Basket Talk

Ο Βεζένκοφ αναγεννιέται από τις «στάχτες» του, αλλά οι… πλανήτες του δεν εναρμονίζονται με τους Κινγκς! (video)

Ο Βεζένκοφ αναγεννιέται από τις «στάχτες» του, αλλά οι… πλανήτες του δεν εναρμονίζονται με τους Κινγκς! (video)

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει καιρό να συγχρονίσει τις καλές του εμφανίσεις με νίκη για τους Σακραμέντο Κινγκς κι όπως φαίνεται τα… άστρα δεν λειτουργούν προς όφελός του, ενώ παλιά ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένα!

Τώρα που η κανονική περίοδος στο NBA οδεύει προς το τέλος της είναι η ώρα για μερικούς απολογισμούς και φυσικά αυτό που θα τους κάνει πολύ πιο ενδιαφέροντες είναι το… ελληνικό στοιχείο που έχει βρει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σαφώς και την τελευταία δεκαετία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγάζει… μάτια και είναι από τα κορυφαία πρόσωπα στον «μαγικό κόσμο» του NBA. Την φετινή σεζόν, όμως, είπε να του κάνει… παρέα στο κορυφαίο πρωτάθλημα και MVP της περασμένης χρονιάς στην EuroLeague που δεν είναι άλλος από τον Σάσα Βεζένκοφ.

maxresdefault_8_1.jpg

O Βούλγαρος φόργουορντ κοσμούσε τα ελληνικά παρκέ φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και λίγο έλειψε να κατακτήσει με τους «ερυθρόλευκους» και το πολυπόθητο τρόπαιο πέρσι. Αυτές οι καταιγιστικές εμφανίσεις ήταν που τον έχρισαν τον πολυτιμότερο παίκτη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και του έδωσαν και το εισιτήριο για να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA.

Όπως κάθε Ευρωπαίος που… σέβεται τον εαυτό του, όταν καταφτάνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχοντας μία ήδη αξιόλογη καριέρα στις πλάτες του, ξέρει πως θα δυσκολευτεί να βρει το ρόλο του στη νέα ομάδα με τις αμερικανικές προδιαγραφές.

Το ίδιο, όπως είναι λογικό, συνέβη και για τον Σάσα, ο οποίος όμως στην αρχή έβρισκε τον τρόπο να κάνει την διαφορά για τους Σακραμέντο Κινγκς. Από το ανεπίσημο ντεμπούτο του κιόλας σε παιχνίδι της pre season έδειξε τις δυνατότητές του κι έστειλε το δικό του μήνυμα στον Μάικ Μπράουν, αφού σε μόλις 11 λεπτά σημείωσε 12 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε κα μία ασίστ κι έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Κάπως έτσι και με τους καλύτερους οιωνούς ήρθε και το επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα των Κινγκς που… άλωσαν τους Τζαζ (130-114) με τον Βεζένκοφ να σκοράρει 8 πόντους, να μαζεύει 2 ριμπάουντ και να κάνει και δύο κλεψίματα.

Η συνέχεια αποδείχθηκε σπουδαία με τον 28χρονο φόργουορντ να κάνει υψηλές πτήσεις απέναντι στην παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς βοηθώντας το Σακραμέντο (132-127) με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ χαλώντας μάλιστα και την 20η επέτειο του «Βασιλιά» στο NBA.

Το Νοέμβριο οι Κινκς έριξαν στο… καναβάτσο τους Καβαλίερς με 132-120 με τον Σάσα Βεζένκοβ να έχει 11 πόντους σε 17 λεπτά, η οποία αποτέλεσε την καλύτερη εμφάνιση μέχρι εκείνη την στιγμή του τέως, MVP της Euroleague στο NBA.

Ωστόσο, οι καλές του εμφανίσεις έμελλε να μην συνδυάζονται πάντα με θετικά αποτελέσματα. Οι πλανήτες άλλαξαν τροχιά στα τέλη του Νοεμβρίου και δεν… εναρμονίζονται έκτοτε με τις βραδιές που ο Σάσα πρωταγωνιστεί μέσω του τρόπου παιχνιδιού του, με μερικές μονάχα εξαιρέσεις.

