Basket Talk

Γιατί ήρθε ο Αταμάν στον Παναθηναϊκό; Για παιχνίδια, σαν αυτό με τη Ρεάλ! (video)

Γιατί ήρθε ο Αταμάν στον Παναθηναϊκό; Για παιχνίδια, σαν αυτό με τη Ρεάλ! (video)

«Έσπασε» την έδρα της Ρεάλ. Αυτό από μόνο του, κάνει το «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, μετά από 11 χρόνια, κάτι παραπάνω από μία απλή νίκη. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες, που την καθιστούν σπουδαία. Στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν όλους εκείνους τους λόγους, που έφεραν τον Εργκίν Αταμάν στον «πράσινο» πάγκο.

Σχετικά Άρθρα

«Ήταν μία νίκη statement για τον Παναθηναϊκό», δήλωνε ο Κώστας Σλούκας, αμέσως μετά την… άλωση της Μαδρίτης. Πράγματι. Οι «πράσινοι» πέτυχαν κάτι σπουδαίο. Η Ρεάλ φέτος διανύει μία εντυπωσιακή σεζόν στην EuroLeague. Μπορεί να είναι η κάτοχος του τροπαίου, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν «διψά» για περισσότερες επιτυχίες.

Είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 22-5, και μοιάζει σχεδόν… απίθανο να καταφέρει να την ρίξει κάποιος από εκεί. Απέναντι στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν γνώρισε την πρώτη της ήττα στο «σπίτι» της, για τη φετινή σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μάλιστα, αυτή ήρθε με εμφατικό τρόπο, καθώς με εξαίρεση την πρώτη περίοδο και κάποια λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, το «τριφύλλι» λειτουργούσε στο παρκέ σαν… οδοστρωτήρας! Με πρωτεργάτη τον Ματίας Λεσόρ, που πιθανότατα είχε βάλει στόχο να… διαλύσει τις μπασκέτες στο WiZink Center.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 97-86 (29/02), φτάνοντας στην πρώτη του νίκη στη Μαδρίτη, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Το 2013 επέστρεψε τελευταία φορά με χαμόγελα από την ισπανική πρωτεύουσα. Το βράδυ της 29ης Φεβρουαρίου του 2024, η ιστορία επαναλήφθηκε.

Ο Εργκίν Αταμάν ήρθε για αυτόν ακριβώς τον λόγο το περασμένο καλοκαίρι. Όχι για το «διπλό» στη Μαδρίτη. Αλλά για ματς, σαν αυτό κόντρα στη Ρεάλ. Δεν είναι μόνο το μέγεθος και η έδρα του αντιπάλου. Αλλά και οι συνθήκες, μέσα στις οποίες επιτυγχάνεται το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Κατά γενική ομολογία, η «βασίλισσα» αποτελεί την καλύτερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης. Μπορεί από κάποιους να χαρακτηριστεί λίγο… αδιάφορη, λόγω της απόστασης που διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά πότε ένας σύλλογος της EuroLeague εμφανίζεται αδιάφορος; Πιο «χαλαρή», ίσως θα ήταν η καλύτερη ερμηνεία.

Ας μην ξεχνάμε κάτι ωστόσο. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από την απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένας τίτλος που κρίθηκε κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να βρει ξανά τα «πατήματά» του και μάλιστα, μακριά από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ.

Το έκανε και με το παραπάνω. Με το… μυαλό του Εργκίν Αταμάν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που αποθεώθηκε από τους παίκτες του στα αποδυτήρια, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν «El Professor», αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης!

Ο Τούρκος τεχνικός ξέρει πώς να «φτιάχνει» τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του. Το κατάφερε με τον Κώστα Σλούκα, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον τραυματισμό του, αλλά στη Μαδρίτη ήταν… άλλος άνθρωπος (16π., 6α. 3/5 3π.), το κατάφερε και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ χρειαζόταν αυτή την εμφάνιση. Έπαιξε για κάτι παραπάνω από 22 λεπτά, με την παρουσία του να συνεισφέρει σημαντικά στην «πράσινη» νίκη.

Κρυφοκοιτάζοντας λοιπόν πίσω από την… κουρτίνα, παρατηρούμε πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κρύβονται πίσω από τη μεγάλη βραδιά του Παναθηναϊκού. Στοιχεία που αποδεικνύουν όλους εκείνους τους λόγους, που έφεραν την προσωπικότητα του Αταμάν στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» το περασμένο καλοκαίρι. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Μα όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται πως γίνεται όλο και πιο εφικτός!   

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0