Basket Talk

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος: Ο… εκτελεστής της Stark Arena, «σκότωσε» ξανά την Παρτίζαν! (video)

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος: Ο… εκτελεστής της Stark Arena, «σκότωσε» ξανά την Παρτίζαν! (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος «εκτελεί» την Παρτίζαν στην Stark Arena, καθώς, απ’ ότι φαίνεται, το γήπεδο αυτό του ξυπνάει… δολοφονικά ένστικτα!

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτιζάν στην Stark Arena, έχει έναν αδιαμφισβήτητο MVP. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ήταν ο παίκτης που κρατούσε όρθια την ομάδα του στις τρεις πρώτες περιόδους, όντας εξίσου καθοριστικός και στο φινάλε, και πραγματοποιώντας ίσως την κορυφαία φετινή του εμφάνιση.

Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, ενώ έκανε και ρεκόρ καριέρας στα κλεψίματα, με πέντε. Όσον αφορά το σκοράρισμα, σημείωσε τη δεύτερη υψηλότερή του επίδοση τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη, ήταν στο ίδιο γήπεδο, σε ένα πραγματικά «πολεμικό» κλίμα, όταν ο Γκος έγινε ένας από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν την ιστορία της περσινής EuroLeague.

Η περσινή σειρά των playoffs, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Παρτίζαν, είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο διχασμός είναι μεγάλος, ανάμεσα σε όσους πιστεύουν πως η Ρεάλ άξιζε την περσινή πρόκριση, και σε αυτούς που θεωρούν πως την «έκλεψε» μέσα από τα χέρια της Παρτίζαν.


Αν όμως σταθούμε σε όσα έγιναν εντός παρκέ, από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς και έπειτα, θα βρούμε έναν εκ των «ηρώων» στο πρόσωπο του Νάιτζελ-Γουίλιαμς Γκος.

Η Παρτίζαν, λοιπόν έφυγε από το «ρινγκ» της Μαδρίτης με ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα. Μέχρι τότε, ποτέ καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0. Η Ρεάλ κλήθηκε να το κάνει, σε ένα από τα πιο εχθρικά περιβάλλοντα, και μια από τις πιο «καυτές» έδρες που θα μπορούσε να βρεθεί. Η Stark Arena ήταν ένα «ηφαίστειο» έτοιμο να εκραγεί, αλλά το αίμα του Γκος ήταν… παγωμένο στο τρίτο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει τη σπουδαιότερη εμφάνιση της καριέρας του.

Ο Αμερικανός σκόραρε 23 πόντους, με τρομερά κρίσιμα σουτ στην τέταρτη περίοδο, και κράτησε τη Ρεάλ «ζωντανή» στη σειρά, μετά τη νίκη με 82-80.

Το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν, είχε επίσης πολύ σημαντικό διακύβευμα για τους Σέρβους, καθώς η ήττα θα δυσκόλευε αφάνταστα το «κυνήγι» της δέκατης θέσης και των play-in. Για άλλη μια φορά, λοιπόν ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος είναι ο άνθρωπος που απειλεί να «τελειώσει» την πορεία της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην EuroLeague

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0