Basket Talk

Ο Παναθηναϊκός (ξανά) έπαιξε με τη φωτιά και αυτή τη φορά... κάηκε!

Ο Παναθηναϊκός (ξανά) έπαιξε με τη φωτιά και αυτή τη φορά... κάηκε!

 Ο Παναθηναϊκός υπέστη μια απρόσμενη ήττα από τον Άρη στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που έπαιξε με τη φωτιά σε αγώνα πρωταθλήματος, απέναντι σε θεωρητικά κατώτερο αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Άρη στο ΟΑΚΑ με 73-70, εξέλιξη που ελάχιστοι θα περίμεναν, παρά τις σημαντικές απουσίες των «πρασίνων». Μπορεί η ήττα αυτή να μην έχει άμεσο βαθμολογικό αντίκτυπο για την ομάδα του Αταμάν, όμως στη διάρκεια της σεζόν, υπήρξαν άλλες τρεις περιπτώσεις, στις οποίες ο Παναθηναϊκός «φλέρταρε» έντονα με ήττες που θα τον έπλητταν ουσιαστικά στο πρωτάθλημα:

2η Αγωνιστική: Περιστέρι-Παναθηναϊκός 64-66

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη συνηθίζει να δυσκολεύει πολύ τους «αιωνίους» και ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από την περσινή σεζόν «κουβαλούσε» τρεις συνεχόμενες ήττες στο κλειστό του Περιστερίου! Αυτές λίγο έλειψε να γίνουν τέσσερις, με το Περιστέρι να προηγείται με 64-59 δυόμισι λεπτά πριν το τέλος, στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε συνεχόμενες άμυνες, βρήκε πέντε σερί πόντους από Λεσόρ και Γκριγκόνις (64-64), και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με φόλοου 7.3 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

7η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 86-85

Ένα από τα πιο συναρπαστικά σε εξέλιξη παιχνίδια της φετινής Basket League, με Ναν και Κουζμίνσκας να προσφέρουν ένα εκπληκτικό σόου στην τέταρτη περίοδο. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν μια ομάδα μόνος του στο φινάλε, και απλά δε δέχθηκε να χάσει από μια εξαιρετική ΑΕΚ. Η «Ένωση» βρέθηκε να προηγείται με 85-81 ένα λεπτό πριν από το φινάλε, αλλά ο Ναν με τρίποντο και δύο βολές, έβαλε μπροστά την ομάδα του με 86-85, 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η ΑΕΚ βρήκε ελεύθερο σουτ τριών πόντων στην τελευταία επίθεση, αλλά ο Ραντλ αστόχησε και το ΟΑΚΑ έμεινε αλώβητο σε μια δύσκολη δοκιμασία.

8η Αγωνιστική: Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός 78-81

Μια εβδομάδα μετά το θρίλερ με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του άλλο ένα απρόσμενα υψηλό εμπόδιο, αυτό του Κολοσσού, μέσα στη Ρόδο. Οι «πράσινοι» μπήκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με προβάδισμα 10 πόντων, αλλά μια σειρά δικών τους λαθών, και εύστοχων επιθέσεων των γηπεδούχων, οδήγησε στο τελικό 78-81, με τους Ροδίτες να μην προλαβαίνουν να μειώσουν περισσότερο, αλλά να αγχώνουν τον Παναθηναϊκό. Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς είχε κάνει μεγάλη ζημιά στην ομάδα του Αταμάν με 22 πόντους (10/11 σουτ) και 7 ριμπάουντ, ενώ εκείνο ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Λούκα Βιλντόζα με την πράσινη φανέλα, με 15 πόντους (5/6 σουτ).


Η χθεσινή (05/02) ήττα από τον Άρη ταρακούνησε το «πράσινο» στρατόπεδο, με τον Αταμάν να ακυρώνει την κοπή πίτας και να την αντικαθιστά με προπόνηση, ενώ προκάλεσε και πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει πολύτιμα μαθήματα από το παιχνίδι αυτό και θα βγάλει αντίδραση, χωρίς μάλιστα να επηρεάζεται ουσιαστικά στο βαθμολογικό κομμάτι.

Αντρέας Φούντας

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0