Basket Talk

O Ρογκαβόπουλος ετοιμάζεται να κατακτήσει μία απίστευτη κορυφή στη EuroLeague! (video)

O Ρογκαβόπουλος ετοιμάζεται να κατακτήσει μία απίστευτη κορυφή στη EuroLeague! (video)

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος σε κάθε του εμφάνιση είναι όλο και πιο βελτιωμένος και αυτό φαίνεται και στα στατιστικά του στην EuroLeague.

Τα προκριματικά παράθυρα για το EuroBasket 2025 «έκλεισαν» και θα ξανά ασχοληθούμε από Νοέμβριο καλώς εχόντων των πραγμάτων με την Ελλάδα να κάνει το 2/2 κόντρα στην Τσεχία και την Ολλανδία.

Ξανά μπαίνουμε, λοιπόν, σε… ρυθμούς EuroLeague και τα βλέμματα πέρα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στρέφονται και στον Έλληνα της Χώρας των Βάσκων, τον Νίκο Ρογκαβόπουλο.

Η Μπασκόνια βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και σε «τροχιά» play offs, αφού από την άφιξη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κι έπειτα η εικόνα της ομάδας έχει αλλάξει 180 μοίρες.

Οι πρωταγωνιστές των Βάσκων είναι πολλοί, ο Τσίμα Μονέκε, ο Τάντας Σεντεκέρσκις και ο κύριος triple double, Κόντι ΜακΙντάιρ, όμως εκεί μέσα στο ρόστερ υπάρχει ο «Ρόγκα» που… μαγεύει τους Ισπανούς κι εκείνοι τον λατρεύουν όλο και περισσότερο.

Όχι κι άδικα, αφού ο Έλληνας φόργουορντ κάθε φορά που πατάει στο παρκέ δίνει το 100% κι παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση.

Το αντίκρισμα της πολύ σπουδαίας προσπάθειας που καταβάλλει ο 23χρονος διεθνής φαίνεται και στα στατιστικά του. Συγκεκριμένα, ο Ρογκαβόπουλος «φιγουράρει» στην δεύτερη θέση σε όλη τη  EuroLeague στο ποσοστό εύστοχων τριπόντων. Με 55,9% ευστοχία από τα 6.75 και 19/34 τρίποντα, απέχει μόλις 0,5% από το να κατακτήσει την πρώτη θέση της λίστας και να «εκθρονίσει» τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς που πρωταγωνιστεί με 56,4% και 22/39 τρίποντα.

Σαφώς και ο Τούρκος διεθνής που κάνει πράγματα και θαύματα με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατέχει την κορυφή φορώντας τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, όμως έχει πίσω του να καραδοκεί τον Νίκο Ρογκαβόπουλο.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0