Basket Talk

Τζέιμς, Ναν ή... άλλος; Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος επιθετικός στην EuroLeague; (video)

Τζέιμς, Ναν ή... άλλος; Τελικά ποιος είναι ο καλύτερος επιθετικός στην EuroLeague; (video)
Ο Κέντρικ Ναν ισχυρίστηκε πως είναι ο καλύτερος επιθετικά παίκτης στην EuroLeague, ο Μάικ Τζέιμς του «υποκλίθηκε» μετά το buzzer-beater στην Μπολόνια και το BN Sports σάς παρουσιάζει τους κορυφαίους γκαρντ της φετινής διοργάνωσης, όσον αφορά το σκοράρισμα!
Σχετικά Άρθρα

Η αυτοπεποίθηση του Κέντρικ Ναν είναι κάτι που ξεχωρίζει. Και αυτό φάνηκε και στη δήλωσή του, περί καλύτερου επιθετικού παίκτη στην EuroLeague

Χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, ο Αμερικάνος γκαρντ απάντησε με... απλό τρόπο και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Ποιος είναι καλύτερος από μένα;»

Μία εβδομάδα αργότερα, ο ίδιος δεν πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ωστόσο πέτυχε το νικητήριο καλάθι για το «τριφύλλι» στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια και χάρισε ένα σπουδαίο «διπλό» στους «πράσινους». 

«Το είχε πει πως είναι ο καλύτερος επιθετικός», σχολίασε ο Μάικ Τζέιμς, μετά το buzzer-beater του Ναν, δίνοντας συνέχεια στη συζήτηση που είχε προκύψει μετά τα όσα είχε δηλώσει ο γκαρντ των «πράσινων».  

Η αλήθεια πάντως είναι πως το αν κάποιος παίκτης είναι καλύτερος (ή ο καλύτερος) από κάποιον άλλον, σε ένα «κομμάτι» του παιχνιδιού, είναι ιδιαιτέρως υποκειμενικό, αφού πέρα από τους αριθμούς, υπάρχουν και στοιχεία, τα οποία δεν βρίσκονται στην στατιστική. 

Παραδείγματος χάρη, η έμφυτη ψυχολογία του... killer και η αυτοπεποίθηση ενός παίκτη στα σημεία της αναμέτρησης που η μπάλα «καίει», δεν μπορούν να φανούν στα στατιστικά ενός αθλητή. 

Γι’ αυτό το λόγο και με αφορμή την συζήτηση που έχει προκύψει αναφορικά με τον καλύτερο επιθετικό παίκτη της διοργάνωσης, το BN Sports θα σας παρουσιάσει απλώς τους 10 πρώτους σκόρερ της φετινής διοργάνωσης στις θέσεις των γκαρντ και θα σας αφήσει να... διαλέξετε εσείς, τον κορυφαίο! 

Μάικ Τζέιμς  

Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό, πως ο Μάικ Τζέιμς δεν... γινόταν να απουσιάζει από αυτή τη λίστα. Πιθανότατα ένας από τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και ίσως ο κορυφαίος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, «τρέχει» την... κούρσα του σκοραρίσματος για τη σεζόν 2023-24 και οδεύει ολοταχώς προς το βραβείο του MVP, έχοντας γίνει και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση. 

Με 18.8 πόντους κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής (σε 31 λεπτά συμμετοχής), 48.5% στα σουτ δύο πόντων και 38.1% από την περιφέρεια, είναι ο απόλυτος ηγέτης της Μονακό και επιθυμεί να την οδηγήσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Final-4.  


Μάρκους Χάουαρντ 

Βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους off-ball σουτέρ της EuroLeague και είναι ο δεύτερος σκόρερ της.

Ο Μάρκους Χάουαρντ τη φετινή σεζόν, μετρά ανά ματς 18.5 πόντους (50.3% διπ., 39.1% τριπ.), ενώ έχει πραγματοποιήσει μερικές «μαγικές» εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπασκόνια, όπου... κυριολεκτικά «κουβαλούσε» μόνος του, την επίθεση των Βάσκων.


Γουέιντ Μπόλντγουϊν  

Σε μία δύσκολη σεζόν - λόγω πολέμου - για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι Ισραηλινοί τα έχουν πάει περίφημα και φαίνεται πως θα τερματίσουν στην 7η θέση της κανονικής διάρκειας. 

Από την πλευρά του, ο Γουέιντ Μπόλντγουϊν είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας του Όντεντ Κάτας και μία χρήσιμη... καλαθομηχανή, η οποία δίνει εύκολο σκορ στη Μακάμπι

17.5 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά (47% διπ., 40.2% τρίπ.) μετρά, ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από την πρώτη του χρονιά στη διοργάνωση. 


Κίναν Έβανς  

Μπορεί την περασμένη αγωνιστική περίοδο να στάθηκε άτυχος και να απουσίασε από την ενεργό δράση, λόγω της ρήξης αχίλλειου τένοντα που υπέστη, ωστόσο φέτος, ο Κίναν Έβανς επέστρεψε ακόμη πιο δυνατός. 

