Basket Talk

Ελλάδα – Τσεχία 72-64: Η νέα εποχή Σπανούλη για τη «γαλανόλευκη» ξεκίνησε γεμάτη ελπίδα! (video)

Ελλάδα – Τσεχία 72-64: Η νέα εποχή Σπανούλη για τη «γαλανόλευκη» ξεκίνησε γεμάτη ελπίδα! (video)
Σα να μην πέρασε μια μέρα! Με το... δεξί έγινε το ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης» με τον Λαρισαίο κόουτς να βλέπει τους Ντίνο Μήτογλου, Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ να... λάμπουν ρίχνοντας στο «καναβάτσο» την Τσεχία με 72-64.

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχτηκε την Τσεχία στο κατάμεστο ΣΕΦ για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών παραθύρων του EuroBasket 2025, το οποίο συνοδεύτηκε από το ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Δε θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο δυνατό... σενάριο ο Λαρισαίος κόουτς, που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με νίκη (72-64). Για την Εθνική μας ομάδα ξεχώρισε φυσικά ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε και ο φανταστικός Ντίνος Μήτογλου με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ασύλληπτος ήταν και ο Τόμας Γουόκαπ με μια πολύ γεμάτη εμφάνιση 16 πόντων, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό μέσα στην πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι της Εθνικής στο Φαληρικό στάδιο. Οι Τσέχοι έμοιαζαν πιο δεμένοι σαν ομάδα στην αρχή της αναμέτρησης τρέχοντας ένα σερί 0-5 το οποίο η ομάδα του κόουτς Σπανούλη ανέτρεψε δια χειρός Νίκου Ρογκαβόπουλου (6-5).

Η Ελλάδα ωστόσο, δυσκολευόταν αρκετά επιθετικά μη μπορώντας να βρει στόχο από τα 6.75 κι είχε κολλήσει στους 12 πόντους, όσο η Τσεχία έκανε σωστά την δουλειά της διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα (12-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εθνική βρήκε τον… παλμό της κι έκανε το ξέσπασμά της με την βοήθεια του «διαστημικού» Ντίνου Μήτογλου που πήρε τον ρόλο του πρωταγωνιστή σε αυτό το δεκάλεπτο. Ο 28χρονος φόργουορντ έβαλε μόνο σε αυτή την περίοδο 11 πόντους, μέτρησε ένα κλέψιμο, ενώ ήταν εκείνος που έβαλε το buzzer beater κάρφωμα που ξεσήκωσε το ΣΕΦ για να βάλει μπροστά τη «γαλανόλευκη» πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια (32-31).

Μετά την ανάπαυλα, η Τσεχία μπήκε δυναμικά στο ματς με 6 με τη βοήθεια των τριπόντων του Περτέκα και του Σατοράνσκι (32-37). Το κρεσέντο των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, όμως ο Τόμας Γουόκαπ ήταν εκείνος που το «έσπασε» βάζοντας τους πρώτους πόντους για την Εθνική μετά από τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος (35-40).

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Μήτογλου έβαλαν ξανά την Ελλάδα μπροστά στο σκορ (43-42) κι ακόμη κι αν οι Τσέχοι βρήκαν απάντηση, ο Γουόκαπ ήταν εκεί για να δώσει «ανάσα» στην Εθνική (47-44). Ο «αρχηγός» διατηρούσε την ομάδα μπροστά όσο ο Κώστας Αντετοκούνμπο έδωσε τη δική του πνοή στο ματς με φοβερό κάρφωμα για το 53-48.

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν αυτός που έκανε το 5-0 σερί της Ελλάδας στην αρχή της τελευταίας και καθοριστικής περιόδου ενώ ήταν πολύ βοηθητικός και στην άμυνα (58-50). Ο Γουόκαπ «χτύπησε» κι αυτός με την σειρά του από την περιφέρεια για το 61-52. Ο Παπανικολάου, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, έβαλε την Εθνική στο +11 και για πρώτη φορά η ομάδα ήταν μπροστά με διψήφιο προβάδισμα. Κάπως έτσι το αποτέλεσμα καθορίστηκε με τη «γαλανόλευκη» να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 32-31, 53-50, 72-64

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0