Την καλύτερή του εμφάνιση στο ΝΒΑ, την φυλούσε για τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/11), όταν ο φόργουορντ των Κινγκς «φόρτωσε» το καλάθι των Κλίπερς με 13 πόντους, κι έκανε ρεκόρ καριέρας στην κορυφαία λίγκα το οποίο συνόδευσε από 5 ριμπάουντ, 5/7 σουτ και 3/5 τρίποντα, αλλά είδε την ομάδα του να χάνει απέναντι στην παρέα του Λος Άντζελες (131-117).

Λίγες μέρες αργότερα (09/12), το σενάριο άλλαξε κι ο Βεζένκοφ ως τρίτος σκόρερ των «βασιλιάδων» με 14 πόντους και 2/3 τρίποντα κάνοντας ξανά ρεκόρ καριέρας, βοήθησε την ομάδα του να ρίξει στο… καναβάτσο τους Σανς με 114-106.

Οι Κλίπερς, όμως, βρέθηκαν ξανά στον δρόμο του για να του στερήσουν τη χαρά της νίκης και παρότι ο Σάσα σημείωσε εννέα πόντους, τους οποίους συνόδεψε με τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ είδε τους Κινγκς να «βιώνουν» άλλη μία ήττα (119-99).

Έπειτα από τρία διαδοχικά παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε καθόλου, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έκανε «ποδαρικό» στο 2024 και σε 21 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε 11 πόντους και μάζεψε 2 ριμπάουντ. Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε καλή παρουσία απέναντι στους Νιου Όρλεανς Πέλικανς, ωστόσο οι Κινγκς δεν κατόρθωσαν να αποφύγουν την «βαριά» εντός έδρας ήττα με 133-100.

Δύο μέρες πριν τραυματιστεί ο 28χρονος φόργουορντ είπε στο γήπεδο που είχε κάνει την κορυφαία του εμφάνιση να την επαναλάβει. Σε 18 ολόκληρα λεπτά ισοφάρισε την καλύτερή του επίδοση με 14 πόντους με 4/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα χωρίς βέβαια να την συνοδεύσει με νίκη της ομάδας του, αφού οι Κινγκς ηττήθηκαν από τους Σανς με 119-117.

Στο ίδιο έργο θεατής ήταν και απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς (19/01, 121-126), βλέποντας το αρνητικό σερί των Κινγκς να μεγαλώνει. Ο Σάσα, όμως, άφησε καλές εντυπώσεις σημειώνοντας 7 πόντους, μοιράζοντας τρεις ασίστ και κάνοντας ένα κλέψιμο.

Μετά την επιστροφή του στα παρκέ έπειτα από ενάμιση μήνα απουσίας ο Βούλγαρος φόργουορντ ήρθε ξανά αντιμέτωπος με τα… άστρα αφού ξανά μία μεστή του εμφάνιση δεν συνοδεύτηκε από το θετικό αποτέλεσμα της ομάδας του. Κόντρα στους Νικς στο Madison Square Garden οι Κινγκς ηττήθηκαν με 120-109 με τον περσινό MVP της EuroLeague να σημειώνει 11 πόντους (1/1 διπ., 3/7 τριπ.), μαζί με 2 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Με έξι παιχνίδια να απομένουν για την ολοκλήρωση της regular season, ο Σάσα Βεζένκοφ σαφώς δίνει τον καλύτερό του εαυτό διεκδικώντας συνεχώς όλο και πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα του. Οι Κινγκς με ρεκόρ 44-32 θα «παλέψουν», όπως όλα δείχνουν, για την συμμετοχή τους στα Play In για να κερδίσουν μία θέση στα Play Offs. Εκεί ο Σάσα θα κληθεί να αρπάξει κάθε ευκαιρία από τα μαλλιά και το σίγουρο είναι πως θα το κάνει!

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0