Basket Talk

Με πρώην Βαυαρό έρχεται το… Βερολίνο: Ο «κοινός παρονομαστής» από το τελευταίο διπλό του Παναθηναϊκού στο Μόναχο! (video)

Με πρώην Βαυαρό έρχεται το… Βερολίνο: Ο «κοινός παρονομαστής» από το τελευταίο διπλό του Παναθηναϊκού στο Μόναχο! (video)
Τότε ήταν... Βαυαρός, τώρα είναι «πράσινος». 4,5 χρόνια μετά το τελευταίο διπλό του Παναθηναϊκού στο Μόναχο, με έναν πρώην παίκτη της Μπάγερν στο ρόστερ του, το «τριφύλλι» ετοιμάζεται να ανοίξει το... δρόμο για το Βερολίνο, από μία άλλη γερμανική πόλη! 

Το πλεονέκτημα έδρας και εν συνεχεία η 2η θέση για τον Παναθηναϊκό, περνούν από το Μόναχο, εκεί που οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν (05/04, 21:30), για την 33η αγωνιστική της EuroLeague.

Πρόκειται για μία αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα «τελικού» για το «τριφύλλι», το οποίο αν νικήσει θα παραμείνει στη 2η θέση, ενώ αν ηττηθεί, θα πέσει στην 5η!  

Πάντως, ο Παναθηναϊκός θα «παλέψει» για το διπλό, απέναντι σε μία ομάδα που βαθμολογικά είναι αδιάφορη και δεν κυνηγάει κάποιον στόχο στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά, η έδρα των Βαυαρών, δείχνει να δυσκολεύει αρκετά τους «πράσινους» τα τελευταία χρόνια.

Τρεις διαδοχικές ήττες μετρά ο Παναθηναϊκός στο Audi Dome, με την τελευταία εκτός έδρας νίκη του απέναντι στην Μπάγερν, να χρονολογείται στις 22 Νοεμβρίου του 2019 (σεζόν 2019-20).

Τότε, με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο, η ελληνική ομάδα είχε νικήσει με 87-75 την Μπάγερν, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.  

Σε ένα ματς που ο Ταϊρίς Ράις ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού», πετυχαίνοντας 13 πόντους, ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να «πατήσει» το... γκάζι στην τρίτη περίοδο και να φύγει με το ροζ φύλλο από τη Γερμανία.

Μάλιστα, σε αυτό το παιχνίδι, τη φανέλα της Μπάγερν φορούσε ένας νυν «πράσινος», ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του Εργκίν Αταμάν τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος για τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Ντέγιαν Ράντονιτς στη γερμανική ομάδα, ωστόσο εκείνο το διάστημα ήταν... απλώς ο Λεσόρ και όχι ο Γάλλος σέντερ, ο οποίος είναι υποψήφιος για το βραβείο του MVP της EuroLeague!

lessort-bayern.jpg
Εκείνο το διάστημα, ο Λεσόρ έψαχνε τα «πατήματά» του και... κρεμόταν ανάμεσα στη EuroLeague και το EuroCup, ενώ ήταν το δεύτερο σέντερ της Μπάγερν, πίσω από τον Γκρεγκ Μονρό.

Ο νυν σέντερ του Παναθηναϊκού, σε εκείνη την αγωνιστική περίοδο, μέτρησε 3,7 πόντους ανά ματς στη διοργάνωση, την ώρα που φέτος έχει σχεδόν τετραπλασιάσει το μέσο όρο του (13.8), αλλά και τριπλασίασε τα ριμπάουντ του (6.2).

Μέσα σε δύο χρόνια, ο Λεσόρ κατόρθωσε να μετατραπεί από έναν ψηλό που δεν έβρισκε τον τρόπο για να πρωταγωνιστήσει, σε ένα elite σέντερ, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει... αμέτρητους «πονοκεφάλους» στις αντίπαλες άμυνες.

Όλα αυτά, την ώρα που τέσσερα χρόνια μετά το πέρασμά του από την Μπάγερν Μονάχου (όσα χρόνια έχει και ο Παναθηναϊκός να νικήσει στο Audi Dome), ο Γάλλος και οι συμπαίκτες του, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη για το «τριφύλλι» και να ανοίξουν το... δρόμο για το Βερολίνο, από μία άλλη γερμανική πόλη!  

Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0