Basket Talk

Ο ατελείωτος «Γολγοθάς» της ΑΕΚ, το απίστευτο αρνητικό σερί και η σεζόν που κρέμεται από μια κλωστή! (video)

Ο ατελείωτος «Γολγοθάς» της ΑΕΚ, το απίστευτο αρνητικό σερί και η σεζόν που κρέμεται από μια κλωστή! (video)

Το Περιστέρι πέρασε από τα Άνω Λιόσια και έδωσε συνέχεια στο τρομερό αρνητικό σερί της ΑΕΚ, που περιμένει τον ΠΑΟΚ να την… σώσει!

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ βιώνει μια σεζόν… γολγοθά. Πραγματικά όσα έχουν συμβεί μοιάζει αδύνατο να «χωρέσουν» σε μια χρονιά, κι όμως έχουμε ακόμα Μάρτιο, και αν ανατρέξουμε στις αλλαγές παικτών και προπονητών, και στις ατυχίες και τους τραυματισμούς, σίγουρα θα χάσουμε το μέτρημα.

Κανένας προπονητής δεν έχει μαγικό ραβδί. Ο Ηλίας Ζούρος, προπονητής με μεγάλη εμπειρία και αδιαμφισβήτητη αξία, ήξερε πολύ καλά τις δυσκολίες που θα είχε η αποστολή που ανέλαβε, οι οποίες δε σταματούν να εμφανίζονται. Ο 58χρονος κόουτς μετράει τρεις νίκες και δέκα ήττες στα 13 παιχνίδια του στον πάγκο της «Ένωσης». Η τελευταία ήττα από το Περιστέρι (23/03, 97-101) ήταν και μια από τις πιο επώδυνες, διότι σε περίπτωση που ο Κολοσσός Ρόδου νικήσει το Μαρούσι, και ο ΠΑΟΚ δε νικήσει στην Καρδίτσα, οι Ροδίτες θα της «κλέψουν» την έκτη θέση.


Και δε θα είχε τόση σημασία η τελευταία αυτή ήττα, αν η ΑΕΚ κατάφερνε να προστατέψει τη διαφορά 19 πόντων που είχε να υπερασπιστεί έναντι του Κολοσσού! Στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής, όμως, ηττήθηκε στη Ρόδο με 103-80, και εκείνη η «εφιαλτική» εμφάνιση ενδέχεται να στιγματίσει τη σεζόν της!


Ταυτόχρονα, η ΑΕΚ τρέχει ένα «σοκαριστικό» αρνητικό σερί, που αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια της. Συγκεκριμένα, δεν έχει... γευτεί τη χαρά της νίκης στο κλειστό των Άνω Λιοσίων από τις 9 Δεκεμβρίου του 2023 και το ματς με το Μαρούσι (91-89), μετρώντας έκτοτε οκτώ συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις! Ένα απίστευτο στατιστικό, που καταδεικνύει την έλλειψη ψυχολογίας και την πίεση που υπάρχει στην ομάδα.

Η ΑΕΚ λοιπόν κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα ενόψει των υπόλοιπων παιχνιδιών της 22ης αγωνιστικής Stoiximan Basket League, που θα καθορίσουν τη βαθμολογική της θέση, αλλά ακόμα περισσότερο περιμένει το καλοκαίρι, με το πρόσφατο «σβήσιμο» των ban της από τη FIBA να αποτελεί μια πρώτη θετική εξέλιξη.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0