Basket Talk

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 69-89: «Σβηστή» 20άρα στα Άνω Λιόσια και... τώρα Final-8!

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 69-89: «Σβηστή» 20άρα στα Άνω Λιόσια και... τώρα Final-8!
Με τον Κέντρικ Ναν, να πραγματοποιεί μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 89-69 (12/02) την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League.

Διακοπή, αρκετές μονομαχίες και «σκληρή μάχη». Τα... είχε όλα, η αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Basket League, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να επικρατεί στο φινάλε με 89-69 (12/02), λίγες ημέρες, πριν τη συνάντηση των δύο ομάδων, στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος

Με αυτό τον τρόπο, οι «πράσινοι» ανέβηκαν στο 17-1 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη, η «Ένωση» υποχώρησε στο 7-11 και στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης. 

Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ήταν για ακόμη μία βραδιά ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους, ενώ παράλληλα μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ. Επίσης, διψήφιοι ήταν οι Ντίνος Μήτογλου και Τζέριαν Γκραντ, οι οποίοι πέτυχαν από 10 πόντους, την ώρα που από την ομάδα του Ηλία Ζούρου, ξεχώρισε ο Τζόρνταν ΜακΡέι

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια του ματς, υπήρξε και προσωρινή διακοπή, λόγω υβριστικών συνθημάτων που ακούστηκαν κατά της Βάσω Τσαρούχα, με το παιχνίδι να συνεχίζεται, ύστερα από λίγη ώρα, όπου τα πνεύματα ηρέμησαν. 

Η εξέλιξη της αναμέτρησης
 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και βρέθηκαν στο +4 (5-1 με καλάθι του ΜακΡέι) στην «εκκίνηση». Η ομάδα του Ηλία Ζούρου συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα (9-5 στο 4’), ωστόσο σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα γρήγορο 7-0 και πέρασαν σε θέση... οδηγού (9-12 με καλάθι και φάουλ του Λεσόρ στο 5’). Μάλιστα, το «τριφύλλι» κατόρθωσε να... χτίσει σε εκείνο το καλό διάστημα που είχε στο παιχνίδι και να πατήσει... γκάζι, για να φτάσει μέχρι και στο +15 (13-28 με εύστοχο τρίποντο του Ναν στο 10’).  Στη συνέχεια, ο Καράμπελας «απάντησε» και με αυτό τον τρόπο, το πρώτο δεκάλεπτο, έληξε με 28-16 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, στο «στρατόπεδο» της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, σήμανε «συναγερμός», αφού ο Ματίας Λεσόρ αποχώρησε από το παρκέ, με πόνους στο γόνατο, όμως διαπιστώθηκε πως δεν είχε κάτι σοβαρό, με τον Γάλλο να επιστρέφει στη συνέχεια στο παιχνίδι. Από την πλευρά της, η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει, κάτι το οποίο έκανε (22-30 με κάρφωμα του Κουζέλογλου στο 12’). Πάντως, η «Ένωση» δεν κατάφερε να πλησιάσει άλλο, αφού ο Παναθηναϊκός πήρε εκ νέου διψήφιες διαφορές, με... μπροστάρη τον Καλαϊτζάκη (22-37 στο 13’). Ο Παπαπέτρου έστειλε τους «πράσινους» στο +16 (26-42 στο 17’), με τους φιλοξενούμενους να προφυλάσσουν το προβάδισμα τους και να ολοκληρώνουν το πρώτο μέρος, με το υπέρ τους 48-35.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυναμικά στην «επανάληψη» και έχοντας... κέφια πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., μείωσαν στους έξι (48-54), αναγκάζοντας τον Τούρκο τεχνικό να καλέσει τάιμ άουτ. Εν συνεχεία, το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 58-48, όμως 06:33 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, υπήρξε προσωρινή διακοπή, λόγω συνθημάτων κατά της Βάσω Τσαρούχα. Έπειτα από αρκετές διαβουλεύσεις και ομιλία του Δημήτρη Μαυροειδή στον κόσμο, το παιχνίδι συνεχίστηκε. Στην επανέναρξη, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ελαφρώς βελτιωμένος και έφτασε για ακόμη μία φορά στο +15 (50-65 με τρίποντο του Γκραντ στο 27’). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν... κινδύνεψε μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με το 68-53.

Η τελευταία περίοδος έμοιαζε να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ναν να στέλνει την ομάδα του, για πρώτη φορά στο +17 (53-70). Οι δύο ομάδες είχαν... απελευθερωθεί και οι άμυνες είχαν «χαλαρώσει» στην... τελική ευθεία του ματς. Η διαφορά, ολοένα και μεγάλωνε για το «τριφύλλι», το οποίο προηγήθηκε με 85-63 (τρίποντο του Χουάντσο στο 37'). Προς το τέλος του αγώνα, ο Αταμάν άνοιξε το ροτέισον, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το ίδιο τέμπο μέχρι το φινάλε και εν τέλει έφτασε στη νίκη με 89-69. 

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 35-48, 53-68, 69-89. 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Γιώργος Καπουκάκης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0