Basket Talk

Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ 95-79: Ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, «περίπατος» στο δεύτερο!

Κολοσσός Ρόδου - ΠΑΟΚ 95-79: Ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, «περίπατος» στο δεύτερο!

 Ένα ημίχρονο άντεξε στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ, πριν τον «βομβαρδίσει» ο Κολοσσός!

Πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε του ΠΑΟΚ με για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, και τον έφτασε στη βαθμολογία. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον μεταξύ τους και με την ΑΕΚ με ρεκόρ 8-12.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται επιθετικά, πράγμα που άλλξε άρδην μετά το πρώτο πεντάλεπτο και το 8-5 υπέρ του Κολοσσού. Ο Τάιλερ Πόλεϊ δημιούργησε πολλά προβλήματα στον ΠΑΟΚ στην πρώτη περίοδο, το τέλος της οποίας βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 20-19, με buzzer-beater του Γκάουντλοκ. Το buzzer-beater αυτό αποτέλεσε αφετηρία για ένα σερί 9-0 του Κολοσσού, για το 27-19. Από το τέταρτο λεπτό της δεύτερης περιόδου (31-26), ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το δικό του ξέσπασμα, και με Μακνίς και Τάουνς να οδηγούν, κλείνοντας στο ημίχρονο με προβάδισμα (45-47).

Στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο μια ομάδα μπήκε στο γήπεδο, και αυτή ήταν ο Κολοσσός. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα ασύλληπτο σερί 22-2, σε κάτι λιγότερο από 6 λεπτά, για το πολύ δύσκολα αντιστρέψιμο 67-49. Ο Κολοσσός, με Πόλεϊ, Γκάουντλοκ και Περάντες να είναι «καυτοί», διατηρούσε τη διαφορά σε ασφαλή διψήφια επίπεδα (73-54, 82-65).

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ, με μια ύστατη προσπάθεια, ήταν να μειώσει στους 10 πόντους (85-75), πέντε λεπτά πριν το τέλος. Η διαφορά αυξήθηκε εκ νέου, με τον Γκάουντλοκ να συνεχίζει να «βομβαρδίζει» και να αποθεώνεται από τον κόσμο.

Το διακύβευμα στο φινάλε ήταν η διαφορά του σκορ, με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να διατηρήσει το +12 (93-81) με το οποίο είχε επικρατήσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Πυλαία.

Είναι δύσκολο να βρεθεί ο πολυτιμότερος παίκτης των γηπεδούχων. Γκάουντλοκ και Πόλεϊ ήταν πραγματικά ασταμάτητοι, ενώ δίπλα τους στάθηκαν και οι Μπραΐκοβιτς (16π.), Ουτόμι (13π.) και Περάντες (13π.)

Για τον ΠΑΟΚ, ο Φρίντρικσον με 20 πόντους, και οι Μακνίς, Μαργαρίτης και Γουίλιαμς, με 11 έκαστος, ήταν οι «διασωθέντες».

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-47, 79-62, 95-79.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0