Basket Talk

Ο Ντόνσιτς «τρυπάει» το ταβάνι του και οι Μάβερικς είναι έτοιμοι για... εκτόξευση! (video)

Ο Ντόνσιτς «τρυπάει» το ταβάνι του και οι Μάβερικς είναι έτοιμοι για... εκτόξευση! (video)

Σχετικά αθόρυβα, ο Ντόνσιτς κάνει σεζόν με ιστορικούς αριθμούς και οι Μάβερικς μαζεύουν δυνάμεις για να… σοκάρουν τη Δύση!

Η περσινή αποτυχημένη σεζόν, σε συνδυασμό με την έλλειψη βάθους στο ρόστερ και το αμφισβητήσιμο, από πολλούς, προπονητικό εκτόπισμα του Τζέισον Κιντ, δεν ανάγκαζαν πολλά βλέμματα να στραφούν προς τους Μάβερικς φέτος. Επιπλέον, η σημαντικότερη προσθήκη τους στην off-season, ο Γκραντ Γουίλιαμς, δεν προσέφερε ποτέ τα αναμενόμενα, ο Ίρβινγκ δεν έδινε σταθερά το «παρών», και ο Ντόνσιτς έμενε μόνος να παίζει στο γνωστό του επίπεδο.

Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα στο Ντάλας φαίνεται να αλλάζουν ραγδαία τον τελευταίο καιρό. Οι Μάβερικς πραγματοποίησαν εξαιρετικές κινήσεις πριν την trade deadline, αποκτώντας τους Πι Τζέι Γουάσινγκτον και Ντάνιελ Γκάφορντ, δύο αθλητικούς ψηλούς που γεμίζουν την frontline και ταιριάζουν ιδανικά στο μπάσκετ του Ντόνσιτς. Ως (έμψυχα) ανταλλάγματα έδωσαν τον Γκραντ Γουίλιαμς, που δε δικαίωσε τις προσδοκίες τους, τον Ρισόν Χολμς που δεν υπολογιζόταν, και τον Σεθ Κάρι, που όσο αξιόλογος παίκτης και αν είναι, δεν αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για το δίδυμο Ίρβινγκ- Ντόνσιτς.

Φτάσαμε λοιπόν, αυτήν τη στιγμή, στο σημείο οι Μάβερικς να αποτελούν μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του NBA, μετρώντας έξι σερί νίκες. Η τελευταία ήταν απέναντι στους Σπερς, με τον Ντόνσιτς να κάνει κάποια συνηθισμένα... μαγικά.

 


Αξίζει, κάπου εδώ, να ασχοληθούμε με αυτά που κάνει ο Σλοβένος σταρ, ξεκινώντας να απαριθμούμε τα εκπληκτικά στατιστικά του.


Στα 46 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, ο 24χρονος καταγράφει 34.3 πόντους (ρεκόρ καριέρας), 8.8 ριμπάουντ και 9.6 ασίστ (ρεκόρ καριέρας). Οι 34.3 πόντοι, δεν είναι απλά το προσωπικό του ρεκόρ καριέρας, αλλά είναι η τρίτη υψηλότερη επίδοση τα τελευταία 36 χρόνια. Από τη σεζόν 1987-88, και τους 35 πόντους μέσο όρο του Τζόρνταν, μόνο ο Χάρντεν έχει υψηλότερη επίδοση, τόσο τη σεζόν 2018-19, όταν και είχε σπάσει όλα τα κοντέρ, με 36.1 πόντους μέσο όρο, όσο και την αμέσως επόμενη, στην οποία είχε 34.3.

Ένα ακόμη τρομερό ρεκόρ, αφορά το άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ του Λούκα Ντόνσιτς. Το 52.5, που είναι το άθροισμα του Σλοβένου σε αυτούς τους τομείς, είναι το δεύτερο υψηλότερο τα τελευταία 50 χρόνια, μετά το 52.7 του Ράσελ Γουέστμπρουκ, τη σεζόν 2016-2017!

Υπάρχει ακόμη μια τρομερή σύμπτωση, καθώς ο Ντόνσιτς έχει απογειώσει τους αριθμούς του, από την στιγμή που έγινε πατέρας. Στα 30 παιχνίδια που έχει δώσει, μετά τη γέννηση της κόρης του, μετρά 36.2 πόντους, 9.4 ριμπάουντ και 10.2 ασίστ!

 


Ο Λούκα, λοιπόν, φαίνεται πως καταφέρνει να ανεβάσει ακόμα ένα επίπεδο το παιχνίδι του, και οι Μάβερικς κυνηγούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη της Δύσης, όπου ίσως αποτελούν το… μαύρο άλογο, και θα είναι πολύ δυσάρεστος αντίπαλος για οποιονδήποτε στα playoffs.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0