Basket Talk

Προμηθέας – Χάποελ Χολόν 92-93: Και τώρα η υπόθεση «πρόκριση» βρίσκεται στα χέρια τους! (video)

Προμηθέας – Χάποελ Χολόν 92-93: Και τώρα η υπόθεση «πρόκριση» βρίσκεται στα χέρια τους! (video)
Ο Προμηθέας ηττήθηκε από την Χάποελ Χολόν με 92-93 στην Πάτρα και πλέον είναι στο δικό του χέρι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League και θα κριθεί στα Άνω Λιόσια απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Προμηθέας υποδέχτηκε την Χάποελ Χολόν στην Πάτρα για τις ανάγκες της 5ης αγωνιστικής της φάσης των «16» του Basketball Champions League.

Σε... μπελάδες βρέθηκαν οι γηπεδούχοι που ηττήθηκαν για έναν μόλις πόντο (92-93) με κορυφαίο παίκτη τον Άντονι Κάουαν των 30 πόντων (3/4 τρίποντα) και 8 ασίστ, αφού πλέον και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 3-2. Ο Προμηθέας, όμως, κρατάει την τύχη στα δικά του χέρια καθώς προσδοκά να κερδίσει το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια.

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν πολύ καλά στην αναμέτρηση με την βοήθεια του Ντεσόν Στίβενς (13-9) και κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο κρατώντας ένα σταθερό προβάδισμα.

Με απίστευτη ευστοχία από την περιφέρεια η Χάποελ Χολόν ανέτρεψε το σκορ και πέρασε μπροστά με 8 πόντους διαφορά, ενώ σιγά σιγά έχτισε και διψήφιο προβάδισμα κι έτρεξαν ένα σερί 15-1 (27-40) εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Προμηθέα και με κορυφαίο τον ΜακΚόλ βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Μετά την ανάπαυλα, ο Προμηθέας προσπάθησε να βρει την ευστοχία του από τα 6,75 και με ένα σερί 8-0 «ροκάνισε» τη διαφορά (42-50). Η Χάποελ, όμως, συνέχιζε το… βιολί της και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν περισσότερο διευρύνοντας κα πάλι το προβάδισμά της πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο (59-73).

Για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν πολύ σημαντικό να πέσει η διαφορά κάτω από τους 9 πόντους και με τη βοήθεια του Άντονι Κάουαν προσπάθησε να το κάνει πράξη. Εκείνος είχε βρει το χέρι του και «πάλευε» για τους Πατρινούς με ένα δικό του εξαιρετικό επιθετικό κρεσέντο για το 76-83. 

Ο Κάουαν ήταν αδιαμδισβήτητα ο καλύτερος παίκτης του Προμηθέα με 15 πόντους μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Ρέινολντς με τρίποντο από τις 45 μοίρες και τις βολές του πρώτου να ακολουθούν ήρθε η απόλυτη ισορροπία στο ματς σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού 43,2 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (90-90).

Ένα μεγαλο τρίποντο του Κρόφορντ ακολούθησε για το 90-93. Ο ΜακΚάλ ήταν μοιραίος σε δύο ξεχωριστές φάσεις 

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 34-47, 59-7, 92-93

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0