Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR– Βιλερμπάν 85-67: Άλλαξε πρόσωπο, «καθάρισε» το ματς και τώρα... Ολυμπιακός! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR– Βιλερμπάν 85-67: Άλλαξε πρόσωπο, «καθάρισε» το ματς και τώρα... Ολυμπιακός! (video)
Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να φάνηκε λίγο αποδιοργανωμένος στο πρώτο ημίχρονο, όμως βρήκε τον καλό εαυτό του και τελείωσε με... συνοπτικές διαδικασίες το ματς με την Βιλερμπάν (85-67) και το μυαλό του πλέον είναι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φιλοξένησε τη Βιλερμπάν για τις ανάγκες τις 28ης αγωνιστικής της EuroLeague. Οι «πράσινοι» μάχονται για μία θέση στην τετράδα κι έχουν το πολύ σημαντικό ματς με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί στην επόμενη στροφή. Οι Γάλλοι από την άλλη βρίσκονται στην προτελευταία θέση και είχαν χάσει στον πρώτο γύρο από το «Τριφύλλι» στην έδρα τους.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν έδειξε την ποιότητά της από το πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε το καλό της πρόσωπο και τελείωσε το ματς, όπως ξέρει. Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο... καυτός Τζεριαν Γκραντ με 21 πόντους και 3/5 τρίποντα, ενώ εκπληκτική βραδιά είχε και ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους (3/6 τρίποντα) και 8 ασίστ.

Τον χορό άνοιξε ο Κώστας Σλούκας από την περιφέρεια για τον Παναθηναϊκό που με την επιθετική του πολυφωνία κατάφερε να φτάσει γρήγορα στο +6  (20-14) με τρίποντο μάλιστα από τον Τζέριαν Γκραντ. Ο Τζόφρει Λοβέρν έδωσε άμεσα την δική του απάντηση για το 20-17 βγάζοντας μπροστά τα αμυντικά προβλήματα των «πράσινων».

Αυτά συνεχίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου η Βιλερμπάν συνέχισε να «τρέχει» ένα αναπάντητο σερί 9 πόντων δια χειρός Λοβέρν περνώντας μάλιστα και μπροστά στο σκορ για το 20-23. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκεί για να το «σπάσει» με ένα από τα συνήθη εντυπωσιακά του καρφώματα (22-23) και με το τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις να ακολουθεί το ματς ήρθε ξανά σε ισορροπία (25-25).

Ωστόσο η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλή ούτε στην επίθεση, όπου είχε χαμηλά ποσοστά, ούτε και στην άμυνα όπου αντιμετώπιζε δυσκολίες ακόμη κι αν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με ένα μικρό προβάδισμα (38-36).

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπήκε πιο δυναμικά στο ματς με τη βοήθεια των Γκραντ και Λεσόρ για το 46-40 και εκεί ήρθε ο Γκριγκόνις για να βάλει τον Παναθηναϊκό στο +9 για πρώτη φορά στο ματς (52-43).

Με 5 σερί πόντους η Βιλερμπάν προσπάθησε να… ροκανίσει τη διαφορά (52-48), όμως εμφανίστηκε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ από την περιφέρεια με τρίποντο και έτρεξε στην άλλη πλευρά του παρκέ για να μπλοκάρει, ενώ τον ακολούθησε ο Γκριγκόνις για να δώσουν στους «πράσινους» διψήφια διαφορά (59-48).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ντε Κολό με πέντε σερί δικούς του πόντους θέλησε να πλησιάσει τους «πράσινους», όμως ο Γκραντ με εύστοχο σουτ από τα 6.75 του έκοψε τα φτερά. Οι καλές άμυνες από τον Ερνανγκόμεθ απέδιδαν καρπούς και το τρίποντο του Σλούκα έξι λεπτά πριν το φινάλε ήρθε για να ξεσηκώσει του φίλους του Παναθηναϊκού (67-57).

Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ναν και τον Σλούκα να... πυροβολούν από τα 6.75 γκρεμίζοντας τα όνειρα των Γάλλων.

-Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-36, 59-50, 85-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0