υπέρ των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το σερί του επεκτείνοντάς το στους 10 πόντους δια χειρός Κέντρικ Ναν που έφτασε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (73-63) για πρώτη φορά στο ματς στο 34'. 

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, όταν έπρεπε «έπνιξε» τον αντίπαλο του και... πέταξε για τα Play Offs της EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 38-37, 60-63, 84-75

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0