Basket Talk

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 74-63: Οι «πράσινοι» ξύπνησαν εγκαίρως με… όπλα τους την άμυνα και Ναν! (video)

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 74-63: Οι «πράσινοι» ξύπνησαν εγκαίρως με… όπλα τους την άμυνα και Ναν! (video)
Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να βρέθηκε προ εκπλήξεως στην αρχή του αγώνα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, όμως αντέδρασε άμεσα και με τη βοήθεια της άμυνάς του και του Κέντρικ Ναν πανηγύρισε τη νίκη με 74-63 στο «καυτό» ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στην 26η «στροφή» της EuroLeague σε μία μεγάλης σημασίας αναμέτρηση, καθώς αμφότερες οι ομάδες μετρούσαν από 15 νίκες και από 10 ήττες μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Αυτό άλλαξε, όμως, αφού οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 16-11 και οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 15-12.

Οι «πράσινοι» πήραν πολύτιμη βοήθεια από τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ματίας Λεσόρ, αλλά αυτός που... έλαμψε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Κέντρικ Ναν με 23 πόντους που χάρισε στον Παναθηναϊκό την σημαντική νίκη.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς για τους «πράσινους», αν εξαιρέσουμε το τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις, που ήταν εκείνο που σήκωσε την… αυλαία. Η Φενέρμπαχτσε είχε βρει τον τρόπο να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού που από το τρίτο λεπτό κι έπειτα έβρισκε σκορ μόνο από τη γραμμή των βολών.

Ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που ξεχώριζε για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που της έδωσε και το διψήφιο προβάδισμα (7-17). Το «Τριφύλλι» σημείωσε ξανά καλάθι 37’’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μετά από την… τριπλή απόπειρα του Λούκα Βιλντόζα από τα 6.75 που τελικά βρήκε στόχο για το 12-19.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν εκείνος που έδωσε την ενέργεια που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκό για να τρέξει ένα επιμέρους 12-4 σερί για να φτάσει στην ισοφάριση (25-25) μέσω του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι ειδικά αμυντικά.

Αν μία λέξη μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή την αλλαγή 180 μοιρών της εικόνας του «Τριφυλλιού» θα ήταν η λέξη άμυνα. Με αυτή για… όπλο τους οι «πράσινοι» γύρισαν εντελώς το μομέντουμ υπέρ τους και με τη βοήθεια του Τζέριαν Γκραντ και του Καλαϊτζάκη με ένα σερί 11-0 πέρασαν μπροστά και πήγαν στα αποδυτήρια βρισκόμενοι στο +8 (30-38) από τους φιλοξενούμενους.

Μετά την ανάπαυλα, ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που προσπάθησε να… ροκανίσει το «πράσινο» προβάδισμα με τους Λεσόρ και Ναν να διατηρούν τον Παναθηναϊκό στα όρια της διψήφιας διαφοράς (44-35). Ο Σκότι Γουίλμπεκιν μείωσε με τρίποντο στους 6 (44-38), όμως ο Κέντρικ Ναν με τέσσερις δικούς του πόντους έβαλε τους γηπεδούχους στο +10 (48-38).

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πάρει τα… πάνω του στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας την ομάδα του κόουτς Αταμάν στο +15 (55-40), με τον Μπιμπέροβιτς να απαντά μειώνοντας στους 10 (55-40).

Το γκολ-φάουλ του Γουίλμπεκιν έφερε τη Φενέρ στο -7 (57-50) με τον Μήτογλου να δίνει ξανά «αέρα» στον Παναθηναϊκό (59-50). Ο Τζόναθαν Μότλεϊ έγινε επικίνδυνος μειώνοντας στους 5 πόντους (59-54), όμως ο Ναν το είχε κάνει προσωπική υπόθεση και ήταν εκεί τις στιγμές που έπρεπε για να διατηρεί το «πράσινο» προβάδισμα (63-56).

Ο Παναθηναϊκός, όσο και να προσπαθούσε η ομάδα του Γιασικεβίτσιους να πλησιάσει, έδειχνε τα... δόντια του με τις σκληρές άμυνες κρατώντας στα χέρια του τη νίκη με τον Ντίνο Μήτογλου να ανακτά το διψήφια προβάδισμα του (71-61) χωρλις να μπορέσει όμως να καλύψει την διαφορά του μεταξύ τους ματς του πρώτου γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0