Basket Talk

ΑΕΚ – Προμηθέας 67-79: Απειλήθηκαν οι Πατρινοί, αλλά o Χέιλ... καθάρισε την ιστορική πρόκριση στους «8» του BCL! (video)

ΑΕΚ – Προμηθέας 67-79: Απειλήθηκαν οι Πατρινοί, αλλά o Χέιλ... καθάρισε την ιστορική πρόκριση στους «8» του BCL! (video)
Μέχρι τέλους το... πάλεψε η ΑΕΚ για να στερήσει την χαρά της πρόκρισης από τον Προμηθέα, ο οποίος... χαμογέλασε στο τέλος (67-79) και πανηγύρισε μαζί με το Περιστέρι την ιστορική για την Ελλάδα πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League, αφού για πρώτη φορά βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ που έχει ήδη αποκλειστεί από το Basketball Champions League υποδέχτηκε τον Προμηθέα για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης με τους Πατρινούς να παίζουν για την πρόκριση σε αυτή την «do or die» αναμέτρηση.

Η Ένωση έπαιζε χωρίς κίνητρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν εμφανίστηκε ανταγωνιστική μέχρι και το τελευταίο λεπτό απειλώντας ευθέως τον Προμηθέα.

Ο Χάντερ Χέιλ ήταν εκείνος, όμως, που πρωταγωνίστησε στην αναμέτρηση «καθαρίζοντας» το ματς με 29 πόντους, τους 9 μάλιστα στα τελευταία λεπτά και 3 ριμπάουντ χαρίζοντας την σπουδαία πρόκριση για τους «8» του BCL στην ομάδα του (67-79).

Έτσι, παρέα με το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, η Ελλάδα θα έχει δύο εκπροσώπους σε αυτή την φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

O Μανώλης Χατζηδάκης ξεκίνησε πολύ καλά για τους «κιτρινόμαυρους», όμως δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο έδωσαν στον Προμηθέα κεφάλι 5 πόντων (6-11, 5’). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει με την ΑΕΚ σκοράροντας μόνο από την γραμμή των βολών, να περνάει μπροστά από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που έμεινε χωρίς πόντο για πέντε λεπτά (12-11).

Στην δεύτερη περίοδο, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας άνοιξε το σκορ δίνοντας περαιτέρω προβάδισμα στην ομάδα του Ηλία Ζούρου (14-11), όμως ο Προμηθέας απάντησε με ένα σερί 0-10 για το 14-21.

Η ΑΕΚ απάντησε αντίστοιχα με ένα δικό της σερί 10 πόντων περνώντας μάλιστα μπροστά για το 24-21 στο 17ο λεπτό του ματς. Σε… roller coaster είχε μετατραπεί το ματς με τους Πατρινούς να ξεκινούν πάλι με συνεχόμενους πόντους, αυτή τη φορά 6, παίρνοντας «κεφάλι» 5 πόντων (24-29), ωστόσο με τρίποντο από τον Χολ η ΑΕΚ μπόρεσε να… ροκανίσει την διαφορά πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (29-31).

Μετά την ανάπαυλα, ο Προμηθέας σκόραρε πέντε σερί πόντους εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη της Ένωσης φτάνοντας την διαφορά στο +8 (31-39). Η ομάδα του κόουτς Παπαθεοδώρου έδειχνε να ελέγχει το ματς, η ΑΕΚ όμως διατηρούσε την ανταγωνιστικότητά της ακόμη κι αν είχε μεγάλη αστοχία από την περιφέρεια.

Με 6 σερί πόντους και με την βοήθεια του Κόνιαρη οι Πατρινοί πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (38-48) και συνέχισαν την υπεροχή τους.

Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο, η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις περιορίζοντας τον Κάουαν, όμως ο Χέιλ ήταν εκείνος που έδινε… ανάσα στους Πατρινούς (50-60 στο 32’28’’). Ωστόσο, μία ένταση μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων και αντικείμενα που έφυγαν από τις εξέδρες οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή του ματς με 7:13 λεπτά για το φινάλε.

Η διακοπή βοήθησε όπως φαίνεται την ΑΕΚ η οποία έκανε επικό come back δια χειρός Αγραβάνη και Κουζμίνσκας πλησιάζοντας στον πόντο (64-65).



Ο συνήθης... ύποπτος του ματς, Χάντερ Χέιλ, με 9 δικούς του πόντους έβαλε την υπογραφή του στην πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 29-31, 46-55, 67-79

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0