Basket Talk

Η... πληγή που άφησε ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό, έφερε «ερυθρόλευκο» ευρωπαϊκό σερί τριών χρόνων! (video)

Η... πληγή που άφησε ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό, έφερε «ερυθρόλευκο» ευρωπαϊκό σερί τριών χρόνων! (video)
Ο Ολυμπιακός έχει να ηττηθεί τρία χρόνια σε ντέρμπι της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το τελευταίο «διπλό» των «πράσινων» στο ΣΕΦ είχε... πληγώσει «κυριολεκτικά» τους Πειραιώτες!

Ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» πλησιάζει. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στο ΣΕΦ (14/03, 19:45), για την 29η αγωνιστική της EuroLeague, σε ένα ματς που αναμένεται να κρίνει πολλά στην εξέλιξη της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-10, την ίδια στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μία νίκη λιγότερη και είναι στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης.

Πάντως, τα τελευταία τρία χρόνια, οι Πειραιώτες έχουν «χτίσει» το δικό τους σερί στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με το «τριφύλλι», αφού μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς.

Συγκεκριμένα, έχουν περάσει 1.132 ημέρες (05/02/2021) από το τελευταίο ευρωπαϊκό «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, το οποίο είχε την... υπογραφή των Χάουαρντ Σαντ Ρος και Λευτέρη Μποχωρίδη, που είχαν μετρήσει από 20 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Τότε, ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν - στο άδειο Ειρήνης και Φιλίας - μονάχα για το γόητρο, ενώ από την άλλη, ο Ολυμπιακός «καιγόταν» για τη νίκη, ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του, για την είσοδο του στα play-offs της EuroLeague.

Με τον Όντεντ Κάτας στον πάγκο - και χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος ήταν εκτός - το «τριφύλλι» είχε κυριαρχήσει στην αναμέτρηση και στο φινάλε είχε κατορθώσει να νικήσει με 88-77 και να «κόψει», το... δρόμο που οδηγεί στην οκτάδα, από τους «ερυθρόλευκους».

Έκτοτε, οι Πειραιώτες μέτρησαν πέντε διαδοχικές νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό στη EuroLeague, με τους «πράσινους» να επιθυμούν να σπάσουν αυτό το σερί το βράδυ της Πέμπτης (14/03) και τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν να το διευρύνουν.



Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0