Με το υπέροχο release του, δυσκολεύει αρκετά το έργο των αντιπάλων του, για να τον μαρκάρουν, όταν εκείνος αποφασίζει να σουτάρει, ενώ ο ίδιος πετυχαίνει 17.4 πόντους ανά παιχνίδι (53.2% διπ., 45.1% τριπ.). 

Ο Αμερικάνος δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, την ώρα που η Ζάλγκιρις «παλεύει» για να εξαντλήσει τις πιθανότητές της, για είσοδο στα play-in της EuroLeague


Σέιν Λάρκιν  

Στην έβδομη του σεζόν στην EuroLeague, ο Σέιν Λάρκιν, εξακολουθεί να δείχνει την απαράμιλλη ποιότητά του. 

Μετά τις δύο EuroLeague που κατέκτησε με την Αναντολού Εφές, ο ίδιος βλέπει την ομάδα του να μη βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο που ήταν τα τελευταία χρόνια, ωστόσο εκείνος δεν... πτοείται, καθώς μετρά 17.4 πόντους κατά μέσο όρο, με 55.2% στα σουτ δύο πόντων και 40.2% σε αυτά που εκτελεί πίσω από τη γραμμή των 6,75. 

Κέβιν Πάντερ  

Μετά το «σίριαλ» του καλοκαιριού με το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, την... σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα και την παραμονή του στην Παρτίζαν, ο Κέβιν Πάντερ συνεχίζει τις υψηλές «πτήσεις», όμως η σεζόν για την σερβική ομάδα δεν έχει εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο. 

Με 15.1 πόντους ανά παιχνίδι (52% διπ., 36.3% τριπ.), ο πρώην άσος του Λαυρίου, της ΑΕΚ, αλλά και του Ολυμπιακού, είναι ο «ηγέτης» της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως η Παρτίζαν βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο», κυνηγώντας την είσοδο της, στην τελική 10άδα. 

Κέντρικ Ναν 

Αρκετές ήταν οι ομάδες που συνδέθηκαν το καλοκαίρι με τον Κέντρικ Ναν, όμως ο Αμερικάνος γκαρντ κατέληξε στον Παναθηναϊκό

Πρόκειται για μία κίνηση που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από εξαιρετική για το «τριφύλλι», που βρίσκεται στην 2η θέση της EuroLeague και στοχεύει στην πρόκριση στο Final-4

Ο Ναν προσαρμόστηκε αρκετά γρήγορα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τόνωσε με μία άκρως ποιοτική «ένεση» τους «πράσινους», έχοντας για... όπλο του, το pull-up σουτ από μέση απόσταση. 

Ανά ματς, ο πρώην NBAερ σκοράρει 14.8 πόντους (45.3% διπ., 36.4% τριπ.), ενώ οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον έχουν... λατρέψει και ζητούν απεγνωσμένα την παραμονή του στον σύλλογο.

Νεμάνια Νέντοβιτς  

Για ακόμη μία σεζόν, η ποιότητα του Νεμάνια Νέντοβιτς δεν θα συνοδευτεί με πρόκριση της ομάδας του στα play-offs της διοργάνωσης.

Ο Σέρβος γκαρντ επέστρεψε πέρυσι στον Ερυθρό Αστέρα και παρότι τα χρόνια... έχουν περάσει (32 ετών), ο ίδιος δεν έχει χάσει το «φονικό» επιθετικό του ένστικτο.

14.4 πόντους, με 55.8% από το δίποντο και 41.4% από το τρίποντο μετρά κατά μέσο όρο ο Νέντοβιτς στη φετινή EuroLeague και αναμφίβολα αποτελεί μία μεγάλη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες.

Μάρκο Μπελινέλι  

Μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε 38, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Και αυτό, διότι η ποιότητα του Μάρκο Μπελινέλι είναι τεράστια και οι «πονοκέφαλοι» που δημιουργεί στους αντιπάλους - στην επίθεση - δεν μπορούν να... φύγουν εύκολα.

Το εξαιρετικό ξεκίνημα της Βίρτους Μπολόνια στην κανονική διάρκεια είχε την... υπογραφή του έμπειρου Ιταλού γκαρντ, ο οποίος μετρά 14.3 πόντους (43.1% διπ., 39.7% τριπ.) ανά αναμέτρηση, την ώρα που συνεχίζει να... διδάσκει μπάσκετ, μέσω των off-ball καταστάσεων.

Σκότι Γουίλμπεκιν  

Δύσκολα θα μπορούσε να λείπει από τη σχετική λίστα ο Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε ομάδα, εφόσον βρει ρυθμό.

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε «αγγίζει» τους 13.2 πόντους κατά μέσο όρο στην EuroLeague, ενώ παράλληλα σουτάρει με 43.6% στα σουτ δύο πόντων και με 39.5% πίσω από τη γραμμή του τρίποντου.

Δίπλα του έχει και τον Νικ Καλάθη, με τους δύο παίκτες να «αλληλοσυμπληρώνονται» και να αποτελούν ένα εξαιρετικό «δίδυμο» στις θέσεις των γκαρντ.  


Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0